Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā iggorz

Sveiks.

ir vēlme pamēģināt microjig,ja vari pāris vārdos iesaki komplektu priekš šīs nodarbes(kāts,spole,aukla..)naudās~60-70ls

cope notiks no laivas.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Man patika, kā viens no foruma dalībniekiem nosauca mikrodžigu -nāves ierocis, ar kuru no ezera var izlasīt visas zivis. Zelta vārdi!!! Ja par inventāru, man ir padomā divi kāti. Elite Micro Jig un Elite Micro Tech. Atšķirība sekojoša. Pirmajam blanka ir tas saucamais meduims, otrajam meduim fāsts. Ko tas nozīmē? Ir dažādas silikona izspēles manieres. Cits strādā vairāk ar tā saucamo ietin-apstājies. Tātad kāta asumam nav liela nozīme. Man, piemēram, starp ietin-apstājies pa vidu patīk iepīt smalku driblu vai tricināšanu. Līdz ar to man tricināšanai piemērotāks ir tieši asākais MicroTech ar testiņu 0-8g. Ja par spoli, ir divas pat trīs dikti svarīgas lietas. Auklas uzklāšana, nevērpšana un smalki regulējams bremzes mehānisms. Pats strādāju ar Okuma Octana 25FD. Par auklu 0.09 Elite Braid -kā redzi mana izvēle ir pītā. Man svarīga ir augsta jūtība visā procesā. Nu un jā...klāt visam šim vēl jaunā Tioga 2'' vai 2,9'' un Ballist no jaunās Lucky John Pro Series ēdamās gumijas līnijas. Budžetā ar šo visu iekļausies.

Atbildēts: 27.marts 2012, 11:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris99

Sveiks, ko saki par šiem diviem vobleriem? Kādas tavas domas, pats pielietošu viņus upē - Mēmelē.

http://i.ebayimg.com/t/Rapala-Max-Rap-MXR11-FHB-Flake-Hot-Blue-4-3-8-7-16-oz-/00/$(KGrHqMOKp!E1qmMTvLlBNof(!wqdg~~_3.JPG

https://fishingworld.ca/system/images/1691/large/s1247.jpg?1331859022

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šī ir vobleru klasika. Viegli vadāmi, rezultatīvi un salīdzinoši kabatu maz plēsoši. Pērc droši nost un dodies spiningot.

Atbildēts: 27.marts 2012, 09:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rolands25

Sveiki!

Kāda krāsa ir vis labākā priekš Salacas?

http://www.rapala.lv/index.php?dir=produkt/shallow-running&file=cnm&action=desc&page=1

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Esi dzirdējis teicienu -vienam māte, vienam meita, citam kleita? Ar Tavu Salacas vobleri ir līdzīgi. It sevišķi nezinot kur, pie kādiem ūdeņiem, kad un ko tieši vēlies ķert. Salaca tas, protams, ir feini, bet tā 1. maijā un 15, jūlijā mēdz būt loti atšķirīga.

Atbildēts: 27.marts 2012, 09:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pastnieks

kāda tipa voblerus izvēlaties pēc nārsta līdakai?

Skaidrs ka virsmas mānekļi ir vasarai, lielie džerki ir rudenim, bet kas ir pavasarim?

Varbūt pie voblera tipa pasakiet arī kādu piemēru, lai uzreiz var apskatīt un saprast.

Atbild Ingus Dukaļskis

Mani favorīti ir sekojoši. Glaideru tipa jerki un tviča mailes vietās, kur dziļums -drīzāk seklums tos ļauj izspēlēt. Šie abi parasti veco meldru stiebros -ap un pa tiem vienmēr kaut ko noķer. Trešā lieta noteikti ir silikons. Pavasarī, patiesībā jau visu gadu tas strādā vienmēr. Ja par konkrētiem piemēriem, tad džerka gadījumā man tas ir Buster Jerk Shallow Runner no Strike Pro, ja tviča maile, tad Lucky John Pike Hunter suspenderis vai tas pats Rapalas Max Raps. Ja silikons, tad viennozīmīgi Pike Idol no Lucky John. Šie visi man jau maijam sagatavoti. Atliek vēl katram no šiem pa pavadai pielasīt. Katrā gadījumā, ja Tevi tieši interesē vobleri, tad iesaku tieši tviča mailes, pie tam augumos kuplākās.

Atbildēts: 26.marts 2012, 15:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazkalns

Prieks par Tavām atbildēm ,bez nekādiem ,nēesmu rokā turējis,redzējis u.t.t.,rapalniekiem būtu ko pamācīties. Pēc tevis ieteiktā par okuma Epixor FD ,biju iegriezies spice home,teikšu godīgi ,biju nepatīkami pārsteigts,pilns ar ziemas precēm,saprastu ka uz izpārdošanu,bet nē.Vārdu sakot,lūgums par cenu spolei un pielietojumu,un iespēju iegādaties.Tvičam.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ziema katru gadu beidzas savā laikā, līdz ar to šāds pārejas periods veikalos mēdz būt atškirīgs. Pie tam, par cik mēs esam ne tikai tirgotāji, bet arī produktu izstrādātāji un ražotāji, strādājam pēc ļoti stingra plāna. Citiem vārdiem, klientiem Habarovskā vai Ulan Batorā prece jāsaņem vienā laikā ar klientu Mazsalacā. Neko darīt! Pats brīvdienās nodevos spiningošanai ar ne pilnībā svaigu inventāru, jo veikalos vēl ir ziema. Mieru tikai mieru! Divu nedēļu laikā veikali ieies vasaras režīmā.

Par Epixor. Šīs spoles šobrīd ir tikai Daugavgrīvas ielas veikalā. Ienākušas tās ir aizvadītajā rudenī un jaunajā piegādē to nav. Tātad nākamais tieši Epixor pievedums varētu būt vasarā. Precīzi pagaidām nevaru pateikt. Pagājušajā piektdienā 25to Twitch lightam un 30to izmēru viedējam twitch kātam paņēmu arī pats sev. Kaut kā ļaudis sasparojušies uz šīm spolēm šķita. Par pielietojumu -ja Tev svarīga teicama auklas uzklāšana, smalks bremzes regulējums, pārklājums pret auklas bojāšanu, 9+1 gultņu sistēma utt., tad mūsu sapratne par twitcham domātām spolēm sakrīt. Veikala plaukta cena 50-60ls atkarībā no izmēra. Šis ir reāls Šimaņa 100ls līmenis.

P.S. Mr. Andreiko

Par Tavu gadījumu. Iesaku paguglēt sekojošo: Epixor EF-30B un Epixor 30FD. Redzēsi, ka zem pēdējā izleksTevis nopirktais pēdējais šīs spoles modelis. Uz kasetes malas ir EF-30b, kas nozīmē rūpnīcas artikulu. Savukārt, modeļa nosaukums ir 30FD. Okuma šobrīd veic modeļu un artikulu sinhronizāciju. Līdz ar to kamēr tirgū būs pieejamas gan vecās, gan jaunās, putra būs. Bet tas nebūs ilgi. Katrā gadījumā Salmo, kā jaunais šos spoļu tirgotājs Austrumeiropā pat gribēdams nevar tikt pie vecajiem modeļiem. Tie vienkārši sen kā vairs netiek ražoti. Tātad arī rūpnīcas noliktavā to nav.

Atbildēts: 26.marts 2012, 09:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā forele12345

Sveiks!

Vai koši zaļganīgidzelteenas krāsas aukla neatbaiga zivis?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Viennozīmīgi nē! Šīs krāsas aukla man jau uztīta uz asaru un zandartu spolītēm. Gaiši zilā vieglajam un vidējam tvičam. Oranžā smagajam tvičam. Rozā klasiskajam spiningam. Džerkam tumši zaļā no iepriekšējās sezonas. Par cik tikai rudenī uztinu svaigu auklu, nolēmu to pagaidām vēl nemainīt.

Atbildēts: 26.marts 2012, 08:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 50cm

Labdien.

Gribētu zināt-kādas krāsas gumijzivis jūs man ieteiktu ezerā(vecumniekos) kurā grunts ir balta smilts un vietām ir dūņas??

Paldies par atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nuuu vecīt! Tu ķersi asari vai līdaku? Ja asari un redzu, ka vieta Tev sveša, tad i spilgti zaļo, i balto, oranžo un tos pašus dubļus vajag mēģināt. Katrā vietā sava mode. Viena vienīgā atbilde man nav gatava. Ja līdaka ir Tavs mērķis, arī dabīgās krāsas, burkāns, zaļais kislotņiks. Apmēram tā! Iesaku mazliet apsmadzeņot, ko tieši ķersi.

Atbildēts: 23.marts 2012, 17:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asaris19

Sveiks, Ingus.. Man mētājas kastē melna 0.28 aukla un domāju ka varētu uzlikt spiningam, bet manuprāt melnā krāsa zivi aizbiedēs, ko tu saki?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja šis ir monoauklas diametrs, tad spiningošanai tas ir piemērots. Par auklas krāsu galīgi nav jāuztraucas. Es lietoju piemēram četru krāsu auklas -spilgi oranžu, spilgti zilu, rozā un dzelteno. Ja zivis tiešām bītos no šādām krāsām, vai es tās izmantotu? Diez vai...

Atbildēts: 23.marts 2012, 08:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā vimba24

Sveiks Ingus zinu ka tu esi spiningotāju eksperts, bet zinu arī to ka tev ir liela pieredze uz līņiem, tapēc gribētu zināt kad resnuļi sāk mosties un ķerties varbūt par ātru sākt domāt par līņiem, bet nevaru tos sagaidīt?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Neber lūdzu sāli brūcēs. Pagājušajā gadā tā arī neaizbraucu pončikiem pa lūpām sadot. Manējie sāk kustēt līdz ar maija sākumu, vidu. Tas atkarīgs no tā, cik silts pavasaris un kā iesilst seklie līči. Esmu Lobes līņu fans. Līdz ar to ķeru pusmetra, metra dziļumā. Tā ir īpaši dvēseliska cope ar saulrietu un grūti aprakstāmām emocijām. Šovasar kaut uz vienu vakaru dikti vajadzētu aizskriet. Katrā gadījumā līņi man saistās ar seklajiem ezeriem, samērā vienkāršām makšķeru montāžām, pāris paku līņu barības...

Atbildēts: 22.marts 2012, 16:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā skutans

šosezon esmu nolēmis paeksperimentēt ar monofīlo tiem pašiem 2-4 gr ,tikai ar jaunu kātu , 1daļīgs x-fast ar testu 1/32 unces uz augšu. otrs mazliet rupjāks fast ar testu 1/16 uz augšu ,šis stroga ar pīto . katrā ziņā ar nepacietību gaidu sezonas atklāšanu. jā, mono auklai saprātīga diametra taču vajadzētu grimt biki ātrāk nekā pītenei. paldies par atbildi un lai veicās gaidāmajā sezonā!

Atbild Ingus Dukaļskis

Es arī jauno sezona gaidu ar nepiecietību. Vispār izskatās, ka jau 6dien meklēšu, kur padžigot. Tas lai sirds paliek mierīga. Jaunas auklas, svaigs Okuma arsenāls, kāti gan vecie. Sakšu ar savu jauno ēdamo gumiju.

Atbildēts: 22.marts 2012, 12:54 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager