Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā esjauneko

Sveiks vēlreiz!

Pirms kāda laika Tev rakstīju - paldies par iepriekšējo atbildi!! Tā nu ar Tavu palīdzību nonācu pie secinājuma, ka šovasar uzsvaru lieku uz džigu!! Te nu atkal vairāki jautājumi:

1) Ko saki par kātu Salmo Diamond JIG SPIN, 240 cm, ātrā akcija, tests 5 - 30 grami. Mērķa zivs - pārsvarā līdaka. Plānots copēt Lielupē, Daugavā, retāk Gaujā un kādā ezerā. Cope paredzēta gan no laivas, gan krasta!

2) Kādu spoli ( no ekonomiskās klases robežās no 20 līdz 35 latiem) varētu ieteikt?

3) par auklu skaidrs - tā laikam būtu pītā ne lielāka par 0,13 - ja maldos, tad saki :)

4) kāda materiāla pavadiņu labāk lietot?

5) zacepi, zacepi un vēlreiz zacepi - ir aizdomas, ka pāris noskatītās copes vietas būs zacepiem bagātas - kā maksimāli varētu samazināt zacepu skaitu?

6) cik saprotu, šosezom topā būs Pike Idol?

7) labākai spēlei droši vien lietot t.s. čeburaškas ar treilerāķiem, nevis stacionāro džigāķa galviņu?

Nu ko - paldies par atbildēm jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zini, šis ir piemērs normāli uzdotam jautājumam, kuru izlasot viss skaidrs kļūst ar pirmo reizi:)

1. Līdaku džigošanai šis kāts ir pat ļoti piemērots. Pietiks, gan jaudas pie izvadīšanas, gan izjūtas pie mānekļa vadīšanas. Notrāpi tik ar garumu. Starp citu, zandartu arī var ķert ar šo pašu kātu.

2. Divi varianti -Diamond Force vai Elite X-Twitch. Abi iekļaujas Tavā budžetā. Skaties, kura vairāk iesēžas dvēselē.

3. Ar 0.13 pie pareizi noregulētas bremzes un cik ne cik jēdzīgas izvadīšanas var bez problēmām izvadīt i 5nieci, i 8nieci. Ja zecepi tomēr ievērojami 0,15mm līdakai neskādēs.

4. 7x7 Stainless Steel Wire Leader 9kg 25cm būtu mana pirmā izvēle.

5. Offset āķis. Starp citu, nezinu gan kur LV šamējos tirgo, bet ir šāds pats āķis aprīkots ar džiggalvu. Sanāk tā pati stacionārā džiggalva, tikai parastā āķa vietā offset. Šim gan ir super "caureja"

6. Pike Idol tiešām ir sasodīti zivīga līdaku gumija. Bet tā nav vienīgā. Tieši līdaku džigam man izteikts līderis ir Bass Killer. Nekad nebiju domājis, ka tāds tārps var līdaku burtiski traku padarīt. Šobrīd gan jaunā gumija veikalus vēl nesteidz piepildīt. Uz sezonas sākumu visam jābūt kārtībā.

8. Gaumes lieta. Es lietoju gan čeburaškas, gan stacionāro sistēmu. Vispār ir vērts katru reizi paeksperimentēt. Bieži vienā vietā strādā atšķirīgas pieejas.

Lai veicas!

Atbildēts: 12.aprīlis 2012, 08:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā raivis1991

Sveiki, gribēju pajautāt, gribas pamēģināt tvičošanu. Man vajadzētu aprikojumu, kādu piem. vajadzētu kātu un spoli? butu labi iekļauties ap 50 ls.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jēdzīgākais komplekts par cik ne cik saprātīgām naudām šobrīd ir X-Twitch sērijas kāts un tās pašas sērijas spole. Vismaz esmu tiešām pārliecinājies, ka ar šo komplektu ir iespējams panākt to, ko sauc par tvičošanu. Kāta cena, ja nemaldos, ir 38ls. Ja pašam nav spole, kura būtu pielietojama šim nolūkam, tad ar latiem 30-40 par to būtu jārēķinās.

Atbildēts: 12.aprīlis 2012, 08:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā seinass

Kādas firmas tviča kātu tu man ieteiktu (extra fast)

ne dārgāku pa 35 Ls.

Atbild Ingus Dukaļskis

Kādiem mānekļiem?

Lai gan extra fast blanka nenāk prātā neviena šajās naudās. Un vispār kāpēc tieši extra fast?

Atbildēts: 12.aprīlis 2012, 08:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

sveiks vai triada dorado vobleris tender floating 7cm 6gr iegrime 50cm 0,7m kādiem plēsējiem piemērotāks

Atbild Ingus Dukaļskis

Visiem, kuri tobrīd atrodas mānekļa tuvumā

Atbildēts: 11.aprīlis 2012, 15:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!man jautajums pa Megastrike smeri!vai no vinas ir jega jeb tas kartejais amerikanu reklamas triks?vai esi meginajis pats to smeri ja jaa tad kadas atsauksmes un secinajumi?ir doma pameginat ar gumijam paeksperimentet!jo katra udenstilpne tak ir savas ipatnibas-ezeros!

pagasgad pameginaju senses pusamo atraktantu prieks asariem tas bija labs!piemeram ja uz pliku gumiju bez pusama man bija katra ceturtaja metiena cope tas aar tam gumijam kas bija piesucinatas ar to senses atraktantu bija katra otrais tresais metiens cope jeb zivs gala-asarisi!!es to senses nemu traucinu ar vacinu sametu gumijas iekas un vakara saputu sakratiju traucinu ar gumijam lai ievelkas smarza!

jau ieprieks paldies pa atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Megastrike ir viens no labākajiem smērējamiem atraktoriem. To lietoju arī pats. Tiesa gan parādoties ēdamajam silikonam, pamazām no smērēm esmu atteicies. Atsauksmes no lietotājiem ir dažādas. Vieni lieto un slavē, citiem, līdzīgi kā Tev iespējams liekas kārtējais reklāmas triks. Pamēģini!

Atbildēts: 11.aprīlis 2012, 13:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maituputns

Sveiks,

jautājums vai mikrodžigam tu izmanto tikai plānu pīto, vai sien viņai vēl galā teiksim gabalu no fluorokarbona auklas? ir/nav jēgas šādai operācijai?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Lietoju 3 un 4lb pīto. Esmu pārliecināts, ka asaris tādu diedziņu točna neredz. No šī punkta fluoro ir lieks. Arī ezerā auklas nodilumu normālai auklai ar normāliem riņķiem utt. neesmu redzējis. Atkal fluoro lieks. Turpretī šobrīd Daugavas zanderim no krasta 10lb pītenei metrs, pusotra fluoro ir pašā laikā. Pa akmeņiem tas tiešām salīdzinoši lēnāk nogurst salīdzinājumā ar pīto. Tā, ka mikrodžigam ar gramiem 3, 4, 5 fluoro neredzu jēgu. Upē, kur straume un asas kantes -tur gan.

Atbildēts: 11.aprīlis 2012, 09:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā girtskresla

Sveiks! Gribu pirkt priekš mikrodžiga pīto auklu 0.09mm un apm 4.00 kg tur un 45meturs gara. Pietiks priekš mikrodžiga garums? Tālu jau var aizmest ar dropshot sviniem. Un vēl gribu zināt kā ir labāk Lielupē ķerot asarus, likt mazajiem tvisteriem vai mini gumijas zivtinam mazus off-set āķus vai parastos?? Bieži sanāk noraut zālēs vai kokos. Paldies !

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tu tiešām gribi pirkt 45m auklas??? Tu laikam vēlies auklu uztīt rūķīšu spolei :) Pareizi ir -nav ko! Viens kāposts un auklas vairs nav. Var braukt mājās:) Drop Shot svini mikrodžigam??? Klau, ja ir pārādījies kas jauns pīpēšanai, es arī labprāt to uzzinātu. Paldies arī Tev!

Atbildēts: 11.aprīlis 2012, 08:37 | 7 komentāri | Adrese atbildei
Jautā coperis14

sveiks,vari lūdzu ieteikt voblerus priekš asariem sapaliem un meženem doma copet ventā kuldigas pusē pie vecā tilta un jaunā tajos posmos ar iegrimi 30cm-90cm

var pat arī metru paldies jau iepriekš

Atbild Ingus Dukaļskis

Man šķiet, ka uz šo jautājumu šodien jau reizi esmu atbildējis.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 16:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis1828

Sveiki ko jūs domājat par jeb kāda veida makšķerēšanu Maltas upē ,Viļānu pilsētas centrā pie HES?

p.s.vairāk par pludiņmakšķerēšanu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav sanācis tur makšķerēt. Tieši tāpēc manas domas par visa veida makšķerēšanu Maltas upē ir pašas pozitīvākās un nesabojātākās.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 16:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks! Vai salmo veikalos jau ir ienākušās tavas pike idol gumijas? Un kāda cena par pačku?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Uz aprīļa beigām, iespējams maķenīt ātrāk tās tiks izliktas visos veikalos. Tā, ka uz sezonas sākumu Pike Idol būs iegādājams un pirmās līdakas noķeramas.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 10:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager