Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā antonsb

Sveiks! Vai varētu pateikt kas par problēmu sienu Foriķi pie pītenes ar Albright mezglu viss ok uz viena kāta bet uz otra kāta Elit 20 pārdesmit metieni un tad met un knok nost floriķis aizlido?Pītene 0.08mmsufix nanobrid!

Uz Elit 18 kātu viss ir ok neplīst metiena brīdī Floriķis 0.24mm varbūt uz elit20 vajadzētu tievāku floriķi?Ka tā plīšana notiek dēļ mazajiem gredzeniem?

Jau iepriekš paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Trīs versijas šīm scenārijam. 1. Neatbilstošas kvalitātes vai nepiemērota izmēra riņķi, kuri mezglu vienkārši lietošanas gaitā deformē. Ticams arguments šajā sakarā. 2. Abu auklu diametru pārlieka atšķirība. Saprotu, ka 0.24mm fluoro tiek siets pie 1-1.2 diametra PE, vai ne? 0.08mm pītenei neko resnāku par 0.2mm parasti klāt nesienu nule minētā iemesla dēļ. 3. mezgls. Uni to Uni vai tautā saucamais burkāns ir labs mezgls, lai kopā sadabūtu divas auklas. Būtībā katrs gadījums ir stipri individuāls. Viennozīmīgus secinājumus no tālienes izteikt ir grūti.

Atbildēts: 8.jūlijs 2014, 12:16 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Ingus, līdakas tagad paliek mazaktīvas,jāiet uz asariem.Kādu micro jig komplektu Tu ieteiktu,lai nav pa dārgo ?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ieteikt ko konkrētu man ir grūti, jo šobrīd nezinu, kas veikalos ir atrodams. Daudz kas jau ir krietni papirkts. Esmu ļoti tālu no mājām šobrīd... Salmo veikalos inventāru var nokomplektēt dažādos cenu līmeņos. Tā, ka silti iesaku doties jebkuru no bodēm un lūkot visu savām acīm.

Atbildēts: 8.jūlijs 2014, 12:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jig79

Sveiks!

Vai ir cerība ka veikalos parādīsies ēdamgumija tioga ar plūmes krāsu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šī krāsa noliktavā ir beigusies un ir atrodama tikai un vienīgi veikalos. Precīzi kuros pat nemācēšu teikt. Varbūt veikalnieki zemāk var palīdzit nokomentējot?

Atbildēts: 8.jūlijs 2014, 11:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vivaass

Labdien!!! Vai Komplekts TEAM SALMO NEOLITE 2,35M 6-28G + spole Salmo Grand Confidence 9130FD būs labs komplekts tvičam un jigam, kā arī pamētāt šupiņus un rotiņus? Un vai tas spēs puslīdz normāli izdancināt tādus voblerus kā piemēram OSP Rudra 130SP 20gr. Vai tomēr TEAM SALMO TRENO TSTR5-762F vai TSTR6-762EF būs labāks variants un ar kādu spoli??? Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Komplekts savā būtībā ir ļoti labs. Tvičam gan īste ne, jo blankai trūkst asuma. Lielās mailes Neolite pavisam noteikti nevilks. Neolite vairāk ir kāts bleķim, gumijai, utt. Treno jaudīgākajā versijā tvičam jau ir daudz piemērotāks. Spole? Tvičs ar lieliem vobleriem būtībā jau ir multiņa jautājums. Bezinercenei ir vajadzīgas pamatīgas iekšas, lai izturētu visu šo slodzi. Principā, ja bez aplinkiem, tad vienīgās man zināmās spoles, kuras ir piemērotas tvičam ar lielajiem vobleriem ir Stella, Certate, Exist. Mazos un vidējos voblerus jau var darbināt komplektācijā ar vidējās klases spolēm -Rarenium, to pašu Confidence. Jautājums, vai tiešām Tev vajag tās lielās mailes? Uz 90niecēm un 110tajām sliktāk neķerās :)

Atbildēts: 2.jūlijs 2014, 21:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jonjs

Čau. Klau vari pateikt kura mēneša copeslietu žurnālā pagājušogad bij tavs raksts par seklo ūdeņu vobleriem. Baig inčīgs bija, bet pakāsu žurnālu.

Otrs jautājums vai ir kas jūtiigaaks uz doto brīdi par Finesse MJ līdz 6-7 gramiem? Ko pats izmanto?

Atbild Ingus Dukaļskis

Par žurnālu... aizsūti šo jautājumu uz cl@lilita.lv. Man ir šaubas starp jūniju, jūliju un augustu. Diemžēl šie žurnāli šobrīd man nav pie rokas. Ja par kātu, tad nu sanācis ir tā, ka pilnīgi stulbā veidā man sanāca atvadīties no viena no maniem mīļākajiem MJ kātiņiem. 3 gadus biju nodragājis ar Calzanti un pa visu šo laiku izvilcis tonnu zivju. Esmu ļoti apmierināts ar šo instrumentu. Tā arī zināju, ka šo kātu uz zivi es nesalauzīšu. Tā arī notika, jo šajā liktenīgajā dienā bija apstākļi, kuri man palīdzēja to izdarīt. Nu un ko? Vajadzēja jaunu... Daudz ko izmēģināju līdz sapratu to, ka nākamā gada Tioga Small Game ir kāts, kurš ir manējais. Ļoti interesanta balta niedre, kura fantastiski tur zivi un ļauj mest mānekli. Šis tad nu arī ir mans šī brīža darba instruments -Team Salmo Tioga Small Game ar tesu līdz 6g.

Atbildēts: 2.jūlijs 2014, 21:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARMotors

Sveicināts!

Vieta/zandartu skaits. Milgrāvis/9, Daugava/11+līdakas 3,5 un 1 kg, Daugava/2, Lielupe/4. Sitienu katrā reizē divtik. Visi gan zemmēri. Es saprotu ka cope izdevusies ir KATRU reizi. Bet kad var uzskatīt ka bijis labs kļovs? Ja nav noslēpums, cik zandartus izvelc Tu :), lai teiktu ka šodien kērās LABI? Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir starpība vietā un laikā. Esmu divās dienās izvilcis 64 mērus. Turpretim šajā jūnijā pa 10 copes dienām tikai 6. Kā jau teicu ir starpība laikā, vietā un zivju blīvumā. Uzskatu, ka dienas gaitā 3 mēri ir labs rezultāts. 5 -izcils. Principā man ir vajadzīgs copju skaits un dažādība zivīs. Lai ir līdaks pa vidu zanderim, kāds smuks asaris. Man patīk sagrauztas gumijas :)) tad jūtos laimīgs. Starp citu, nereti arī bezcope var būt pamācoša un noderīga :)

Atbildēts: 2.jūlijs 2014, 21:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā green24

Sveiks!

Vai Lucky John ēdamgumijas var turēt kastē nevis iepakojumā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Uzāķētas es turu tā saucamajā aktīvajā copes kastītē. Svaigās paciņās.

Atbildēts: 2.jūlijs 2014, 21:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jah

Sveiks! Man ir teorētiskas dabas jautājums. Es vienā ezerā esmu identificējis "kanti", kur apmēram 2-3 m dziļš "sēklis" strauji aiziet dziļumā. "Strauji" nozīmē apmēram 5m dziļuma kritumu uz 5-7 m horizontālā distancē. Un tā līdz metriem 15, vietumis 20. Vai šādā situācijā ir jēga stāvēt dziļumā un mest džigu uz seklumu? Sanāk, kad džiga pārlec kants malu, tā aiziet uz leju teju brīvā kritienā. Daudz neesmu eksperimentējis, bet sāku domāt, ka stāvēt seklumā un strādāt no dziļuma nav sliktākā ideja. Ko Tu saki?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

To vai šajā vietā zivis uzturās var pārbaudīt tikai un vienīgi šo sēkli kārtīgi apčamdot. Jāmēģina stāties gan 10metros, gan 15metros un tāpat arī 20niekā. Tāpat tas noteikti būtu darāms no visām iespējamām sēkļa pusēm. Stāvēt sēklī un strādāt no dziļuma uz seklumu arī var, taču mānekļa vadīšana ir sarežģītāka. Tas ar degunu badīs zemi. Gribu teikt to, ka mēģināt noteikti vajag šo sēkli pačamdīt no visām pusēm, jo pēc nostāsta uz tā un ap to varētu dzīvot viss mūsu plēsēju trio -asaris, zanders, līdaka... Veiksmi!

Atbildēts: 2.jūlijs 2014, 21:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kasix3331

Sveiks!

Iesaki kādus kātus - testus, garumu ņemt mikrodžigam, džigam!Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Klasika ir sekojoša: 0-6g mikro, 7-10g vieglais, 10-20g mūsu ūdeņos vērtējams kā klasikais džigs, 20-40heavy jig. Esmu džigojis arī Volgā ar 120g. Kādā kategorijā šo ievietot, pagaidām nemācēšu teikt :)

Atbildēts: 2.jūlijs 2014, 20:57 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kazimirs

PriecIgus Ligo! sanaca iznicinat salmo tioga 185.mikro katinu nolauzu spici ir iespejas dabut jaunu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Salmo servisā vajag painteresēties.

Atbildēts: 24.jūnijs 2014, 10:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager