Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Dagins

Sveiks Ingu!

Kāda izmēra ofsetnieku ieteiktu priekš lielā Mr.Greedy 5"?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

7/0 būtu idelā gadījumā. Piespiedu gadījumā var tikt cauri arī ar 6/0 izmēru.

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 15:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Jig79

Sveiks Inguss!

Vēlos džīgot ar smagiem mānekļiem no 12-45g. Tādēļ esmu izvēlējies multiplikatora spoli Shimano cronarchci4 chci4151hd. Cik saprotu kātam jābūt ar garumu 2800mm. Kādas firmas kātu un modeli man izvēlēties? Cik resnu pīto auklu man likt un kādas firmas? Kādu flurakarbona izmēra pavadu Tu liktu klāt un cik garu? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāta garumam nav pilnīgi nekāda sakara ar mānekļa svariem vai spoles modeli vai izmēri. Vienīgi un tikai Tavas paša izjūtas. Es parastti džigam izvēlos kaut ko starp 2,3m un 2,5m. Un arī tikai tāpēc, ka man tā pašam labāk patīk. 12-45g arsenāls būtībā ir ļoti plašs, kur ideālā gadījumā vajadzētu sadalīt šo visu pat trijos dažādos segmentos. Piem. : 12-18g, 20-30g un 32-45g. Citiem vārdiem ar 15g testa kātu ar 45g smagu svinu neko neizdarīsi. Tāpat arī 60g testa kāts būs krietni par smagu, lai džigotu ar 12g smagu gumiju. Manā pieredzē ir nedēļu garš džiga maratons Kazaņā, Volgā ar 90-130g smagiem džigiem ķerot zandartus. Smagais džigs būtībā ir daudz informtīvāks par vieglo džigu. Kad zandarts straumē zvana pa kātu, var bikses pie... turpat uz vietas. Straumes zivis nevar salīdzināt ar ezera kaprīzajiem murmuļiem. Man būtu interesanti uzzināt dziļāku Tavu doma, par to, kur tieši ķersi un kādā laikā. Piedāvāju šo jautājumu vērst plašumā... :)

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 10:23 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā andris-gu

Labdien!

Apskatīju budžeta sēriju - Elite X-Twitch.

Jautājums sekojošs - kur fiška, it kā kāti visi līdzīgi, atšķiras tikai testi, garumi utt., bet daži kāti,piemēram, X-Twitch 25, ir jūtami dārgāks par, piemēram, pie vienādiem parametriem,izņemot pašu testu, par X-Twich 28...

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

X-Twitch sērija pēdējo 5-6 gadu laikā ir piedzīvojusi diezgan lielas izmaiņas kā arī radusi ievērojamus papildinājumus savās rindās. 100%tīgi pat nav bijis laiks iedziļināties pilnīgi visā sortimentā. Bet nu lietas būtība ir sekojoša. Ir "slapjāks" (vairāk klāt stikla) grafīts un ir "sausāks" kā rezultātā izjūtas konkrēto kātu kratot var rasties atšķirīgas. Salīdzinoši jaudīgākam kātam ir jāpanāk pietiekamas mešanas īpašības, kā rezultātā tas tiek darīts elastīgāks. Šis ir X-Twitch 28 gadījums. Ar sajūtu, ka viens ir dārgāks par otru šoreiz nebūs nekas kopīgs. Tie maksā ļoti līdzīgas naudas. Nevienmēr sausie kāti ir dārgākie. Bieži pat ir otrādi.

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 10:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marx

sveiki,cik dziļi iet makora?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kā nu kura :) Tai ir divi izmēri 110mm un 130mm un divas peldspējas -F un SP. Pamatā tie ir 1,2-2,5m atkarībā no tikko minētajiem parametriem.

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 10:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mieriigs

Sveiks, interesē māneklis no šī video ir tādi pieejami veikalos rīgā? http://www.copeslietas.lv/site/video/player/2502-asaru-cope-4.htm

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Grūti pateikt! Esmu nule kā atgriezies mājās no pamatīgas dzīvošanās rūpnīcās. Līdz ar to aicinu veikalniekus pašus pakomentēt te pat zemāk komentāru sadaļā...

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 10:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jah

Sveiks! Vai Copes lietu aprīļa numurā redzamais ratlins Vikara būs dabūnams arī mazumtirdzniecībā? :)

Pagājušā sezonā sezonā 4-6 m dziļumu apgūšanai līdz ar džigu sāku izmantot arī pārīti Kosadaka ratlinus. Jāteic, ka gana veiksmīgi. Diemžēl ratlinu piedāvājums veikalos ir vispār nekāds. Vikara varētu ienest būtisku dažādību :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Priecīgas Lieldienas!

Ja atmiņa neviļ, tad Vikara ir šī gada Baltijas sortimentā. Tavam apgalvojumam par ratlinu mazo popularitāti, noteikti piekrītu. Būtībā ļoti rezultatīvi mānekļi. Pēdējā laikā ļoti regulāri paralēli džigam uz kantīm, strādāju arī ar ratlinu. Rezultāti tiešām ir! Būtībā tas pats džigs vien ir. Tikai tas, ka ar vobleri. Pie tam ratlins spēj iedot klāt to, ko nespēj neviens silikons. Tttrrrrrr..... trrrrrrr.... vibrāciju dziļumā :)

Atbildēts: 5.aprīlis 2015, 12:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā erixo

Sveiks!

Kas Taviem vobleriem domā nosaukumus?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies par interesanto jautājumu!

Ar vobleru nosaukumiem viss būtībā ir vienkārši un tajā pat laikā tam visam domu gājienam apakšā ir dziļa domā. Basara, Haira, Anira, Kubira, Vikara un Makora ir 12 japāņu kara cīkstoņu dievības, kur Basara ir to vadonis. Kopumā tādi ir 12. Tieši tik pat cik vobleri tiek plānoti jaunajā LJ konceptā. Būtībā ideja par vobleru nosaukumiem nāk no mana japāņu kolēģa.

Atbildēts: 1.aprīlis 2015, 08:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā yasha

Sveiki! kādi ir reālie svari, ar kādiem var darboties ar Salmo MJ 2-10 2,13m kātu džigojot? Un kādus vēl mānekļus iespējams lietot, ja iespējams?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu kādi gadi 4 būs pagājuši, kopš pēdējo reizi ķēru ar šo kātu. Sajūtas ir manāmi padzisušas :) Tiem pašiem visus komforta gramiem robežās 4-7g vajadzētu būt...

Atbildēts: 1.aprīlis 2015, 08:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā EdgarsA

Man ir spinings Salmo Team Neolite, vēlos tam piepirkt spoli, izmantoju šo spiningu, kā universālo (vobleri, gumijas, rotiņi, arī velce).

doma ir par Exage spoli, bet nevaru saprast 2500 vai 3000? Kas būs labāka?

Atbild Ingus Dukaļskis

Spinings ir salīdzinoši jaudīgs, tāpēc droši var ņemt arī 3000šo izmēru. Katrā gadījumā neko mazāku par 2500, kas būtu pēc izmēra absolūtais minimums.

Atbildēts: 1.aprīlis 2015, 08:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Moriartijs

Gatavojoties līdaku sezonai iedomājos kā būtu ja peldošu vobleri pierīkotu carolina rig galā? Vai esi ko tādu mēģinājis?

Atbild Ingus Dukaļskis

Esmu mēģinājis pavadiņu sistēmā jeb "atvodā" padarboties ar peldošu vobleri. Neredzu pagaidām tādai apstākļu sarežģīšanai lielu jēgu...

Atbildēts: 1.aprīlis 2015, 08:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager