Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā rio.

vai Tiogas kaatu serijaa planoti tubulaarie kaati ligh dzigam, komforrta svaram 4-10 gr???

Atbild Ingus Dukaļskis

Ir!

Atbildēts: 24.jūnijs 2014, 10:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klc

Sveiks..! kurš izmērs un krāsojums no anira tavuprāt būtu vispiemērotākais zandartam..! paldies..! :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

69ais izmērs. Mēģini 101, 106, 305. Bet tas galīgi nenozīmē to, ka citas zandartu neķer. Visi viņi mēdz izšaut.

http://luckyjohn.info/products/pro-series/%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%8B/anira-69sp/

Atbildēts: 21.jūnijs 2014, 11:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vasara

Sveiks,

Jāsaka, ka ļoti ieintriģēji ar jauno Salmo "niedrīti". Varbūt var arī nedaudz pateikt par testiem, kādi būs pieejami sākumā? Nu cena arī interesētu, vismaz aptuveni, ja skatamies Evergreen, tad tās jau ir nu ļoti sālītas niedrītes, ap 800Usd vidēji ;) Cerams, ka te nebūs kosmoss!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Plus mīnuss lielais vairums šo niedrīšu nāk no vienām un tām pašām grafīta rullētavām un krāsnīm. Ir daudz un dažādi ceļi kā produktu sadārdzināt. Esmu metis izaicinājumu un sev pats šobrīd buvēju small game sēriju, kuru tīri savas intereses pēc mēģinu uztaisīt maksimāli visdārgākajā versijā. Nu piemēram ar titāna vienkājas riņķiem, dārgāko spoles turētāju, utt. Pati blanka tajā visā ir pats lētākais kāta komponents. Sākumā šos kātiņus būvēju sev un pāris saviem čomiem. Rezultāts ir tāds, ka to cena tik un tā ir daudz lētāka par japāņu piedāvāto, lai arī reāli viss 100% nāk no vienas un tās pašas rūpnīcas, kur ražo visus minētos kātus. Man ir skaidri zināmas detaļas kāpēc tas notiek tā, kā tas notiek. Tieši tāpēc gan lai es sev kātu neuztaisītu pats :)) Šobrīd pats nu jau līdz 90% gatavībai esmu novedis balto 7.6 un 7.3 pēdu Small Game. Tests pagaidām vēl precizējams. Šķiet 0.5-6g. Kādi 10 kāti šogad ienāks ierobežotai lietošanai. Sērijveidā tie parādīsies 2015. gada pavasarī. Principā, redzu, ka tuvāko 2-3 gadu laikā mēs tiešām par saprotamām naudām varēsim iegādāt labus, pat ļoti labus kātus.

Atbildēts: 21.jūnijs 2014, 11:06 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā M.Snikeris

Sveiks. Nesen iegādājos Salmo Elite Jig kātu, garums 213, tests 5-18g. Ko vari teikt par šo kātu?

Un vai kāts turēs arī kādu prāvāku līdaku?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Savā cenā labs instruments. Nav daudz ko teikt... Ar šo kātu var izvadīt ar 10kilo samu. Jautājums ir tikai un vienīgi paša prasmēs.

Atbildēts: 20.jūnijs 2014, 09:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Lucky

"Tioga Small Game kātu ar titāna riņķiem un diezgan kosmisku blanku. Nenormāli seksīga niedrīte. Nākamsezon visi gāzīsim ar baltiem kātiem :)" Tā, tā vai nevarētu sīkāk no šīs vietas :D

Atbild Ingus Dukaļskis

Kā jau minēju te iepriekš Team Salmo sēriju ir paredzēts stingri attīstīt. Tad, lūk, šobrīd norit aktīvs darbs pie 2015 sērijas palaišanas. Ir 4-5kāti nākamā gada sērijā, kas ir tiešām jau next level Team Salmo. Tie tiek ražoti labā rūpnīcā kopā ar Varivas un Evergreen kātiem. Kas attiecas uz baltajām niedrēm, tad nu viss labākais, kas iespējams no furnitūras, būs uzkrāmēts uz šīm blankām. Tiešām augstākais izpildījums. Tioga kātu sērijā šis jau būs nākamais solis. Reāli šie kāti jau ir stabils japāņu līmenis. Pēc mēneša, diviem 2-3 šādus kātus no manis personīgi varēs kāds no jums iegūt savā lietošanā. Tas, ja nespēsiet sagaidīt nākamo sezonu.

Atbildēts: 20.jūnijs 2014, 09:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Moss

Sveiks, Ingu!

Kā labāk nostiprināt gumijas mānekli uz džiga āķa? – Protams, kad svaigu to uzmauc, turas diezgan labi līdz pirmajām–otrajām zālēm. Un tad jau gandrīz katrā metienā ar mazāku „sazepu” gumija noslīd uz pusi….:)

Esmu mēģinājis ar superlīmes pilienu , bet tad aizdomājos, lūk, par ko: ja jau zivs spēj sajust ēdamgumiju smaržas, visus tos megastrike atraktorus, utt, tad jau noteikti sajūt arī to ķīmijas draņķi un tas pavisam noteikti neveicina copes biežumu. Kā iesaki rīkoties?

Un, ot4rkārt, vai, Tavuprāt, asara cope pasliktinās, ja izmanto supertievo flexonit (ziemas variants), salīdzinājumā ar, piemēram, 0.25mm fluorkarbona pavadu? Ja dūcis ņem, tad fluorkarbons pa 95% ir pušu. Un pēc trim tādiem gadījumiem pēc kārtas, nervi vairs netur siet visu atkal pa jaunam. Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Varianti ir vairāki... viens no vienkāršākajiem manuprāt ir vadu izolācijas uzkausēšana uz āķa kājiņas. Celtniecības veikalos to ir pa pilnam. Nogriež divus gabalus pa cm garumā. Ar šķiltavām uzkausē vienu. Tad otru uzlvelk līdz pusei pirmajam pa virsu un vēlreiz tam pāri nolaiž ar šķiltavu. Finālā veidajas neliels slieksnis, pāri kuram mīkstās gumijas īsti netiek. Šī lieta strādā! Vēl ir variants uzsiet monoauklas gabaliņu tādējādi veidojot šķērsli. Trešais variants ir gumiju nostopēt ar speciāli silikona stoperīti. Ir tādi gan nopērkami, gan paša rokām izveidojami. Flexonīts ir stipri diskutabla padarīšana. Ar skaidro saprātu saprotu, ka asarim viņš ir vienaldzīgs. Taču praksē ir bijuši visādi atgadījumi, kuri pierāda pretējo. Biedē viņš vai nebiedē? Jautājums joprojām ir atklāts....

Atbildēts: 18.jūnijs 2014, 15:21 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Edd_Z

Sveiks, esmu nobriedis pievērsties vairāk micro jigam un light jig virzienam. Ir iespēja iegūt Shimano Aernos FA spoli par saprātīgu cenu, bet īsti nevaru izlemt kādu izmēru vajadzētu šādam salikumam:

Par Kātiem es es apsveru: Salmo Elite MicroTech, Salmo Elite MicroJig 7 vai pat apsveru domu ieguldīt Team Salmo Tioga 1-8g testu. Vai Shimano Aernos 2500 FA būtu optimāls izmērs priekš šādiem kātiem ar smalkām pītajām auklām? vai tomēr vajadzētu 1000 izmēru? Esmu izlasījis visas sadaļas bet tomēr gribas pārliecinaties, ka ieguldu naudu relatīvi labam komplektam, kas atbilstu micro/light jig copei.

Lielais Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es protams esmu par baudījumu, kuru gūstam no mums visiem mīļās nodarbes. Tāpēc iesaku uzreiz ņemt Tiogu 1-8g. Vari protams sākt ar lētākiem rīkiem, taču ātri sapratīsi, ka gribās ko labāku. Un tas ir pamatoti. Pats ar šo kātu copēju divus gadus un komplektā ar to man bija Stradic 1000FML. Labs komplekts! Neatceros nevienu bārdu ar šo spoli. Ja ir doma par smalkām auklām, zemākas klases spoles iegāde jau ir lotereja. Diemžēl, bet ir... smalkie diegi patiesībā ir ļoti specifiska padarīšana, kura prasa labu labu spoli. Šobrīd esmu saņēmis nu jau jaunā koncepta Tioga Small Game kātu ar titāna riņķiem un diezgan kosmisku blanku. Nenormāli seksīga niedrīte. Nākamsezon visi gāzīsim ar baltiem kātiem :)

Atbildēts: 18.jūnijs 2014, 15:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andris-gu

Sveiks!

Paldies par atbildi un piedāvājumu. Uzreiz nerakstīju, jo vienā veikalā apsolīja pasūtīt un atvest, taču atkal nekā. Ja vari, palīdzi,- tad Lucky John krekls ar garām rokām - LJ-110-L Pro Team, izmērs - L, krāsa varētu būt tā tumšākā, bet tas nav principiāli, ja var klāt arī naģeni LJ tajos pašos toņos. Mans e-pasts andris-gu@inbox.lv. Ja vajag atsūtīšu tel.Nr. Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

LJ krekli sākot ar šo piektdienu būs iegādājami Daugavgrīvas un Piedrijas ielas veikalos. Pirms dodies tiem pakaļ, uzzvani uz konkrēto veikalu. Veikalniekiem darbu daudz.... var sanākt, ka preci nedabū laikā izkrāmēt.

Atbildēts: 18.jūnijs 2014, 15:07 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā holmz

Ja runajam pa zandartu copi, tad tie kas sež uz maili vai ķer ar kkadu dabigo esmu, tad viņi var sedet visu nakti un viņiem zivis ņem naktī un viss notiek. Neesmu redzejis ka chalji dzigo pa nakti. Protams tas nav ipaši viegli, jo neredzi auklu utt. bet teorētiski darit to var. Gribu zinat kada ir tava pieredze džigojot vai izmantojot dropshotu pa tusmu (nakti, kreslas, lasi ka gribi)? Pašam tumsā ir tikai labs asars paņemis pagajušo vasar, neesmu gan to parak bieži darijis, bet parasti ar tumsas iestašanos nav bijusi nekada aktivitāte.

Atbild Ingus Dukaļskis

Esmu redzējis kā Kijevā Dņeprā veči džigo tumšajā laikā ielu apgaismojuma atspulgā. Zandarts aktīvākais izrādās tur ir tieši tumsā. Ir jābūt ļoti melnai piķa naktij, lai neredzētu vispār neko. Šobrīd pie mums naktis ir diezgan gaišas. Palīdz arī baltās spiningu spices. LJ Facebook kontā var palūkot, kas ķerās naktī. Ēd naktī ir zandarts i smuks asaris. Jautājums vai gribās ar to nodarboties, jo neapšaubāmi dienā to darīt ir daudz komfortablāk. Līdz pusnaktij šobrīd copēt var droši. Vēlāk gan man uz čuču velk :)

Atbildēts: 16.jūnijs 2014, 08:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā holmz

Esmu metis izaicinājumu dažiem vidzemes ezeriem kur mīt zandarts. Vietējie matadori tur velk uz dzivo, nolaiž lejā un 5 cm no grunts ari to maili tur un viss notiekot. Cik esmu dzirdējis un pats ari 6dien parbaudiju, tad džigotājiem tur tik labi neveicās. Jautājums vai šeit nebutu labak drop shotu izmantot ja ezerā ir 2-4 m dziļs un kantis ir ļoti lezenas. Jautājums respektivi butu - kurās vietās izmantot labāk drop shot un kur klasisko dzigu, ja runajam par šāda tipna udenstilpnēm. Vel jautajums ja ir pareja no 2 uz 3 m, tad labak viņu ķert tajos 3 m vai tajos 2vos, kur paliek seklaks?

Atbild Ingus Dukaļskis

Makšķerēšana ir sasodīta būšana :) Tajā valda milzums nepaskaidrojumu lietu un tikpat liels milzums pieņēmumu, kuriem ticam. Nu piemēram, brauc uz turieni tikos un tikos, liec enkuru tur vai šur. Met tādā vai citādā distance un būs! Ir ūdeņi, kurus var līdz zināmam "dziļumam" atkost. Taču ir viens BET! Tam ir vajadzīgs laiks. Lielāks vai mazāks, bet laiks. Kas notiek tevis noskatītajā ezerā, nav ne mazākās nojausmas. Varu vien minēt vai arī izteikt kādus secinājumus par copi šobrīd kopumā. Ja vēlies sākt visu no nulles, sagatavo kātu dropšotam, sagatavo kātu džigam un sagatavo mikrodžigu. Katru vietu, kuru uzskati par perspektīvu pārbaudi ar visām šīm metodēm. Kas attiecas uz dzīvo ēsmu, tad zandarta gadījumā tai konkurenci šobrīd sastādīt ir grūti. Dzīva kustīga zivtiņa pareizā vietā zandarta uzmanību vienmēr spējīga piesaistīt ilgāk nekā turpat blakus auļojošs džigs... Kas attiecas uz dziļumiem 2-4m, tad tas noteikti visu pirms ir vieglais džigs/mikro džigs. Uzliec 4g bumbiņā Tiogu 2,4 collu izmērā un zivis pašas sevi nodos.

Atbildēts: 16.jūnijs 2014, 08:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager