Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā tupesins

Nopirku spinninga kātu. Cormoran carb-o-star X 2,70m 7-25g. Kādu jūs ieteiktu spoli? Itkā nevienmēr tiek spiningots,bet dažreiz tiek arī pavelcēts.

Atbild Ingus Dukaļskis

Octana 30FD no Okuma piemēram. Kalpos godam.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā imzis

Vai neesi kautko dzirdējis par FOX RAGE džiga galvām ar īpašu atskabargas stiepli?! Varbūt LV kautkur tos var nopirkt?!

Atbild Ingus Dukaļskis

Šādas un mazliet citas konstrukcijas džiggalvas lietoju nu jau kādu laiciņu. Šāds džigāķis ir labs vietās, kur grunti sedz ķērāji, tāpat arī vietās, kur pa brīdim āķis ieķeras zālēs un tādējādi sakošļāta gumija regulāri nošļūk. Ja māneklis svaigs, tas labi turās arī uz parasta āķa. Ja silikons ir līdaku apskādēts, bet māneklis joprojām strādā, šādas konstrukcijas džiggalva mānekli satur kopā labāk.

Vienīgais, kas jāatceras, ja parastā āķa gadījumā, gumiju vari vilkt nost un likt atpakaļ cik vēlies, ar šādu āķi nekāda dižā nost ņemšana un virsū likšana nesanāks. Kur šobrīd var tikt pie šādiem āķiem, uzreiz pat nepateikšu. Veikalnieki joprojām gaida jaunās sezonas preces. Tā, ka būs vien veikali jāpaķemmē pašam.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā trijzuburis

Sveiki! Kādu auklu vajadzētu izmantot asaru spiningošanā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Asarus var ķert dažādi -ar džigu, rotiņu vai vobleri. Katram veidam attiecīgi vairāk vai mazāk piemērota sava aukla. Ir daudzi faktori, kas ietekmē auklas izvēli. Microdžigam, piemēram 0,06-0,08mm pītā aukla. Rotiņam 0,18-0,2mm monofilā. Ja pietiek pacietības un jautājums Tev ir pietiekami nozīmīgs, konkretizē savus ķeršanas nosacījumus.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 08:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zipcs

Ap kuru laiku veikalnieki varēs pasūtīt Lucky John ēdamās gumijas?

Atbild Ingus Dukaļskis

Maija vidus -beigas. Tā teikt, kā reiz uz džiga sezonas sākumu.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 20:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazymazy2

p.s. Paldies par atbildi. Inventaru esmu domajis tiesi lielajam mailem (rudra utt), svars sakot ar 15-20+ gr, tapec noradiju kata augsejo testu lidz 30 g lai varu iekustinat lielas mailes, tada ta doma? Videjam mailem, ir instruments, domaju par nakamo upgradi:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Iebrauc Matīsa ielas Jig un Jerk veikalā, pakrati viendaļīgo extra fast St. Croix Avid. Šī blanka tiek galā gan ar Rudru, gan Magsquad 128. Tāds būtu mans ieteikums.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 20:18 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā mazymazy2

Sveiks, Meistar! Iesaki ludzu katu tvicham (var but ari 1-daljigs), maneklju tests ~ 10-30 , apsveru domu Restive 8-32 g (2,06), no Croix saja testa kategorija nemana neko ne Elitei, ne Avidam, varbut Tournamentam kas ir, varbut ir vel kada spidosa ideja ko esmu palaidis garam? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zini, mānekļi 10-30g ir visai plašs diapazons. Interesanti vispār, kuras mailes Tu domā 30g robežās? No savas pieredzes, Rigge 90, kura svars ir ap +-10g un 21g Rudra jau ir vajadzīgi divi dažādi kāti. Te es runāju tiešām par pārdomātu inventāru. Kas notiek ar 30g mailēm? Lai tādu pienācīgi iekustinātu ir vajadzīgs gandrīz vieglais džerka kāts. Ar Restivu tiksi galā ar visām populārākajām mailēm. 30g minidžerkiem šis kāts var gadīties mazjaudīgs. Ja gribi viendaļīgu mailēm 7-21g, iesaku palūkot St. Croix Avid viendaļīgo extra fāstu. Starp citu, ja nav grūti, ieklikšķini šeit konkrētus mānekļus, kurus esi nolūkojis.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 14:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā solvita

tagad spiningojot jūrā lasi vai taimiņu drīkst paturēt? un vēl tāda lieta vai Rojā ir vajadzīga licenze vai pietiek ar mk? PALDIES

Atbild Ingus Dukaļskis

Ja palasa noteikumus, jūrā drīkst paturēt vienu lasi vai taimiņu. Garumu atradīsi makšķerēšanas noteikumos. Rojas upē licenze nav vajadzīga. Pietiek ar MK. Šo info var izlasīt makšķerēšanas noteikumos.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 08:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jeeska

Sveiks

Tām jaunajām Okuma Octavia spolēm nāk rezerves kasete līdz. Ja ir , vai abas vienādas, jeb ar dažādiem dziļumiem?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar Octavia vari aizbraukt uz copi :), ar Octana vari copēt. Ir otra kasete šai spolei, pie tam alumīnija. Dziļums dabiski abām kasetēm vienāds, jo seklā un dziļā ir pilnīgi dažādi Octana spoļu modeļi.

Atbildēts: 4.aprīlis 2012, 15:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā amucis

Sveiks Ingus! Man ir tāds viegls parabolisks kātiņš kā Cormoran Bull Fighter 5-25gr. Gribu laist lietā ar mānekļiem 7,8,9,10gr. Pēc Tava rakstītā šeit atbildēs vairāk skatos uz Okuma Octana. Jautājums, cik lielu ņemt? 25,30 vai mazāku. Aukla varētu būt pītene 0.16-19. Lielais paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tie būs vobleri vai silikons? Jautāju tāpēc, ka dīvains/par rupjšs šķiet auklas izmērs. Līdz ar to arī spoles izmērs momentā nav skaidrs. Ja tas ir džigs, tad auklas diametrs 0,08-0,11 būs pašā laikā. Līdz ar to arī attiecīgi Octana 20 vai 25. Ja tie ir raustāmie vobleri, izvēlētos 0,11-0,13mm pīteni. Tad var izvēlēties arī 30to izmēru ar seklo kaseti. Ja nekļūdos, šobrīd ir pieeajmi 20tie un 30tie (šis izmērs ar seklo un klasisko kaseti) izmēri.

Atbildēts: 4.aprīlis 2012, 14:40 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā orion88

Sveiks!

Piedod par jautājumu, un, protams, saprotu, ka standarta atbildes nav, bet...

Netieku skaidrībā ar ēdamajām gumijām! :D

Viss ļoti skaisti, krāsaini, daudzveidība, firmas, modeļi utt... galvā putra!

Mazliet par copes vietu - upītes, nelielas, ar vidējo dziļumu 0.5 - 1.5m...

Un tagad problēma - palīdzi man tikt galā ar izvēli - ko tu ieteiktu, kādus krāsu toņus izvēlēties un varbūt kādu konkrētāku modelīti! Protams, ka jāmēģina ir ar visu, kas pa rokai, bet ar ko sākt nav īstas skaidrības!

PALDIES & ne asakas! :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Par standarta atbilžu neesamību Tev pilnīga taisnība. Skaidrībā ir visu piedāvājumu tiešām nav viegli tikt. Varu piedāvāt savu, tā teikt lietotāja viedokli. Visu pirms ēdamās gumijas efektivitāte šodien un vasaras vidū ir krietni atšķirīga. Tas nozīmē to, ka visos citos laikos perspektīva gumija šodien var nestrādāt un novest pie ticības zaudēšanas konkrētam māneklim. Es, piemēram, šobrīd džigoju ar parasto gumiju, kuru lielajos ūdeņos nav žēl zaudēt. Vasarā, līdz ar ūdens iesilšanu viss mainās par labu tieši ēdamajam silikonam. Tavos apstākļos droši vien mana pirmā izvēle būtu Swing Impact no Keitech. Pie tam mazākie izmērus 2'' un 3''. Man vienmēr un visur ir strādājis piemēram Sahara olive krāsojums. No Bait Breath vari pamēģināt Bugsy mazakos izmērus. Arī Bubbling Shaker mazākie izmēri no Reins man strādājuši praktiski vienmēr. Starp citu, maija sākumā veikalos nonāks arī manis paša radīta ēdamā gumija. Diemžēl šobrīd nevaru norādīt nevienu web linku uz to, par cik produkts ir jaunums. Modeļi ar nosaukumu Tioga un Ballist strādā ne sliktāk par iepriekš minētajiem. Pie tam cena šim Lucky John silikonam būs krietni draudzīgāka, par cik paši to ražojam uz izplatām visos mūsu tirgos.

Atbildēts: 4.aprīlis 2012, 13:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager