Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā mexikanis

Paldies par Salmo Aggressor ieteikšanu baig labs esmu apmierināts!!!!!!!! tagad gribētu lai iesaki kādu kātu un spoli spiningošanai un twiča no laivas!!! Lielais paldies jau iepriekš

Atbild Ingus Dukaļskis

Forši, ka Tev patīk! Aggressor kātam tiešām nav ne vainas. Par tviča kātiem šķiet drīz būšu izrunājis sausu muti :) Katrā gadījumā ir labi, ja kādam šī informācija ir noderīga. Īsos vārdos ar tviča inventāru ir sekojoši. Ir tautas klases inventārs robežās līdz 50-60ls. Ir maķēnīt labāks jau 100latos un ir sporta līmenis, kur cenu līmenis sniedzas trešajā un pat piektajā simtā. Līdz ar to ir arī dažādi inventāra lietotāji. Viedokļu atšķirība līdz ar to ir tikai loģiska. Ja vēlies izprast tviča sūtību un izdarīt pats savus pirmos secinājumus par to vai šī tehnika ir piemērota tieši Tev, silti iesaku sākt tieši ar Elite X-Twitch. Ar šo kātu ir copējuši lielākā daļa no foruma padomdevējiem un daļa to turpina darīt arī šobrīd. Arī man pašam šis kāts bija pirmais atspēriens, lai saprastu, kurā virzienā jādomā perspektīvā. Kas attiecas uz spoli, Okuma Octana 30ais izmērs ar seklo vai klasisko kaseti šim nolūkam kalpos godam. Ja meklē spoli zem latiem 40-45, iesaku skatīties X-Twitch spoles virzienā. Lai veicas!

Atbildēts: 4.aprīlis 2012, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vikings72

Sveiks.

Kādu auklas diametru ieteiktu tvičam,un spoli no tautas klases.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vidējām mailēm 10-15g droši var lietot 0,15mm. Mazākām, līdz gramiem 8, attiecīgi 0,11-0,13mm. Ja par budžeta klasi, vari skatīties X-Twitch auklu. Ja met aci uz japāni -Elite Braid. Par spoli runājot, kas tavuprāt ir tautas klase? Ja tautas klase ir cenu līmenis līdz latiem 35-40 (manā skatijumā šis ir tautas klases twitch spoļu līmenis), tad šajā cenu kategorijā iesaku tās pašas X-Twitch sērijas spoli. Auklas uzklāšana tai ir līmenī. Esmu šo spoli lietojis arī smagajam tvičam. Arī ar lielas slodzes nastu šamējā tiek galā. Gan spoli, gan auklu šobrīd var pačamdīt veikalos.

Atbildēts: 4.aprīlis 2012, 08:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!vai sada spole bus Salmo veikala pieejama-http://www.lureshop.eu/okuma-hexana-hx-20.html

un ja jaa tad cik maksas?

jau ieprieks paldies pa atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

20ais Hexana izmērs būs +-30ls. Spole kuru katru brīdi būs plauktos.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 11:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā esjauneko

Sveiks!

Saki, kādu auklu ieteiktu mikrodžiga kātam un ko ieteiktu no jaunajām ēdamajām gumijām? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pēdējā aukla, par kuru esmu sajūsmā tieši micro jig sakarā ir Unitika Silver Thread EyeCatch 4lb. Ļoti laba iemetienā un nodilumizturībā. Šogad neko citu nemaz negribu. Otra, kuru lietoju mazajiem 3,4cm vobleriem ir Yamatoyo Famell Super PE 6lb. Šī ir pagaidām labākā auklā tieši tālmešanā, kādu esmu lietojis. Šīs ir tiešām labas auklas ar piebildi, ja esi gatavs par tām nopogāt latus 30. Ja pa dārgu, Elite Braid smalkākie izmēri, piemēram, 0.08mm ar pienākumiem arī tiks galā godam. Šīs būtībā arī ir manas mikrodžiga auklas. Ēdamā gumija?! Mans favorīts ir Tioga, bet arī Ballist, Chunk Tail un Hogy Hog strādā bezotkazno. Ja vari, pacieties līdz maija sākumam. Silikons šobrīs strauji tuvojas LV.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 11:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lauris112

Labdien.Iepirku mega strike atraktoru un kā bija teikts Tavā rakstā CL sasmērēju silikonu, saliku maisiņā, paošņāju-o,labais.Tagad pagājuši daži mēneši, vakar atveru maisiņu-pretī dveš kodīga sintētiska smaka.Netieku skaidrībā, vai atraktors būtu reaģējis ar silikonu?It kā gumija nav nekāds lētais gals,kas taisa brīnumus.Un ko darīt -mest to visu ārā ,lai zivis nepārbīstas, jeb mēģināt smērēt vēlreiz?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Par ilgu būsi noturējis. Līdz nedēļai šādi iemarinēts silikons man ir stāvējis un nav bijušas ne kādas problēmas. Īstenībā diena, divas ir pilnīgi pietiekoši, lai smāķis savilktos gumijā. Starp citu, vienā no rūpnīcām redzēju vismaz 30 dažādas konsistences silikona sagataves. Katrai no tām savi ķīmiskie niķi. Droši vien esi saskāries ar momentu, kad viena veida silikons krāso citus, cits nekrāso. Līdzīgi tas reaģē ar šādu smāķi. Viens smird, otrs taisa citus brīnumus. Katrā gadījumā kā jau minēju, smērējamais atraktors ir labs variants, kā silikonu atdzīvināt, bet tas nekad neaizstās ēdamo gumiju. Pilnīgi cits ražošanas process un piegājiens. Ja par Mega Strike, iespied to kastītē dienu, divas iepriekš pirms copes. Būs ok! Ko darīt ar esošo? Ja vizuāli gumija izskatās "vesela", noskalo to un dodies uz copi.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 10:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cure

Sveiks!

Kada pieredze ar zandartu copi aprili??

Lidz paturesanas liegumam!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zandartu cope šobrīd iet pilnā sparā :) Jigs strādā godam.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 10:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!vai esi saskaries ar sadam gumijam?

http://www.lureshop.eu/yum-wooly-curltail-motor-oil-neon-3-8cm-20pc.html

cik labas vinas varetu but neka vienkarsas parastas gumijas bez atraktantiem!!saprotu ka sada tipa gumija ir jaunums un nav vel bijusis man saskarmes!vai ir verts meginat vinas jeb tas ir kartejais reklamas triks?

jau ieprieks paldies pa atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šis silikons nu nekādi nav saucams par jaunu. YUM ir ļoti populārs mīksto mānekļu ražotājs. Man šķiet , ka Tev copēt labāk nevajadzētu vai arī, ja vajadzētu, tad tikai ar lazdas kātu :). Citādi viss pārējais ir viens vienīgs reklāmas triks. Noteikti ir vērts mēģināt visu, ko līdz šim nēesi mēģinājis un kas šķiet Taviem ķeršanas apstākļiem piemērots un copi var darīt interesantāku. Katrā gadījumā šim ražotājam ir gan interesantas formas, gan paši mānekļi ir strādājoši.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 10:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jancuks26

Sveiks Ingus!

Cik daudz auklas apmēram var uztīt uz Abu Garcia C4? 0.4 diametrā- pītā

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja pareizi atceros, 0.45mm varēja iedabūt metrus 80-90. 0.4mm vajadzētu 90-100m iedzīt. Katrā gadījumā lielāku rulli par 100m nevajadzēja. Es savulaik ņēmu 0,45mm auklu pa 275m ruļļos. Šāds ritulis pietika trim spolēm.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 10:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris99

Kādu auklas diametru, un pašu auklas nosaukumu iesaki izmantot asariem un līdakām. Pārsvarā mētāju voblerus (maxrap,xrap) rotiņus,gumijas zivtiņas...Gribu izdarīt pēc iespējas tālākus metienus :) Vēlams būtu monofilo..

Atbild Ingus Dukaļskis

Labi, ka beigās pateici monofilo. Aiztaupīji manu klaviatūras nodilumu. Viennzīmīgi Grand Raider japānu aukla. BET! Ar monofilo nekāda dižā tvičošana nesanāks. Aukla stiepjas, līdz ar to mānekļa izrāvieni tiek slāpēti. Rotiņiem, silikonam, šūpiņiem monoaukliņa ir pilnīgi ok. Ja par diamatriem, līdakai 0.25mm, asarim 0.2mm.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 09:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gosta

Sveiks!

Man tāds muļķīgs jautājums-zinu ka tagad līkakām ir liegums, bet vispār tagad spiningot var?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Spiningot var un pat vajag. Līdaku nedrīksti nest mājās. Noteikumos ir nianses, kur šobrīd copēt nedrīkst, piemēram, kanālos, kur zivis migrē. Iesaku palasīt noteikumus.

Atbildēts: 2.aprīlis 2012, 08:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager