Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā jopciks

Sveiks!

Pavisam netīšām Amērikas ebay tiku pie Kastmaster vizuļu komplekta. Kamēr prece mēro uz LV, gribējās noskaidrot pareizu šo vizuļu lietošanu, proti, kā tie ir jāvada, lai ieintriģētu salates? Tas ir jāgremdē, jāvada pusūdenī, jāvelk gandrīz pa ūdens virsmu, intensīvi jārausta gandrīz kā džerks? Paldies par info jau tagad!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kastmasteri var vadīt loti dažādi -vienmērīgi ietinot, pauzējot un ļaujot tam brīvajā kritienā gāzelēties, ar pievilcieniem, kad māneklis tiek celts uz augšu ar kāta spices palīdzību. Šos visus veidus, protams, ka var miksēt kopā. Principā, grūti pat īsumā aprakstīt. Google piedāvā simtiem video par šo mānekli. Ja ir laiks, pačeko kādu no tiem.

Atbildēts: 22.marts 2012, 09:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazymazy2

Sveiks,

Te biju jautajis par jaunumu - x-twich spoli, pec tiem parametriem ko uzrakstiji radas ka varetu +/- but ok manta, tik gribeju jautat kapec atrums 5, 1:1, vai nebuss par atru (vismaz twicham, nedomajju upi utt.), un kapec grafita korpuss? Saprotu ka Daiwa izmanto kompozitmatrialus savam spolem, ari augsta plaukta galam, tada veida iegustam vieglaku spoli, bet vai uzticamaku? Kad tastama manta paradisies bodes? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Konkrētais pārnesums šīs spoles gadījumā, lieko auklu ļauj novākt visai operatīvi. Par cik tvičojot pamatā visa padarīšana notiek ar kātu un spolei ir nosacīti pakārtota loma, savācot auklu un ik pa laikam to nākas vienkārši arī ietīt, neko nepiemērotu te tiešām nenovēroju. Ar kompozītiem šo spoli automātiski iecelsi aiz 100ls robežas, līdzigi kā Tevis minētās Daiwas. Starp citu svara arī šajai spolei praktiski nav. X-Twitch spole rūpnieciski ir līdzīga, vēl reiz uzvseru līdzīga -Procasterim. Abi šie top vienu un to pašu cilvēku rokām. Ja gribi manu lietotāja vērtējumu, ja vari pacelt virs 100ls Shimani, X-Twitch protams zaudēs. Ja gribi spoli tvičam līdz 40-50ls, šī ir laba izvēle. Man pašam ir svarīga auklas uzklāšanās, kam pieeju ļoti skarbi. Ir spoles arī lidojušas pār laivas bortu. Tas pats ar kāpostiem. Te šinī ziņā viss ir bumbās. Manta jau ir taustāma -vismaz Daugavgrīvas ielā točna.

Atbildēts: 22.marts 2012, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

sveiks te atkal es ar saviem katiem!:)))

Ko tu saki par abu garcia vendetta spinkatu?

Vai varetu twicam deret?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav nācies tādu rokā turēt. Abu kātus taču zini, Rīgā tirgo Fishbon. Iebrauc pie šamējiem. Skaidrība bus momentāla.

Atbildēts: 22.marts 2012, 09:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā skutans

sveiks. jautājums par m-džigu. kāda ir tava pieredze strādāt salīdzinoši dziļos ūdeņos 5-8 m ar minimālu svaru 3-5gr. tas taču skaidrs ,ka izspēlēt var daudz "elegantāk" nekā ar 5-10gr. protams ir savi mīnusi tādai tehnikai, bet nenoliedzami arī plusi. sevišķi ja zivs kaprīza un neņem. paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu pirmkārt, 5-8m manā gadījumā ir vidējie dziļumi. Dziļākās vietas varētu 9-12,13m. Tā, ka Tevis minētie metri ir džiga klasika. 5-8m džigoju ar 4, 5, 6, 7g vadoties pēc konkrētiem apstākļiem -zivju aktivitātes, straumes, vēja utt. BET! Ir viens bet, par kuru daudzi neiedomājas. Copējot tavos metros ar, piemēram, 5g galvu lietojot 0,04mm pīteni un 0,11mm, viena un tā paša džiga grimšana var atšķirties sekundēm. Līdz ar to vienmēr asaru copē izeju uz vistievāko iespējamo auklu( protams atkal izvērtējot, cik katrā gadījumā tas ir lietderīgi). Šai pat sezonai esmu investējies 3, 4lb labās pītajās auklā, jo iemetiena distancei un grimšanas ātrumam saskatu vieslielāko saistību ar noķerto. Tava doma par iespējami mazāko svinu, ir pareiza.

Atbildēts: 22.marts 2012, 09:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zebis

Oi sory, aizmirsu pierakstīt - exage. Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Normāla spole. Esmu ar to, tikai ar priekšējo bremzi, mazliet spiningojis. Neko sliktu nepateikšu. Kā jau esmu nevienu vien reizi teicis, mans Shimano ir Stella, (kuras man gan pašam nav), Twinpower... Ja jāņem zemāks līmenis, es izvelos Okuma.

Atbildēts: 22.marts 2012, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zebis

Sveiks. Vēl tāds jautājums - taisos maijā aizbraukt uz Ālandiem. Doma ir pamēģināt svimbaitu. Kur viņus var iepirkt un kas būtu tāds ejoš? Ko vispār ieteiktu spinigojot Ālandu salās? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Labākais swimbaits seklajos nārsta līčos visus gadus man ir bijis baltais divdaļīgais mūdzis. Līdakas tos ēda tik azartiski, ka nedēļas laikā desmit mūdži vienkārši tika iznīcināti. Tad vēl dzeltens, oranžs līdaku silikons ir lielā cieņā. Iesaku pamēģināt Lucky John Pike Idol 12cm vibroastes. Protams, arī tvičs un džerks un vecajiem meldru līčiem līdakas provocē labi. Katrā gadījumā, vienmēr maijā esmu vadījies pēc teorijas, kā līdaka jāmeklē seklajos līčos. Klajumos rezultatativitāte parasti stipri vājāka. Pavasaris Ālandos parasti ir 2 nedēļas vēlāks nekā pie mums. Līdz ar to arī nārsts aizkavējas un līdaka līčus pamet vēlāk. Pagājušo pavasari nesanāca aibraukt. Cik dzirdēts zivis tur atkal paliek vairāk. Letiņi brauc mazāk, līdz ar to "menše naroda, boljshe kislaroda"

Atbildēts: 22.marts 2012, 08:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dzhams

Sveiks!

Vakar pavisam netīšām rokā iegūlās viens no BFT (CWC grupas) kātiem un nu lūk neliek mieru :)! Jautājums: klase jeb tips šim kātam - vertical jiging -1.80m - 40gr (x-fasts un ļooti viegls)

Reāli doma ir pielāgot Buster Jerk II un teiskim lielām mailēm kā maxrap17! Vai Vertical jiging kāti konstruēti savādāk par standarta x-fast spininga kātiem?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vertical Jiging extra fast kātiem atšķirībā no tviča kātiem citāda varbūt furnitūra, roktura garums utt., kaut arī pati blanka ir teju tā pati. Tās tāpēc, ka tviča kātu ražojot parasti cenšas izmantot pašus vieglākos, labākos riņķus, reelseatus, lai mazinātu kopējo svaru, nodrošinātu tālāku iemetienu utt. Savukārt, vertical jigging kāti pēc savas butības tiek ražoti specisfiskam džigam dažādos dziļumos (sākot no okeāna līdz Skandināvijas fjordiem un Baltijas jūras mencām), kur prasības pēc furnituras ir citas. Nav tik liela nozīme tāliem metieniem. Ir vērts salīdzināt arī līdzīgu kātu svarus. Jebkurā gadījumā šo kātu var mēģināt lietot kopā ar mazajiem džerkiem. Jautājums vai tas guļ rokā...

Atbildēts: 22.marts 2012, 08:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zebis

Sveiki! Vai varētu pakomentēt spoles Shimano 3000SRC izvēli spiningam! Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Par kuru no 3000SRC modeli ir runa? Exage, Alivio, Nexave?

Atbildēts: 21.marts 2012, 08:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Iepriekš tev jau jautāju par copes kostīmu siltajam gadalaikam. Paldies par izsmeļošo atbildi. Lieta tāda, ka šobrīd ir variants par Norfin Gale. Ko tu saki par šo kostīmu un vai būtu kas jāņem vērā to nēsājot?

Paldies!

PS šo jautājumu uzdevu arī Normundam, kā Norfin ekspertam, bet vēlos dzirdēt arī tavu pieredzi, ja tāda ir. ;)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Norfin Gale ir paplāns siltā laika kostīms. Pavasara, rudens rītos rēķinies, ka apakšā būs jāpavelk kā flīsīts, tā termoveļa. Pārejošu lietu šis kostīms iztur labi, bet garajā lietū var parādīties problēmas. Spiningošanai ērts, nav smags. Neaizņem daudz vietas. Uzskatu, ka šis kostīms piemērots tieši maijam -septembrim. Aprīlim un oktobrim būs pavēsi.

Atbildēts: 21.marts 2012, 08:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Labdien, kāds būtu tavs vērtējums šādai USA ražotajai pītenei Cabela's Ripcord Si, Dynemaa šķiedra?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Par pīteni ņemos spriest tikai tad, ja esmu ar to vismaz dažas reizes reāli copējis. Šo auklu, ja nemaldos pagajušajā gadā, CL forumā kāds no dalībniekiem pat tirgoja. Tātad kāds droši, ka to arī ir lietojis. Iesaku apjautāties tieši auklu sadaļā. Es diemžēl vai par laimi šo auklu neesmu ne dabā redzējis, ne arī to reāli lietojis.

Atbildēts: 21.marts 2012, 08:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager