Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā asaris1997

Sveiks,Ingus!Kad šaks ņemt līdaks?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Viņas nemaz nav pārstājušas ņemt.

Atbildēts: 16.aprīlis 2012, 08:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Labrīt,Ingu! Nule kā tu, kādam citam atbildot, rakstīji "Vispirms kādam džigam inventāru lūko? Mickro? Vidējam? Straumei? Ukraiņu džigam 40g+ ? Gandrīz katram no tiem vajadzīgs savs kāts, aukla un spole."

Mana situācija - Gaujas pats lejasgals, ļoti spēcīga straume, vietām arī paliels dziļums (5-7m)/ Šeit džigo uz zandartiem un asariem, taču, izmantojot tā saucamo otvodnaja sistēmu, jo tā ar mazākām sāpēm ļauj izvairīties no daudzajiem zacepiem. Kādu kātu tu ieteiktu? Pašreiz man ir divi, viens 2.40m ar 8-32 g, otrs 3m ar 10-40g. Tas garākais man liekas par kokainu, lai tā precīzi un ar sajūtu izklauvētu, savukārt otrs - maķenīt par īsu, lai pārlingotu pāri visai upei (lai gan ar jauno Okumas Epixor spolēnu viņa darbība kļuvusi ievērojami labāka). Vai tas tevis slavētais Diamond Jig Specialist (nepilni 3m) būtu īstais? Misters Zariņš, kad te džiginājās (bet arī pārsēja otvodnuju), teica, ka izmērā nav tas smeķis (šim pašam bija 2,4 izmēriņš, tak droši vien tādā cenā, kādu pašreiz pacilāt mana roķele nespētu). Tātad kuru (tam dimantam cena nu ļoti kārdinoša, otrs divreiz dārgāks variants shimano catana cx) un kāda garuma? Otvodnajai tiek lietots 20 g svina piliens (tagad rauj pa vaseri arī 25g), džigam - vismaz 14g galva. P.S. Tu varētu šeit sabiedrību arī drusciņ informēt par saviem tagadējiem rezultātiem pašlaik, jo tev taču nav sava kino, visiem, droši vien, ļoti interesē, ko bezkļovā ķēris experts!

Atbild Ingus Dukaļskis

Labrīt!

Par 3metrīgo nezinu... Baigā vēzda. Vispār varbūt skan neticami, bet šobrīd džigoju no krasta ar 2.1m 5-25g kātiņu. It kā pret visām džiga teorijām par grunts izklauvēšanu, pieciršanu un zivs izvadīšanu. Starp citu, cik esmu salīdzinājis, iemetienā es citiem droši ka nezaudēju un pat ielieku. Arī darbojos ar Okuma Epixor un labu 10lb auklu. Spole šinī gadījumā, līdzīgi kā Tavā vērtējumā tiešām īstā. Atvodnojam no krasta kāts tomēr ir vajadzīgs garāks. Un vispār ieteiktu neietekmēties no manas kātu garumu gaumes. Tavā gadījumā man prātā ir pat divi kāti. Piemērotākais šķiet Diamond Jig Spin 2.7m ar testu 10-45 vai 2.4m ar testu 5-30g. Otrs variants iepriekšminētais Diamond Jig Specialist 2.65m un 5-23g. Te vienkārši vajag konkrēti saprast, kas ir biežāk izmantotās džiggalvas un attiecīgi izvēlēties kātu. Ja, kā Tu saki biežākie ir 15-20-25g, es ņemtu un pāris gadus arī reāli esmu lietojis Jig Spin 2.4m 5-30g versiju. Starp citu, ar jauno spolīti un labu aukliņu metīsi kā Dievs, jo riņķi un to izvietojums šiem kātiem ir sakarīgi. Tā, ka iemetiens nebūs vājā vieta. 2.4m arī nebūs smags. Varēsi visu dienu normāli copēt.

Ja par copi, esmu joprojām iestrēdzis Daugavā un izskatās, ka arī tik drīz, nu vismaz līdz pirmajam maijam mani ārā no tās nedabūt. Ķeru zandartu, asari, līdaku. Paigaidām ar samu nesekmējas, bet man vēl pāris nedēļas ir. Vakar testēju pēdējās savas trīs silikona izstrādes, kuras ietilps 2013.gada Lucky John Pro Series ēdamās gumijas līnijā. 4 zandarti man, 3 kolēģim. Tā, ka viss notiek! Galvenais mājās nesēdēt. Par kino runājot, šis tas plānos ir. Gribu jaunākos silikona sasniegumus tautai parādīt.

Atbildēts: 14.aprīlis 2012, 08:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eesma25

un pēdejais jautājums kādu testu ieteiktu ņemt videjam džigam? pats skatijos 2-18,un kādu pats ar kātu testu Diamond Jig Specialist lieto?

Liels paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Iesaku paštukot ar kādiem sviniem pārsvarā būs darīšana Tavos ūdeņos. Manā gadījumā vidējais džigs Daugavā ir 10, 12, 15g. Līdz ar to attiecīgi lietoju 5-23g testa versiju. Ja Tavā gadījumā pamatā svini grozās ap 5, 7, 9, 12g, derēs 2-18g versija.

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 20:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eesma25

iepriekš jautāju par Alvio spolīti.es lūkojos uz vidējo džigu-iesakiet inventāru lūdzu? vidējās naudiņās!

Atbild Ingus Dukaļskis

3000 izmērs man šķiet par lielu, ja nu vienīgi ar seklo kaseti vidējā džiga gadījumā. Vari ņemt to pašu Alivio, vari ņemt krietni nopietnāku spoli, kuru džigam lietoju arī pats. Par Okuma Octana te esmu stāstījis krustām šķērsām. Aukla 0.13mm pītā. Vari ņemt Elite Braid, vari ņemt Power Pro. Abas skaitās vidējās naudās ietilpstošas. Mēģini rast iespēju apskatīt Diamond Jig Specialist kātiņu. Šis ir sakarīgs džiggātiņš, kuru šobrīd lietoju zandartu džigošanai no krasta.

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 19:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

sveiks!

Ko labu/sliktu tu vari pateikt par spoli Okuma Trio Red? Apčamdīju mazos izmērus un ļoti iepatīkās. Gribētos tādu izmantot mikro jigam. Vai savā cenu kategorijā tā ir laba spole vai arī bez "seksīgā" izskata nekādu citu plusu tai nav? :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šai spolei ir nopatentēts viss, ko vien var patentēt. Sākot ar speciālu elipsveida pārnesumu un beidzot ar speciāli radītu daudzdisku dubulto bremzi. Šo spoli paši Okumieši dēvē tieši par spiningošanai piemērotāko. Zinu, ka nokaut to pat sāls ūdenī ir ļoooti grūti. Puikas šobrīd ar tām lašo un jūtas dikti apmierināti. Es drīzāk Trio ierindotu smagā gala tviča, lašu ķeršanai un viesiem citiem veidiem, kur spoli nereti sanāk pārmocīt. Savā cenu kategorijā šī spole izturības ziņā ir iespējams spēcīgākā. Protams, pastāv Shimano analogi, bet jau latus 50-80 dārgāki. Starp citu, pats personīgi neesmu šis spoles fans. Nepatīk dizains. Bet tā ir tīrākā gaumes lieta. Microdžigam mana pirmā izvēle joprojām nemainīga, proti Octana 20FD.

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 18:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eesma25

Sveiks!

Vai ši spolīte ir piemērota džigam-ALIVIO 3000 SFB SHIMANO 4,6:1 (svars spolites ir 275 gr.)? Ja takā būtu piemērota, tad kādu kātu ieteiktu priekš šī spolites?Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vispirms kādam džigam inventāru lūko? Mickro? Vidējam? Straumei? Ukraiņu džigam 40g+ ? Gandrīz katram no tiem vajadzīgs savs kāts, aukla un spole.

Atbildēts: 13.aprīlis 2012, 18:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ahven

Ko Tu saki par Sufix 832 Advanced Braided Superline 6LB priekš mikrodžiga( vai ir pietiekami mīksta, šeit es domāju, vai pie iemetiena netaisa spirāli). Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sufixiņš man tumša bilde. Neesmo to lietojis ne tvičam, ne džigam. Nespēju vienkārši visu pārbaudīt, lai arī aukliņa man pat ir. 6lb mikrodžigam izklausās neslikti. Mikrodžigam lietoju šobrīd Unitiku un Yamatoyo Famelu. Plānos ietilpst vienu Octanu pietīt ar Sunline Small Game. Tas, ja japāņi pret Raivi būs labvēlīgi.

Atbildēts: 12.aprīlis 2012, 15:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā raivis1991

X-Twitch sērijas kāts un tās pašas sērijas spole, kurā veikalā varētu nopirkt? Pats esu no Saldus, bet ja nemaldos te nav tada veikala, kurā kaut kas tāds būtu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Uz apļa atrodas tāds veikals kā SIA GMB Huberts. Šamējie tirgo mednieku piederumus un copes lietas. Šis veikals tirgo arī Salmo preces. Tā, ka caur viņiem šo inventaru var arī pasūtīt.

Atbildēts: 12.aprīlis 2012, 13:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zivjuviirs

Sveiks!

Ietekmējoties no taviem rakstiem, esmu nolēmis šajā gadā pievērsties aktīvāk tvičošanai (izmantojot atbilstošo aprīkojumu), jo līdz šim to esmu darījis ar tam nepiemērotu aprīkojumu. Viss ir nokomplektēts (kāts, spole, aukla, mānekļi...), bet mazliet neskaidrs jautājums ir tvičošanai paredzētās pavadas. Skaidrs, ka šim nolūkam nepieciešams kāds stingrāks materiāls. Ko tu man ieteiktu iegādāties, piemēram, no SALMO veikalos atrodamā pavadu klāsta??? Pie reizes vēl viens jautājumiņš: Tviča seklie mānekļi ar ~ 30 max 50 cm iegrimi. Kāds būtu tavs TOP 3?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir divas tehnikas, par kurām esmu pārliecināts, ka ar tām var izlasīt pēdējo zivi no ezera. Pirmais ir džigs visās tā izpratnēs. Otrs ir tvičs. Vēl svarīgi ir tas, ka duraks nevar strādāt šajās tehnikās. Te visu laiku ir jādomā līdzi, jāsaprot, ko konkrētā brīdī dara tavs māneklis, kur var sagaidīt plēsēja uzbrukumu utt.

Ja par pavādām, es lietoju divus veidus. Pirmais ir titāns. Ja precīzāk, tad 9kg X-Twitch pavada ar garumu 20 vai 25cm, kas nu kurā reizē atrodama somā. Otrs ir 2. numura ģitāras stieple. Abi kalpo godam. Pirmais variants mazliet dārgāks, bet krietni izturīgāks. Otrs lētāks un arī ar īsāku mūžu. Prioritārs jaunajais sezonai būs noteikti pirmais variants.

Par TOP3

1. Rigge (56, 70, un pat 90) peldošās versijas no Zip Baits

2. Bent Minnow 86 no OSP

3. X-Twitch 70 no Lucky John

Atbildēts: 12.aprīlis 2012, 09:01 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā derexx

Labdien, cik liela atšķirība ir starp St croix AVS66 MF un AVS69 MXF par tiem pāris cm būtu skaidrs,bet kā ir ar kāta ātrumu ? Vai būtiski atšķiras medium fast no extra fast?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vispār atšķirība ir un pat diezgan ievērojama. Starpība parādās pie konkrētu parametru mānekļiem. Te spēkā vecais stāsts par to, ka, piemēram, diviem it kā vienādiem 15g mānekļiem ir vajadzīga pilnīgi atšķirīga vadīšana. Vienu var iekustināt ar fast, otru tikai un vienīgi ar extra fast. Vispār smags stāsts, jo kā zināms, katra tviča rokraksts ir atšķirīgs, līdz ar to arī katra spiningotāja māneklis zivi ķer atšķirigi. Līdz ar to pateikt, kura no šīm akcijām ir labāka, nemaz iespējams tikai tāpēc, ka katrai no tām ir savs pielietojums. Ja Tev ir iespēja, ieskrien Matīsa ielas Jig&Jerk veikalā, noliec abus kātus blakus un salīdzini. Kātu izvēlēties internetā noteikti neieteiktu.

Atbildēts: 12.aprīlis 2012, 08:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager