Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā skutans

sveiks. kāds ir tavs skatījums, pieredze lietojot 1000-3000 spoles pēc shimano klasifikācijas, teiksim, noteiktā dziļumā (3m)ar noteiktu svaru(3gr) ? iemetiena attālums praktiski vienāds starp šiem izmēriem. kāda ir tava pieredze ? runa šeit par pārnesumiem, 5.0 1, 5.2.1 utt.? paldies. ps. lieldienu kuprainis tika nomedīts? :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vispār spoļu izmēriem pievēršu pat lielāku nozīmi nekā iespējams vajadzētu. Grūti man gan būs nekļūdīgi sašaut pat Shimano izmēriem, jo esmu pilnībā 100%īgi pārgājis uz Okumu. Nu mans arsenāls izskatās sekojoši -25ais izmērs 4-8lb auklām (it kā pat 4lb auklai varētu ņemt 20to), kuras lietoju microdžigam un visiem mazajiem voblerīšiem. 30ais izmērs ar seklo kaseti man iet vidējam un smagajam tviča kātam. 30ais izmērs ar parasto kaseti teik lietots klasiskajam līdaku kātam. Iemetiena attālumu ietekmē vēl virkne citu fatoru, bez spoles lieluma. Riņķu kvalitāte, izvietojums, smagums/vieglums. Auklas diametrs, materiāls, pārklājums, vijums, nobrukšana no spoles utt. Kāta garums utt. Ja par pārnesumiem, zini vakara palūrēšu kas uz manām Okumām sarakstīts. Šķiet 5,0:1 bija manā gadījumā. Neko ātrāku vai lēnāku neprasās. Brīvdienas bija superīgas. It sevišķi 6dienas zandartu izbrauciens ar kādu loti ineteresantu cilvēku.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 10:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!ir doma iegadaties Salmo match spoli ar prieksejo bremzi diviem rokturiem ķiršu krasa!precizu nosaukumu neatceros!ceerams ka zini pa ko iet runa-pa kadu spoli!lieta tada vakar biju viena veikala un panemu rokas to spoli un pagriesu -griezot spoli likas ka pasmagi griezas rokturis-iegriezu un biski tik pagriezas ta spole panemu citu spoli shimano viegli griezas kad iegriez ilgaku laiku griezas pati neka ta salmo spole!un jautajums sads!Vai tam ta jabut?saprotu biski banals jautajums bet neesmu ar sada tipa spolem saskaries un sogad nolemu pameginat-jo ar match katu taisu daudz iemetienus viena cope!

jau ieprieks paldies pa atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Neesmu ne reizi šo spoli ne griezis, ne arī copējis ar to. Tīri intereses mocīts aiziešu pa paskatīšos, kas Tevi tā satraucis. Cik zinu, šo spoli lieto sportisti. Kaut kā neticās, ka pasaules līmeņa mačos šamējie varētu darboties ar šaubīgu inventāru.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 10:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā elvijs86

vai šī spolīte būs laba?Abu Garcia Ambassadeur Black Max, vai kautko labāku vari ieteikt spiningam ar mānekli līdz 55gr. līdz 50ls!paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Zini, nav bijusi darīšana ar šo spoli. Pēc bildes vien komentēt atturos. Šim nolūkam šobrīd lietoju Okuma Citrix. Iesaku palūkot šo spolīti. Zini, no savas pieredzes varu teikt, ka nevajag gaidīt brīnumus no spoles šajā cenu līmenī... Esmu pāris Abu zemprofila multus nokāvis.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 10:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tupesins

Sveiki. Vai jūs ieteiktu mācīties 13 gadīgam puikam ar šādu spoli spinnigot? http://www.ebay.com/itm/BUF100-Baitcasting-Battleship-Voyage-Reel-Speed-5-8-1-/380281381438?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item588a89623e

Ja jā, tad kādu un cik garu kātu? Ja var līdz kādi 30-40ls.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja neesi vispār spiningojis, tad pilnīgi un galīgi nē. Vispirms ir jāapgūst visu pamatu pamats bezinerces spole. Tad, kad aizvērtām acīm varēsi vobleri vai gumiju iemest tur, kur vēlies nevis sanāk, varēsi sākt ar multiņu. Multiplikators noteikti nav unversālākā spole, ar kuru apgūt metienu un mānekļa vadīšanu.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 10:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eesma25

Sveiks! Vēlejos pajautāt par Pike idol gumijām ,uz ko tās vairāk tendētas -uz džigošanu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pike Idol silikonam redzu trīs pielietojumus, kuri ir pārbaidīti praksē. 9cm strādā zandartu un asaru džigam. Lieldienu brīvdienās divas dienas veltīju džigam Daugavā un secinājums ir viens. Ir divi, trīs krāsojumi, kuri manos konkrētajos apstākļos strādā labāk par visām ēdamajām. Šobrīd skaidri nevaru pateikt, vai tas pavasara vai pirms nārsta ietekmē, katrā gadījumā tieši 9cm izmērs šobrīd izteikti strādā. Piektdien braukšu meklēt taisnību vēlreiz. 12cm izmērs ir klasiskais līdaku mētājamais izmērs dažādos pasniegšanas variantos -pa zalēm, pa atklātiem ūdeņiem, arī gadījumos, kad silikons lēnām jānovelk gar meldru puduri utt. Lielākajam 15cm izmēram ir divi pārbaudīti pielietojumi -velce ar džiggalvu un tā pati mētāšana. Katrā gadījumā gumija tiešām ir strādājoša.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 10:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazymazy2

Sveiks, Meistar! Apskatijos tevis piemineto Avidu, tests ex. fastam ir lielakais 5/8 (~ 17,5 g), sanak sis tests paz mazu pat iemetienam, kurnu vel iekustinasanai ja strada ar manekli piem 21 g? Vai viendaljigajam ir zinama jaudas rezerve, un ar to pietiks?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tu kātu arī pakratīji un salīdzināji ar citiem vai arī tikai nolasīji parametrus? Iesaku iebraukt pie Ingus Matīsa ielas Jig&Jerk veikalā un aprunāties ar cilvēku, kurš St.Croix produkciju pazīst ļoti labi. Tieši 15-20g tviča mailēm izvēlējos šo pašu viendaļīgo blanku pēc šī cilvēka rekomendācijām. Turpināšu to lietot arī šosezon. Starp citu, galīgi nepretendēju uz vienīgo un pareizāko viedokli, ka tieši šis kāts ir labākais šim nolūkam.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edzis11

Kādu mānekli,izņemot šūpiņus un rotiņus, varētu vēl pielietot spiningojot tekošā ūdenī, respektīvi, slīdot pa straumi ar laivu. Velcēšana nav iespējama, jo ir daudz ķērāju apakšā. Visu mūžu lietoti ir tikai šūpiņi un rotiņi. Panākumi nav slikti, bet gribētos pamēģināt ko jaunu. Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Visu pirms jau gumija aprīkota ar dažādu viedu āķu sistēmām. Te var improvizēt bezgala - dažāda izmēra tvisteri, vibroastes, tārpi. Gumija ar offset āķi vai klasisko džiggalvu, vietās kur ķērāju mazāk. Katrā gadījumā gumija būtu mana pirmā izvēle.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zalknabis

Lūdzu iesaki ekonomiskās-tautas klases variantu kātam, spolei un auklai, kas domāti mānekļiem no 20-30 grami, tai skaitā vieglajiem džerkošanas mānekļiem ap 30 grami.

Atbild Ingus Dukaļskis

Vispār te situācija diezgan sarežģīta. Ja vēlies budžeta klases spiningu Tevis minētajiem gramiem, gribu ieteikt Supreme Ultra kātu 2,4m 7-30g vai 2,7m versiju ar testu 10-40g. BET! Ar šo kātu džerkot būs dziegan sarežģīti. Redzi šie budžeta klases kāti vairumā gadījumu ir paraboliķi. Respektīvi, rāvienus tie mēdz amortizēt un neļauj mānekli pienācīgi izspēlēt. Tajā pat momentā visiem citiem -gumijai, šūpiņam un vobleriem šis pats kāts ir piemērots gadījumā, kad tie visi tiek vienmērīgi ietīti. Džerkam ir vajadzīgs pilnīgi cits un atšķirīgs kāts. Ātras akcija, salīdzinoši daudz īsāks, vieglāks utt. Ir arī šim nolūkam ekonomiskās klases kātiņš -Diamond Jerk Cast ar testu 20-70g. Šis ir gadījums, kad vienas zāles visām kaitēm nepalīdzēs.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

Sveiki,iesakiet kādus voblerus priekš sapāliem un asariem dziļumaa apmēram 30cm-1m cenaa 15ls vēlos izmantot ventā kuldigas pusē un nabas ezerā. paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Asariem šajā cenu kategorijā ļoti rezulatatīvi ir Rigge sērijas vobleri no ZipBaits. 56ais, 70ie izmēri gan grimstošās, gan peldošās versijas asari ķer ļoti labi. Mans sapala vobleris nr1 ir Smith Camoin. Droši vari skatīties arī uz Cherry sēriju no Jackall.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā erno

Sveiks!!

Vai Salmo Supreme Sniper bezinerces spole (5020RD) būtu laba priekš špiningošanas ar maziem vobleriem un lašiem?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Maziem vobleriem, spiningošanai ar gumijām un šūpiņiem šī spole ir piemērota. Lašu copei šo spoli neieteiktu izmantot. Zacepi to var priekšlaicīgi nokaut.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager