Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā asaris1997

Sveiks,Ingus!Esmu dzirdējis,ka tagad līdakas ņem pasīvi,jo viņas maina zobus.Vai tā ir taisnība vai baumas?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav sanācis redzēt līdaku bez zobiem. Līdaka var ņemt pasīvi daudzu iemeslu dēļ. Piemēram, kaut vai ūdens līmeņa vai temperatūras dēļ. Arī nārsta pirms un pēc periodā līdaka uzvedās citādi.

Atbildēts: 19.aprīlis 2012, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dullais

Sveiki! Ir doma spiningot foreles upite, bet taja ir daudz lidaku, negribas zaudet labus maneklus. Grineju pajautak kadu pavadu labak lietot, kadu smalku metala pavadu vai no fluorkarbona auklas uztaisit? Un jo esmu dzirdejis ka ta esot gandriz neredzma udeni? Un kadas auklu firmas jus ieteiktu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir tāda pavada ar nosaukumu Ultra Light. 1x19 materiāls dzeltenā iepakojumā, kuru sportisti lieto mikrodžigam. Ja salīdzina ar 0,06mm pīto aukliņu, īsti nevar saprast, kas ir tievāks -pavada vai aukla. Līdakas zobus iztur labi. Mušu sakabe ļauj ātri nomainīt mānekli. Asaru copes gadījumā esmu parliecināts, ka šī pavada zivi nebiedē. Fluorkarbonu līdaka var nokost. No 0,2mm jēgas nebūs. Auklu klasika ir japāņu Grand Rider 0,2mm vai piemēram kādu no Unitikas 4 vai 6lb.

Atbildēts: 18.aprīlis 2012, 14:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Spura007

Velos pajautat kadu spoli iegadaties ta lai ta butu viegla un parociga , bet taja pasa laika izturiga, prieks spingosanas gauja, esmu iesacejs.

Atbild Ingus Dukaļskis

Okuma Trio mūžīgi mūžos āmen.

Atbildēts: 18.aprīlis 2012, 14:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ne_asakas

Sveiks Ingus! Nujau vairākus gadus man ir shimano catana spinings, pagaišgad catanai paradījās jauns spinings, jautājums: ar ko tad tas īsti atšķiras no vecā un vai būtu vērts veco modeli aizdāvināt un nomainīt uz jauno catana?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks,

Atvaino, bet nepateikšu. Iesaku vērsties pie Normark un tur noskaidrot.

Atbildēts: 18.aprīlis 2012, 14:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eesma25

Sveiks! Vēlos pirkt jaunu spininga kātu,tapēc vēlos Tavu viedokli zināt. Vairāk gribētos tādu kā universālāku kātu,tas būtu maksimums līdz 20 ,bet pārsvara 15 gramu mānekļi,tie būtu rotiņi un voblerīši-raustīšanai.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāts, kurš domāts 15-20g mānekļu raustīšanai, nu nekādi nebūs universāls. Tas ir specifisks kāts, kurš domāts tvičam ar fast vai pat extra fast akciju. Rotiņu var vadīt ar jebkuras akcijas kātu. Ir milzums universāļu, ar kuriem var vadīt rotiņu un teorētiski raustīt voblerus. Bet par tviču šo pasakumu nosaukt nevarēs. Izdomā, kas būs tavas prioritātes. Tviča vobleri? Rotiņi? Tad varēs runāt jau konkrēti.

Atbildēts: 18.aprīlis 2012, 14:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā erno

Sveiks!

Vari ieteikt kādu universālu Okuma spoli lašiem, forelēm, kadam vidējam(-15g) voblerim priekš līdakas un asariem?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu lasim un asarim spoles, tāpat kā kāti, auklas un paši ķeršanas apstākļi ir dažādi. Lašu copei varu ieteikt Grand Confidence no Salmo vai Okuma Trio. Ar abām var ķert arī līdaku. Asarim Octana 20FD kopā ar attiecīgu kātu. Vispār esi paņēmis pārāk plašu tēmu. Līdz ar to arī man atbilde visai virspusēja.

Atbildēts: 18.aprīlis 2012, 14:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā iesacejs50

Sveiks!jautajums ja spole tin auklu uz kasetes konusa veidā apakšā vairāk un pašā augša mazāk vai uz šādu probļemu atiecas garantija?Spole pabija tikai vienā copē!

jau iepriekš paldies pa atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šis viennozīmīgi nav garantijas... tas pat nav defekta gadījums. Ja auklas klājas vairāk kasetes apakšā, iezliec uz ass vienu šeibīti. Ja arī pēc tās uzlikšanas neveidojas līdzena uzklāšanās, uzliec vēl vienu šeibīti. Parasti šādas plāksnītes nāk līdzi spolei iepakojumā. Ja nenāk, to var elementāri izgriezt kaut vai no margarīna kārbiņas.

Atbildēts: 16.aprīlis 2012, 21:51 | 23 komentāri | Adrese atbildei
Jautā chyrka

Sveiks Ingus!!! Velejos Tev pajautat par spiningu... veletos ar vinu zvejot asarisus, Daugava.. dzilumi man te ir no 2-5m un straume ka kura vieta bet loti liela nav citur vispar licisos vinas nav.... veletos ar 4-8g dzig galvam metat .... pec manam domam pa 5m 8g dzigs bus normali bet izsaki savu viedokli jo Tu to lietu parzini labi....taa jautajums kadu katinu man pirkt lai varetu iemest ta labi patalu un lai butu kaut cik patikami ar vinu vilkt asariti... es temeju sakuma uz leta gala spiningu jo velos izmeginat ka tas ir ja iepatiksies ta domasu par ko nopietnaku aaa un labak mono vai pito izmanto un kados diametros.... busu loti pateicigs par Tavu viedokli... ne asakas!!!!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

3, 5, 7, 9g -šie varētu būt smagumi, ar kuriem būtu Tev jārēķinās. Tiesa gan secinājumus izdaru tīri no Tevis sniegtās informācijas. Ja izvēlēsies Elite Zander Light būsi trāpījis desmitniekā. Testiņš līdz 13g ļaus strādāt ar visiem minētajiem gramiem. Būs gan kaifs pie izvadīšanas, gan teicama kontrole pār mānekli. Ilgi pats makšķerēju ar šo kātu. Šobrīd to turu kā rezerves kātiņu. Iesaku 0,09mm Elite Braid pīto aukliņu. Metīsi ka prieks. Pats lietoju tikai pīto. Redzi, man svarīgi redzēt katru mazāko asara elpas vilcienu un nopūtu uz džiga. Monofilā aukla daudz ko mēdz slēpt un noklusēt.

Ne asakas arī pašam!

Atbildēts: 16.aprīlis 2012, 19:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kristsKG

Sveiks, Ingu! Vai ir pieredze ar Yamamoto Hula Grub gumijām? Kāds Owner offsetnieks būtu piemērots 4 colīgajām un 5 colīgajām, kā arī divžuburnieks tādiem pašiem izmēriem?

Vai ir aptuveni zināms, kad veikalos būs SAVAGEAR produkcija, tai skaitā apģērbs? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Visnotaļ laba manta uz zandartu. Šāda veida silikons ir daudzu ražotaju sortimentā. Mans krievu kolēģis šamējos dikti slavē. Manā kontā uz līdzīgu mānekli šogad viens mērs ir. 3/0 un 4/0, ja par offsetnieku šiem izmēriem. Divžuburi 2/0, 3/0, 4/0 -te izmēru dažādība lielāka. Divžuburi šim silikonam neesmu lietojis. Liekas, ka baigi sažņaudz gumiju. Izplatītākais āķis šamējam tomēr ir stacionārais jig heads. Vispār jau jāskatās, ko piedāvā tirgotāji. Owneram produkcijas izvēle ir milzīga. Cita lieta, kas pieejams veikalos. No Savage Gear šobrīd plauktos izlikti vobleri. Apģērbi šobrīd vēl noliktavā.

Atbildēts: 16.aprīlis 2012, 08:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zipcs

Sveiks! Kādu pīto ieteiktu priekš mazo vobleru raustīšanas? doma ir 0,08mm vai 0,1mm. Cenās gribētu tādu aptuveni 15-25Ls

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu kaut vai Unitikas EyeCatch Pe 8lb. Grūti pateikt, cik šī aukla maksā šobrīd. Katrā gadījumā pagājušajā rudenī Gold Fish šo aukliņu tirgoja pa 24-25ls. Labākā mazajiem vobleriem manā skatījumā ir Yamatoyo Famell Super Pe tas pats 8lb. Fantastiskas metiena īpašības. Tiesa arī prasības pret riņķu kvalitāti jāliek vienā līmenī ar auklas kvalitāti.

Atbildēts: 16.aprīlis 2012, 08:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager