Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā ARMotors

Labrīt! Jautājums par pītajām auklām. Džigošanai lietoju 0,10 pīto, bet mazliet tomēr par švaku, pie zacepiem bieži norauju. Meklēju 0,12, bet vienīgā ar kaut cik labu testu ir STREN SONIC BRAID, bet nepatīk tumši zaļā krāsa, jo uz ūdens fona grūti saskatīt. Gribētos kaut ko spilgtu, bet pārējām 0,12 auklām tests neko daudz no manas 0,10 neatšķiras. Un vai vispār uz iemetienu ir liela starpība starp 0,12 un 0,14? Ko Jūs ieteiktu no kvalitatīvām auklām ar labu testu un iemetienu. Nezinu vai tam ir nozīme, spole ir Shimano TWIN POWER CI4 RA 2500. Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es uz auklas spolītes etiķetes varu uzrakstīt ko vien vēlos. Skumji, bet pēc šādas stratēģijas darbojas daudzi auklu brendi. Vienkārši rupji .iršot gan par diametru, gan testu. Līdz ar to man personīgi neeksistē tāds diametru salīdzinājums, kurš vienlīdz objektīvi būtu attiecināms uz visiem brendiem. Vienkārši vienam brendam 0,12mm var tiešām arī būt 0,12mm. Tai pat laikā citam ražotajam 0,12 var izrādīties 0,14mm vai tamlīdzīgi. Starp citu , kā iedomājies izmērīt vītajam vingrošanas striķim diametru? Tas nav iespējams. Tevis minētajai pītenes diametru starpībai iemetienā ir liela nozīmē. Bet to Tu izjutīsi tikai tad, ja abi diametri būs no viena ražotāja. Ja Tev kabatā ir 30ls, pamēģini Yamatoyo Fammel Super PE. Šī metienā būs teicama un pie ietīšanas klusa. Ja naudas mazāk, džigam ļoti labi der arī Elite Braid. Abām diametri reāli atbilst īstenībai. Ar spoli Tev viss ir labākajā kārtībā.

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 09:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā traxis

Sveiks Ingus!

Gribēju tev uzdot jautājumu par spolēm. Man pašam pagaidām ir Salmo lētā gala spole (Salmo Supreme XTS3) it kā jau paspiningot var, ja neskaita to, ka ir gadījies pazaudēt mānekli kad iemetiena brīdī negaidīti aizcērtas lociņš :( Gribēju tev jautāt kam jāpievērš uzmanība pērkot spoli, kādu spoli tu ieteiktu iegādāties līdz 20 Ls 210 garai makšķerei – parasti izmanto tvičošanai un kādi ir to dārgāko spoļu plusi tieši makšķerēšanas procesā - vai tas tālāks iemetiens, kalpošanas mūžs, mazāk dilst aukla vai kas cits?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu vispār jau cenu kategorijā līdz 20ls baigos brīnumus gaidīt nevajadzētu. Par tiem plusiem, Tu daudzus no tiem jau uzskaitīji. Auklas uzklāšanās, iemetiens, kalpošanas mūžs, auklas dilšanas, bremzes uzticamība, vieglums attiecībā pret kātu, auklas nevērpšana utt. Šie ir galvenie plusi. Tviča gadijumā atceries, ka aukla tiek uzklāta mainīga nospriegojuma apstākļos. Tas tāpēc, ka māneklis nemitīgi tiek raustīts. Attiecīgi spolei ir jātiek galā ar liekajiem auklas metriem gan nostieptā veidā, gan ar brīvi plīvojošu cilpu. Tāpat arī pie iemetiena, auklai ir smuki jānobrūk. Auklas klājums nedrīkst iestrēgt dziļākos klājuma slāņos. Tas ietekmē metiena tālumu utt. Esmu pārliecināts, ka šajā cenu kategorijā šiem kritērijiem atbilstošas spoles neeksistē. Neaizmirsti arī to, ka tviča gadījumā spole atrodas slodzes apstākļos. Ja par konkrētiem spolu modeļiem, varu ieteikt skatīties Elite X-Twitch, Okuma Octana, Trio, Epixor virzienā. Šīs spoles tiks galā ar visiem manis uzskaitītajiem uzdevumiem.

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 08:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā uldis9g

Labdien meistar.

Man tāds jautājums. Vai Daugavai, Lielupei no krasta der drop-shot kāts ar testu 14-28g, un vai šo katu var izmantot kā klasisko jig kātu?

Un ja ne, vai jig kāts der drop-shot?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Visu pirms, par kādu drop shot kātu iet runa? Par fast, kurš pie mums ļoti populārs vai tas ir medium fast, ar kuriem copē, piemēram itāļi vai krievi? Pie mums pieņemts, uzsveru vārdu pieņemts un tā nav vienīgā patiesība, dropšotēts tiek ar ātras akcijas kātu. Tas, lai labāk un operatīvāk varētu piecirst zandartu un, lai varētu rokā just katru svina kustību, utt. Jigam biežāk tiek izmantoti kāti ar jutīgu spici. Tas, attiecīgi, lai spice parādītu, ko dara tavs silikons. Arī cope redzama uz tādas spices. Tātad, ja man jāatbild uz Tavu jautājumu, jig kāts dropšotam nav piemērots. Vajag asu kātu bez jūtīgās spices. Ar dropšota kātu atsevišķos gadījumos džigot var. Piemēram, ezerā, kur nav straumes un svina nogrimšanu bezvēja apstākļos var redzēt pēc atslābušas auklas. Līdz, ko uzpūtīs vējš vai nokļūsi straumē, jigošanas kļūs apgrūtināta. Ieteiktu tomēr nejaukt šos abus kātus vienā katlā. Katra no Tevis minētajām tehnikām tomēr specifiska. Attiecīgi arī kātiņš katrai no tām prasās savs.

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 08:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

sveiks!

Kadu spoli tu ieteiktu twicham ar vobleriem lidz 20gr?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Okuma Trio 30FD. Par šo spoli esmu gana daudz stāstījis šajā sadaļā.

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 08:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vildboy

Labāk izvēlēties garāko (1.98m) vai īsāko(1,80m) Salmo elite x-twitch kātu? Pats esmu pie diviem metriem.

Atbild Ingus Dukaļskis

Ņem garāko! Varēsi tālāk un precīzāk iemest.

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 08:30 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Ahven

Lasīju iepriekš Tavās atbildēs par veikalu JIG & JERK, par cik neesmu Rīdzinieks, varbūt vari pateikt adresi? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Matīsa 66 vajadzētu būt pareizajai adresei. Kaut kā vienmēr ir sanācis braukt pēc redzes atmiņas.

Atbildēts: 23.aprīlis 2012, 08:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā esjauneko

Sveiks, meistar!

Nu nekādi nevaru izšķirties starp Salmo Diamond JIG SPIN 210 cm kātu (3-20g) un to pašu Salmo Diamond JIG SPIN 240 cm kātu(5-20g). Mērķa zivs - pārsvarā līdaka, nereti zandarts. Plānots copēt Lielupē, Daugavā, retāk Gaujā un kādā ezerā. Cope paredzēta gan no laivas, gan krasta! Pašam liekas, ka īsākais kāts būtu tāds smalkāks, jūtīgāks un līdz ar to īstais darba rīks, bet māc šaubas:

1) vai un cik īsākais kāts zaudē iemietiena attāluma ziņā - svarīgi copei no krasta!! Laivā, protams, ērtāk ar īsāku kātu.

2) vai īsākajam kātam tests ir pietiekams (noprotu, ka vidējais džiga svars manis minētajās upēs varētu būt ap 15 gramiem, par Kokneses dziļumiem nerunāju)

3) kā ar izvadīšanas jaudu īsākajam kātam gadījumā, kad galā trāpās kāds nopietnāks "kukainis"?

4) kopsavilkums - 210 cm kāts vai tomēr 240 cm?

Liels paldies!

P.S. Varbūt rīt vai parīt esi sastopams iekš Salmo - ja esi, tad varbūt var lūgt konsultāciju klātienē?

Paldies vēlreiz!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Te tiešām vajadzētu kātu izvēlēties klātienē. Tā būs vienkārši vieglāk mums abiem :) Šodien speciāli biju nogājis uz bodi, šos kātus plauktā pilnā sortimentā neredzēju. Pirmdien noskaidrošu, kad tie pārādīsies plauktos. Mans meils Ingus@salmo.lv. Dod zināt par sevi!

Atbildēts: 20.aprīlis 2012, 20:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris1997

Svaiks,maistar!Kādas vietas patīk lidakām un asariem?

Atbild Ingus Dukaļskis

Svaiks, svaiks!

Tagad?

Atbildēts: 20.aprīlis 2012, 20:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mazkalns

Sveicināts.Kāpēc katalogā nav atrodamas visas Salmo pārstavētās preču zīmes ,piem. okuma?Esmu pagaidām pārvācies atpakaļ uz dzimto mazpilsētu un gribu salīdzinat vai Jaunbērziņs nav uzskrūvējis cenas.Bet ja nopietni ,tā tomēr tāda kā necieņa pret marku ko pārstāv.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šo jautājumu man gan grūti adresēt sev :) Vispār šosezon ir liels pieplūdums ar jaunumiem. Noliktavas pilnas, muita spragst pušu, cilvēki strādā. Līdz ar to ir darbi, kas vienkārši kavējas.

Atbildēts: 19.aprīlis 2012, 11:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klestrox

Sveiki,kada spele butu japielieto Savage Gear Soft 4plau Swim-Jerk?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vienmērīga ietīšana. Viegls tvičiņš. Abu tehniku miksējums arī strādās šajā gadījumā.

Atbildēts: 19.aprīlis 2012, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager