Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā itaalis

Sveiks! kam buutu piemeerots Spinings Salmo Supreme ULTRA 2.7 ar testu 10-40!

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šis ir paraboliskas akcijas kāts domāts šūpiņam, rotiņam, līdaku gumijai un vobleriem, kuri netiek tvičoti vai kā citādi specifiski pasniegti. Citiem vārdiem standarta spinings neizlepušam un lielu naudu izdod negribošam spiningotājam.

Atbildēts: 8.februāris 2012, 10:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā joonny

Sveiks,vai vari pastāstīt,kas ir īpašs Peipusa ezerā,precīzāk-kas par mānekļiem tur strādā.Paldies.Ja var palūgt bildes....

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Peipusā īpašs ir tas, ka tur ir smuks asaris un tā ir daudz. Tas ir tas, kas interesē mani. Par mānekļiem -mormiška (īpaši banāniņš un lāsveidīgās), dziļāk strādā arī dažādas bļitkas. Diez vai, ka tiksi gudrāks no lasīšanas te. Es gan neesmu tas desmitiem kilogramu krastā nesējs. Peipusā man patīk vienkārši apsēsties un sava prieka pēc pavilkt zivtiņu. Vairāk par 5-7kg tīrīt neesmu gatavs. Arī apēst vairāk nespējam. Jābrauc pašam vien ķert. Piešausies tur ātri. Vajag tikai zivju baram virsū apsēsties. Bildes vari skatīties te pat makšķernieku galerijās.

Atbildēts: 8.februāris 2012, 10:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā daks

kur tad Tu āķē karabīni jerkam pie transportēšanas? un par cilpošanu pie pārdevēja,man lētāk sanāk nopirkt citas firmas kātu,nekā klausīties ,ka nemāk makšķerēt,uzglabāt,utt.saki lūdzu vai pagājušgada modeļiem nebija problēmas ar lakas kārtu,kur man garantija,ka neiedos tādu pašu,varbūt veikalā notestēs ar 200g jerku?

Atbild Ingus Dukaļskis

Karabīni āķēju pie riņķa kājiņas. Spoles turētāja iziešanas no ierindas vairumā gadījumu ir ražotāja vaina. Ja kātu pirki Salmo, sazinies lūdzu ar Normundu. Es šobrīd atrodies patālu no ofisa. Viņš noteikti palīdzēs. Aizvadītā gada jerk kātu sērijai problēmas nelielas bija. Tagad tās esam atrisinājuši -šīm pašām blankām, kuras es uzskatu par ļoti labām, salikām tikai Fuji furnitūru. Šie kāti vairs nav nokaujami.

Atbildēts: 7.februāris 2012, 02:17 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā nauris88

Sveiks, tu nezini kad īsti tās loterijas rezultāti tiks paziņoti?

Nevaru sagaidīt, un ceru uz kādu balvu.

(CL abonēšanas loterija).

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ieej CL mājas lapā, atver forumu un palasi sadaļu žurnāls. Tur svaigākajā lapā redzēju linku uz izlozes rezultātiem.

Atbildēts: 7.februāris 2012, 02:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Borix

Sveiks, gribētu pajautāt tavu viedokli par Cormoran spolēm? Itkā esmu noskatījis spoli spiningam, tests 14-40g, no Cormoran CORCAST 8PiF SUPER JET 3000 vai alternatīva ir Shimano Exage 3000. Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja godīgi, neesmu ne redzējis, ne arī lietojis šo Cormoran spoli. Ja gribi zināt manu viedokli, es izvēlētos Exage. Tas tomēr šobrīd ir pasaules spēcīgākais bends un kļūdas pieļauj reti. Objektīvu salīdzinājumu gan nevaru šobrīd piedāvāt.

Atbildēts: 6.februāris 2012, 15:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dzhams

Sveiks Ingus!

Šobrīd esmu multiplikatora meklējumos (ziepjutrauka), kas būtu piemērots lielajām mailēm, piem. maxrap 17 un mazajiem džērkiem Buster jerk II, Agat Mr.Lucky Junior! Esmu noskatījis vairākas Abu garcia revo modeļus (winch, toro utt.)! Ko varētu ieteikt šādiem mānekļiem? Kā sauc šo jauno Okuma zemprofila modeli, kurš paradzēts arī džērkošanai?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Viennozīmīgi Okuma Cittrix. Vai arī tad Shimano smago galu. Šodien pat šo spoli griezu kopā ar austrāli un taivānieti. Abi uzsvēra, ka šai spolei segmentā līdz 100 mūsu naudām konkurentu nav. Starp citu, tiešām čaļi ražo tā saucamās budžeta klases spoles neredzēti labā kvalitātē. Žēl, ka līdz šim LV tās netika normāli tirgotas, kā rezultātā maz pazīstam tās. Ar Cittrix ir tā, ka viens no maniem kolēģiem ar šo spoli nodžerkoja visu sezonu. Es, protams, tā vien gaidīju, kad tās izģērbsies. Nevaru sagaidīt pat šobaltdien... :) Šobrīd, starp citu, tiek projektēts 2013g. Cittrix speciāli priekš Skandinavijas -ziepju trauks džerkam ar paplašinātu kaseti. Okumieši šobrīd ir nopietni nobrieduši lauzt steriotipu, ka džerkam der tikai un vienīgi muca. Redzēsim, kā izdosies. Katrā gadījumā, šobrīd iesaku tieši Cittrixu. Kas attiecās uz 20-40g mānekļiem, neredzu nekādas problēmas.

Atbildēts: 6.februāris 2012, 15:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā daks

salmo jerk kāts 50-200,metot 160g jerku krakšķ spoles rajonā,tas ir normāli?,un tā cilpa,kur ieāķē jerku stipri pa mazu,lai ieāķētu lielo karabīni jābūt baigam ķenerim.

Atbild Ingus Dukaļskis

Normāli tas nav. Krakšķēt spoles turētājam navajadzētu.Cilpo vien uz veikalu un atrādi veikalniekiem. Starp citu cilpas lielumam ar karabīni nav nekāda sakara. Aiz cilpas parasti kabinā āķi.

Atbildēts: 6.februāris 2012, 15:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā naninoi

Sveiki!

Kā ar sapaliem?Kādus mānekļus vari ieteikt!Pagājušajā gadā sapaliem bija ļoti rezervēta attieksme pret dzīvajām ēsmām(sienāžiem,vabolēm),bet bija dzirdēts ka kaut kur vilkuši uz mākslīgajām ēsmām.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar sapaliem viss kārtībā! Iesaku palūkot Smith Camion un Cherry sēriju no Jackall. Šodien kā reiz izstādē iedomājos par sapaliem šos voblerīšus pētot. Šie noteikti strādās, it sevišķi pirmais.

Atbildēts: 6.februāris 2012, 15:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Hotwhels

Esi tik laipns un vari atsutit labas gruns sistemas kas nesapinas uz manu inbox ??? :)

maris.88inbox.lv

Atbild Ingus Dukaļskis

Cik zinu līdz pilnmēnesim vēl kāds laiciņš jānogaida...

Atbildēts: 6.februāris 2012, 15:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā esjauneko

Sveiks!

Kal ratus ziemā, bet ragavas vasarā.. Tad nu ziemā par vasaras lietām: ir mikrodžiga kāts un asari ķerās tīri ok, bet gribētu pamēģināt ar džigu un tviču noķert arī kādu līdaku. Kādu kātu ieteiktu - vai ir kāds kāds, kas derētu gan džigam, gan tvičam, vai tomēr jāpērk divi atsevišķi kāti? Kādu spoli ņemt? Dzirdēju pavisam nesliktas atsauksmes par Okuma spolēm.. Paldies!!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar džiga kātu tvičot būs grūtāk nekā ar tviča kātu džigot. Īstenībā universālie gadījumi nav manā gaumē. Agri vai vēlu nonāksi pie abiem, turklāt specializētiem. Bet jautājumu ņemot pēc būtības, domāju, ka Tev jāizvēlas kāds no fāstiem. Tvičot ar to varēsi, arī smagāku džigu mierīgā ūdenī, skatoties uz auklu jutīsi. Tas, ja vari "pacelt" vienu no tiem. Ja esi gatavs investēties abos kātos, derētu zināt mānekļu parametrus, lai ieteiktu ko precīzi. Par Okuma spolēm runājot, šis šobrīd ir pasaules top3 ražotājs, kuram tiešām ir sava reāla ražotne ir superinternacionālu inženieru sastāvu un līdz šim neredzētu kvalitātes kontroli. Uzskatu, ka spoles 20-80ls segmentā tieši Okumai ir kvalitatīvākās. Stellas līmeņa spoles viņiem šobrīd nav, bet tas šobrīd nav viņu segments. Epixor un Octana modeļus testēju aizvadītajā sezonā. Pagaidām nevaru atrast, kur piesieties. Starp citu, Okuma ir izlaidusi zemprofila jerk spoli. Ja ražotājs gatavs dot garantiju ziepjutraukam, zinot, ka tiks lietoti 100g džerki -tas jau ir nopietni.

Atbildēts: 5.februāris 2012, 03:54 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager