Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā klegers1

Sveiks, Ingu!

Jautājums par Mr.Greedy gumijām. To vājākais punkts, kā jau lielai daļai gumiju, ir aste - vai nu to nokož, vai tā noraujas lēpju lapās. Pēdējā copes reizē aizgāja vairāk nekā viena paciņa. Līdz ar to sāk iekrāties daudz bezastaino gumiju - vai tās ir vērts krāt, lai aukstos ziemas vakaros mēģinātu pārkausēt kādā savā formā, vai arī ēdamgumija tomēr šitādam procesam nav paredzēta/piemērota?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Apkostās gumijas pats reanimēju tikai un vienīgi galējos gadījumos. Piemēram copē, ja redzu, ka ņem vienu konkrētu mānekli, taču tie iet uz beigām vai jau ir beigušies. Asti tādā gadījumā esmu griezis nost vienai gumijai ar šķiltavām kausējis klāt citām. Kas attiecas uz to pārkausēšanu pilnībā, tad te lieta sekojoša. Ja to dara viena modeļa un krāsojuma ietvaros, to darīt mēģināt var. Rezultāts nebūs tik labs, kā pārkausējot klasisko gumiju, jo te tomēr iekšā ir dažādu frakciju sāls graudi un ap tiem citu vielu aplupušie gabaliņi, tomēr pačakarēties tieši savas intereses vadīts vari. Ja jauksi PVC SAFE materiālu no kurā tiek ražots LJ ar piemēram FECO materiāla silikonu, tie savā starpā slikti savilksies. Tas pats attiecas vēl uz citu materiālu savienošanu. Principā stāsts te jau ir par ķīmiju un visos tās sīkumos 100% es pats neesmu kompetents. Jebkurā gadījumā zinu to, ka materiālu jaukšana tiek stingri kontrolēta un to jaukšanu izmanto tikai eksperimentāliem uzdevumiem. Es domāju, ka šāda ņemšanās reāli neatmaksājas. Asti vēl var piekausēt atpakaļ, bet pašas gumijas pārliet vajag ļoti gribēt, lai tas atmaksātos. Tad jau drīzāk, ja patīk ņemties no šādiem gabaliem var izgriezt mazas asargumijiņas :)

Atbildēts: 15.septembris 2014, 15:56 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā grincca

Sveiks.

Domāju brīvdienās aizbraukt uz Burtnieka ezeru, kadus mānekļus tu varētu ieteikt, izmēģināt?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir viena būtiska lieta... es praktiski nezinu neko par šī brīža Burtnieka ūdens līmeņiem. Bet nu tas nemaina to, ka jebkurā gadījumā uz copi jāņem līdzi ir viss. Tas pats 4ais un 5ais rotīņš, vieglie šūpiņi, vobleri ar iegrimi līdz pāris metriem. Pavasarā pusē labi strādāja tā pati Basara 90 peldošajā versijā. Tāpat gar un pa zālēm notiekti vajadzētu padarboties ar Mr. Greedy 3,9" gumijām. Uz kaut ko no šī visa līdakai vajadzētu pieteikties.

Atbildēts: 15.septembris 2014, 15:45 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DavisSe

Sveiks Ingus.

Jautājums par jaunajiem Tioga kātiem. VIniem būs solid spices vai tubular? Un ap kādām naudiņām grozīsies kātiņi ar kādiem kērāt Makšķerēšanas noslēpumu raidijumā??

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Raidījumā mēs abi darbojāmies ar pilnīgi jaunu Tiogu. Manā gadījumā tas bija 2,25m jab 7,4 pēdu garums. Armandam bija vēl garāks. Abi tubulār tipa kāti ļoti labā izpildījumā. Testā 1,5-12g. Man grūti tiem tagad nosaukt cenu, jo šie kāti vēl ir tikai 2015.g. sortimentā. Domāju savos 150-170eur tie nostāsies. Skaidrāk zināšu teikt tuvāk pavasarim.

Atbildēts: 15.septembris 2014, 09:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā imzis

Sveiks!

Vakar , skatoties raidījumu, radās interese, ka stās par gumijām ko lietoju, garenas formas, bet neizskatījas ne pēc Greedy, ne pēc Johna...vai ir kāda iespēja to jauno mantu kur dabūt un noprovēt?

AC,

Renārs

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vakardienas raidījumā daudz kas neietilpa iekšā. Tajā skaitā arī skaidrojums par tās dienas mānekļiem. Bet gabals kopumā bija veiksmīgs un skatāms. Mēs noķērām 15 līdakas un 3 asarus, kuras principā tika sagūstītas uz četriem dažādiem mānekļiem. Tas runā par to, ka nebija tā, ka iztiekti rullēja kāds viens konkrēts. Armands pa 2 līdakām izblieza uz oranžo Long Džoni, divnieku J.I.B. Tail tvisteri karamelīti un uz 3,9" Tiogu tumšā krāsā. Es, savukārt, tā pat vienu garo Janku saplosīju uz trim līdaķiem. Tomēr tīri intereses dzīts vairāk darbojos ar 2015.g. jaunumu S-Shad Tail abos izmēros. S-Shad Tail ir nākamā esošā S-Shad modifikācija ar Tiogas astīti. Sanācis ir ļoti rezultatīvs mailes un tārpa slaids krustojums, kurš reāla rāda brīnumus. Par šo mānekli rakstīju arī šī mēneša Copes Lietās. Arī uz žurnāla vāka ir šis pats māneklis. Lai nu kā, esošajos apstākļos uzskatu, ka pats piemērotākais māneklis būtu Long John jaunajā 4,2" izmērā. Līdaka bija gatava ēst lielāku kumosu. Diemžēl Ķīšezers visus manus lielos Džoņus ir jau apēdis :))

Atbildēts: 11.septembris 2014, 09:57 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Nicknice

Izlasīju rakstu par zandartu statistiku. Rezultāts iespaidīgs. :)

Gribēju pajautāt par džiga svaru un āķa izmēru. Protams, saprotu, ka nav vienas formulas visur, bet kādu svaru un āķi tu spraud tiem long john?

Atbild Ingus Dukaļskis

Tad un tur, kad zandarts ir, viņš ķerās! Ir protams zināmi aktivitātes uzplaiksnījumi atkarībā no diennakts stundām, laika apstākļiem, utt, taču viņš tāpat ķerties ķerās. Tur, kur viņa nav, nu... tur arī sākas prblēmu meklēšana rīkos, rokās, utt. Šogad esmu nonācis pie svaigas atziņas savā spiningotāja saprašanā. Proti, ir skaisti, ja vari ķert skaistas zivis. It kā neko prātīgu nepateicu, taču tam visam apakšā slēpjas tas, ka esam aizbraukuši totālā mikrodžiga sīkzivju ķeršanas grāvī. Tās pāris nedēļas, kuras veltīju zandartam, nesa zināmu aukstu dušu sakarsušajam un sīkmāneklībā aizslīdējušam prātam :) Zandarts savā pākstī pilnīgi mierīgi var ielocīt arī 4 collas, pat 6 un 7collu mānekļus. Tas pie noteikuma, ja viņs tur lejā ir. Long John 3nieks kalpoja par izlūku, kuru šķiļ gan asaris, gan līdaka, gan protams arī zandarts. Šogad ārpus konkurences tieši spilgtie -oranžais, dzeltenais, sudrabzilais... Jaunais 4.2" izmērs šogad šķita jau kā teju zelta vidus ceļs. Es šobrīd gatavoju jau 6 collas. Normālai zivij vajag tomēr to kumosu. Kas attiecas uz Tavu jautājumu, tad ir jāsagatavo divas maziņas kastītes. Viena no tām būtu jāparedz ofsetu āķīšiem:2/0, 3/0 un 4/0 izmērs būs aktuāls šinī sakarā. Tāpat arī džiggalvas ar āķiem No.1, No 1/0, No 2/0, No 3/0 un No 4/0. LJ šogad kāreiz piedāvā ļoti labas džiggalvas ēdamgumijām. Nu un protams maziņa kastīte priekš volframa ausainīšiem. 5g, 7g, 9g un 12g ir tie, kuri arī mēdz izšķirt rezultātu. Svars ir piemeklējams atkarībā no dziļuma. Starp citu... šovakar plkst 22.00 Makšķerēšanas Noslēpumos būs vērojamas atklāsmes līdaku džigošanā.

Atbildēts: 10.septembris 2014, 09:32 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kaspars01

Labdien,

Vai kāts salmo tioga 3.5-22 būtu piemērots džigam un dropšotam? Kādu spoli Jūs ieteiktu!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Džigam noteikti! Dropšotam ielīmētā spice tomēr ne visai. Tubulārie jeb monolitie kāti ļauj labāk izspēlēt mānekli. Spoli es ietektu pašu labāko kādu vien tavs budžets spēj pacelt... :)

Atbildēts: 10.septembris 2014, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā grafss

Sveiki Ingus!

Jautājum šobrīd salmo veikalos vairs nav pieejami salemo silver , arow, blak jerk kāti , pārdeveji sabiedēja ka varbūt vairs nebūs vispār.

Saki lūdzu kā ir mani tiešī intresē arow jerk kāts priekš manis vislabākais,neveiksmes dēļ ir vajadzīgs jauns šis arow kāts.

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šie kāti savu dzīvi ir nodzīvojuši, ja tā var izteikties. Ražoti tie vairs netiek. Tavā gadījumā varu ieteikt, ņemt rokā telefonu grāmatu un mēģināt sazvanīt visus veikalus pēc kārtas. Varbūt kādā no tiem šie kāti vēl ir aizķērušies.

Atbildēts: 9.septembris 2014, 13:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andris-gu

Sveiks!

Vai šogad būs pārdošanā Makora? Kad, kur....?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es ļoti ceru, ka šoruden vēl uzspēsim. Pagaidām to pārdošanā vēl nav nekur.

Atbildēts: 9.septembris 2014, 13:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā esjauneko

Sveiks!

Iemēģināju drop shot (pie pītās auklas cilpu cilpā iesēju apmēram 1.5m fluorokarbonu, tā galā svinu, apmēram 30-40 cm no svina ar Palomar mezglu iesēju ofsetāķi) un rezultāti patīkami pārsteidza - asara un līdaku atsaucība bija ievērojama. Bet ir divas problēmas:

1) daudz nerealizētas copes - tas laikam tāpēc, ka lietoju ofsetāķi?

2) pāris nopietnas līdakas nokoda 0.27 fluorokarbona auklu vietā, kur āķis iesiets fluorkarbonā.

Saki lūdzu, kā un vai iespējams šīs problēmas risināt?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nerealizēto copju skaitu ietekmē ne tikai āķa forma. Arī piecirtiena leņķis, auklas izlaide, tas pats āķa izmērs pret gumiju, utt. Vertikālā plaknē cērtot parasti arī ar ofsetu nav problēmu. Tas, ka ir shodi, tas ir normāli. Zivij iespēju nomukt ir jādod :). Galvenais, lai to skaits nekļūst kaitinošs. Līdaka griež nost arī 0,4mm flurokarbonu. Plus mīnuss drošs ir 0.6-0.7mm. Ja plānveidīgi ej uz līdaku, tad sistēmā ir jāmontē pavadiņu materiāls. Ja līdaka ir kā piezveja asarim un zandartam, tad neko darīt, tā mēdz būt... līdaka kaut ko šad un tad nogriež...

Atbildēts: 21.augusts 2014, 13:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Abavnieks

Sveiks!

Tā kā iepriekšējais spinis beidza savu dzīvi pēc 3 mēnešu lietošanas, (ļoti negaidīti, salmo ražojums,spinings salīdzinoši labs, bet sirdī neiekrita, tāpēc baigo brēku nemaz netaisu)

ir doma tagad nopirkt salmo x-twich kātiņu, par precīziem izmēriem vēl neesmu domājis, bet tas tā.

kaut kā pēdēja laika iegājies tā, ka baigi patīk ar kātu strādāt, izspēlēt un tā tālāk, tāpēc nospriedu, ka šis būtu labs variants.

bet jautājums tāds, vai ar viņu var mētāt rotiņus un šūpiņus?

pārsvarā jau ar vobleri strādāju,bet ir reizes, kad gribas ko citu pamētāt.

finanses nav tādas, ka katram māneklim varētu savu kātu nopirkt, tā kā... :)

p.s. smagākus mānekļus par 15gr nelietoju.

bet vispār, varbūt vari kādu citu kātiņu ieteikt?summā līdz 100 eirikiem

paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Esmu pilnībā atteicies no visiem kātiem, kas īsāki par 7,3 pēdām. Viens no iemesliem ir tieši metiena distance. Klasikai kā rotiņam vai tam šūpiņam šis ir ļoti svarīgs faktors. Manuprāt tāds īsts univerāls, ar kuru var gan uzdžigot, gan arī vidēju vobleri uzraustīt ir Tioga TSTI8. Par šo tiešām varam runāt kā par universālu spiningu. Tavā gadījumā šis kāts izskatās, ka varētu būt īstais.

Atbildēts: 20.augusts 2014, 15:19 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager