Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā 4undra

Sveiks! Ir intrese par jauno salmo tioga 1,5-12! Skatoties Jūsu šii kąta testu liepaajas ūdennos,jig tehnikai super,bet kaa ir twich tehniku šim modelim?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Džigs tiešām ir šī kāta pamata lietojums. Kas saistās ar tviču, tad Basara 56 un 70mm šis kāts iztvičo ļoti labi. Metiena īpašības kātam ir labas. Lielākiem vobleriem šis kāts nav domāts.

Atbildēts: 24.februāris 2015, 09:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiks!

Te iepriekš jautāju par Elite jig 18 kā līdakas ķeršanas instrumentu un saņēmu tavu pozitīvo apstiprinājumu tādam pasākumam. Bet saki, cik muļķīgi ir šim kātam, kas aprīkots piem. ar to pašu exage un 0.13 auklu- galā piesiet kādu gabalu monofīlās auklas un pa starplaikam paķert asari uz mazākām gumijām? vai arī tāds pasākums ir galīgās auzās un neko labu nesola?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vispār pats tomēr dzīvē cenšos atturēties no universālām lietām. Ja iespējas atļauj parasti cenšos meklēt un ņemt, to, kas radīts speciāli vienam vai otram nolūkam. Cita lieta, ja tādu iespēju nav... Tad vajag mēģināt izlavierēt. Sien galā metru garu 0,2mm fluorokarbonu. 5gramus nokontrolēt izdosies. Striķis būs resnāks... ne tik ātri grims kā gribēsies un ne tik tālu lidos, kā tas varētu, bet tas noteikti neliegs Tev iespēju tikt pie kāda asara. Tā, ka uz priekšu tik... :)

Atbildēts: 23.februāris 2015, 15:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā IntsV

Sveiks, Ingus!

Sen jau bija laiks pateikties Tev par profesionālo konsultācoju. Nekādi nesanāca uzrakstīt. Atvaino! Mans jautājums bija par spoli. Tu ieteici ''Rarenium''.Pagājušo gadu sanāca aizbruakt tikai divas reizes. Superkolosāli!!! Tagad niez nagi, nevaru vairs sagaidīt startu. Liels paldies par padomu!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ne asakas!

:)

Atbildēts: 23.februāris 2015, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mezvinskis

Labdien! Kas Jūsuprāt ir galvenais voblera izskatā? Krāsa, forma vai ticība māneklim?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiki!

Manā skatījumā svarīgākā lieta ir tā forma. Tā vistiešākajā veidā noteiks to, kā tas ūdenī uzvedīsies. Krāsa? Katrā ūdenī, gadalaikā un pie dažādiem laika apstākļiem strādā pilnīgi dažādi krāsojumi. Es uzskatu, ka nestrādājošu krāsojumu vispār nav. Katram no tiem vienkārši ir savs laiks un vieta. Ticība ir svarīga it visā, ko dari. Uz vobleri to var tikpat droši attiecināt.

Atbildēts: 23.februāris 2015, 14:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā stingrais

Labvakar Ingus!

Nu jāsaka, ka tas atgadījās pagājušajā vasaras sezonā, ka nepilnus 4 kg smaga līdaka paņēma Laky Džon vobleri pagājušā gada modelis, viņa bija sagrābusi astes āķi un turējas tikai vienā āķa stariņa, līdaku iedabūju laiva un konstatēju, ka tā stara kurā viņa turējas bija smuki atliekta. vai Jūs varētu ieteikt kadus citus āķus nomaiņai, vai tas varbūt ir tāds, neveiksmīgs gadījums, varbūt arī tanī pašā laikā loģiski? jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiki!

Būtu svarīgi zināt modeli un izmēru. Būtībā Basara, Anira, Haira un tagad vēl arī šī gada jaunumi Makora, Kubira, Lui Pencil un Vikara VIB tiek aprīkoti ar ļoti kvalitatīviem, tīrākajiem japāņu āķiem. Piemēra pēc varu minēt to, ka tas pats Owners un Gamakatsu āķu ražošanu nu jau pāris gadus ir pārcēlis ārpus Japānas. Kas attiecas uz LJ vobleru āķiem, tie top mazā āķu ražotnē netālu no Osakas, kura āķu pasūtījumus bez mums (kas ir lielākais pasūtītājs), izpilda tādiem mānekļu brendiem kā DUO un Evergreen. Ar kvalitāti te viss ir kārtībā. Iespējams tie nav no pārāk biezas stieples, ar ciet aizgrieztu bremzi un neprasmīgu izvadīšanu tie iespējams arī ir nolokāmi. Tie ir ārpātā asi. Taču skaties uz šo no pozitīvās puses. Pagājušajā gadā man izdevās divas Basaras paglābt, kad tām aizpugurējais āķis bija ieķēries baļķī. Āķi izdevās atlocīt un vobleri atgūt. Kas attiecas uz Tavu gadījumu, domāju, iespējams stipri forsēji izvadīšanu. Izklausās pēc neveiksmīga gadījuma. Domāju tie paši Ownera trijžuburi būs ok.

Atbildēts: 18.februāris 2015, 12:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiks!

Domājot pa jauno spiningošanas sezonu- vai līdakas copei (izmantojot 3-5 collu gumijas) ne dārgā budžeta klasē Elite 18 kātiņš varētu būt piemērots?

Kāda aukla un spole būtu jāskata?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jā, labs kāts šajā cenu kategorijā! 7-12g plus gumija ir šī kāta testa komforts. Aukla un spole vistiešākajā veidā ir atkarība no budžeta. Shimano Exage 2500+Elite Braid 0,13mm ierakstīsies savos 90-100eur, kas būtu labs vidējās klases komplekts. Tālāk jau jāvērtē vai ir vēlme palikt pie šī paša, vai arī skatīt ko lētāku vai dārgāku.

Atbildēts: 18.februāris 2015, 12:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā imzis

Sveiks!

DAudz un dikti, iespējams cilāts jautājums:

ja Tev būtu jārekomendē vidējo jig kātu teiksim 10-15g, tad kategorijā kas būtu attiecināma kā vidējā 100-150eur, kādi varianti, teiksim top 5?

AC,

Renārs

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Smags jautājums... Es neesmu tik plaša profila visu zinošs, lai objektīvi spētu vērtēt tik ļoti plašu jēdzienu. Es strādāju pie inventāra izstrādes viena konkrēta ražotāja ietvaros. Līdz ar to tīra laika trūkuma dēļ nevienmēr zinu visu un par visiem :)) Piedāvājums būtībā ir ļoti plašs. Izstādēs parasti cenošos apskatīt visus jaunumus. Gribu teikt to, ka bez reālas 10-20 copju prakses kātu novērtēt ir ļoti grūti. Tevis minētā segmanta kātus pagājušogad patestet dabūju kādus 2-3. Viennozīgs atklājums šajā gadījumā bija jaunais piedāvājums Team Salmo Tioga sērijā. Ķīpsalas izstāde, kas plānota 26-29.03 martam, manuprāt, ir laba vieta, kur vienuviet ieraudzīt un pakratīt 2015.g. jaunumus. Šogad tajā plānoju ar saviem jaunumiem piedalīties arī pats. Tiekamies!

Atbildēts: 18.februāris 2015, 11:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KenBlock

Labdien!

Nevaru nekā izšķirties kādu testu ņemt kātam shimano speedmaster bx testu 10-30g vai nu 14-40g ?? Spole ir shimano aero spinning 4000

Vēlme jau ir protams vilkt lielās līdakas un taimiņus bet pārsvarā jau piesakās tie standarti.

Kuru testu man izvēlēties Jūsu prāt?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāta tests pirmām kārtām būtu jāizvēlas izejot no mānekļa svariem. Ja darbosies ar šūpiņiem 15-30g, labāk būtu 14-40g. Jaudas rezerve noderēs arī cīnoties ar pamatīgāku zivi. Gadījumā, ja darbojies ar 10-20g mānekļiem, ieteiktu testu 10-30g. Ar šādas jaudas kātu var izvilkt praktiski visu. Arī traktora riepu... :) Kā jau teicu, visu jādara ar prātu.

Atbildēts: 18.februāris 2015, 11:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zzxxccvv

Sveiks,Ingus!

Kuru no ziemas Meburu krāsojumiem ieteiktu līdakai seklos ezeros.Līdz 2m dziļums.Numuri, cik sapratu 57 un 67 būs atbilstošākie.

Iegāju veicī pie stenda,nu raibs gar acīm,nezinu,ko ņemt.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Galīgi nav viegls jautājums. Krāsojumi ir lielā mērā ticības jautājums. Tieši tāpēc to izvēli ietekmē gan tas, ko un cik esi uz konkrēto krāsu noķēris vai nenoķēris pats. Tāpat arī liels spēks ir draugu un paziņu viedoklim. Ja interesē mans tops, šie trīs manā arsenālā gan apgrozās visbiežāk, līdz ar to arī izšauj regulāri: ultravioletā spīdošais 302, 201 un 105.

Atbildēts: 18.februāris 2015, 11:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcco3

Sveiks. Man tads jautājums par cimdiem priekš spiningošanas. Takā man ir vairākārt apsaldētas rokas ļoti lielas problēmas paspiningot jo pec apm.30 min. sāk riktīgi salt(lietoju d.a.m.firmas cimdus) un tad ir jadedzina avize lai kaut cik apsildītu. Varbūt vari ieteikt kadus kvalitatīvus cimdus jo tās jau vairāk ir mokas nevis bauda no copes. Bet majās ari nesēžas gribas paspiningot. Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pagājušo gadu testēju Norfin Pro Angler 5cut gloves. http://www.norfin.info/product/norfin-angler-5cut/ Lietoju tos spiningojot no oktobra līdz pat maija sākumam. Ļoti ērti, pieguļoši rokai, pieejami 3 izmēros. Man ir ļoti svarīgi nezaudēt tiešo kontaktu starp roku un kātu. Pēdējā laikā izvēlos maksimāli "plikus" kātus, cik vien tas iespējams. Šie ir pirmie cimdi, kuri man nerada diskomfortu darbojoties ar smalkiem kātiem, auklām, utt. Noteikti iesaku paskatīt! Katram jau tas salīguma slieksnis ir savs... sevi pieskaitu pie vidēji izturīgajiem :)

Atbildēts: 10.februāris 2015, 10:31 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager