Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā holmz

Sveiks,,

Jautājums kā zandartu (tikpat labi jebkuru citu plesēju) izdabūt no pusūdens, ja piemēram ir 10 metri, bet redzi ehalotā ka viņš sēz kados 6-7 metros. Bet šis dziļums ir tikai piemērs, teorētiski variācijas var but dažādas. Dzīgā isti klāt viņam netiec, bet voblers kurš iet tada dziļumā nav pa rokai, vai ari gruti tadā dziļumā ietrapīt. Kā tu rikojies tados gadijumos? :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vakar pat savām acīm vēroju kā zandarts izlīdis no 6-7m dziļuma krasta oļos šķaida mailes. Divas reizes šamējās tā nodzēnāja... Burtiski izleca krastā un knapi tika atpakaļ ūdenī. Vēl pēc mirkļa šim pašam žanim piebiedrojās vēl pāris tādu pašu dullo. Kas attiecas uz Tavu jautājumu, tad ir gadījumi, kad džigs klusē, bet tajā pat momentā ar dropšotu kaut ko var izsēdēt. Otrā gadījumā māneklis plivinoties pusmetru no grunts iespējams, ka ir labāk pamanāms. Tāpat arī dropšots ir lēnāk izpurināms pasīvas zivs degungalā. Katrā gadījumā tie gadījumi, kad zandarts medī pusūdenī, tādi vairumā gadījumos ir izņēmumi nevis tendence. Un vai vispār tas ir zandarts, kurš pacēlies no grunts? Varbūt samēns? Var protams vienmēr mēģināt velcēt...

Atbildēts: 13.jūnijs 2014, 09:39 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā festo

Sveiks!

Gribēju apjautāties par zandartiem. Ko no ēdamajām gumijām iesaki?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šosezon manā gadījumā ļoti labi strādā Long John zilā mugura-sudraba vēders. Lieku šo un ir... sagadīšanās momentu neizslēdzu, bet nu kaut kā pārāk aizdomīgi. Arī uz līdaku. Vispār šogad visus mērus tikai uz šo mānekli esmu arī noķēris. Vispār viņu pagaidām nav bijis nemaz tik daudz: 4-5gb 45-48cm. Ļoti liels šogad ir +/- 40nieku īpatsvars. Šie gumijas plosa nekautrējoties. BET! Es nekādā gadījumā negribu uzsvērt tikai un vienīgi šo mānekli. Tioga 2,9 un 3,9 collīgajām obligāti vienmēr līdzi jābūt. Tāpat arī Bugsy Shad 2,8 un 3,8" ir stabilas zandartu džiga vērtības. Ar šiem mānekļiem tad arī variēju.

Atbildēts: 13.jūnijs 2014, 09:32 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marix1

Sveiciens vārdiņsvētkos! Iesaki lūdzu vairākus medīgus variantus asarim! Pateicos..

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiciens!

Paldies :)

Nu tad tā... mans tops uz šo brīdi, šo minūti izskatās sekojoši:

1. Tioga 2,4" -krāsas ir dažādas -Ocean pearl, Purple Plum...

2. Ballist 2,5" -Green Pumpkin ārpus konkurences

3. Anira 49 -drausmīgs killers vobleru klasē

4. J.I.B Tail -šīs ēdamgumijas veikalos pārādīsies pēc 1-2 nedēļām

5. Bugsy Shad 2.8" -šogad īpaši rullē uz augumos lielāku asari.

Atbildēts: 11.jūnijs 2014, 13:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks!

skatiijos ka uz salmo x-twich kaata ir rakstiits, ka ir ari deriigs jigam. Cik tur ir taa tasniiba?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kas vienam der, tas otram neder. Tāda ir patiesība :) Man ir zināms vīriņš, kuram X-Twitch gruntenes uzdevumus pilda.

Atbildēts: 11.jūnijs 2014, 10:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā green24

Sveiks!

Vēlos uzzināt kā uzlikt āķus dzīvajai gumijai,kas jāpērk , vai āķis jādur zivtiņai pa vidu? kādas dzīvās gumijas vislabāk izvēlēties? Cik māksā lucky john S-Shad brūnās gumijas ar (sarkanajiem punktiņiem).

Atbild Ingus Dukaļskis

:))

Man grūti būs tev atbildēt, jo nezinu pilnīgi neko par tavām copes manierēm.... ir vismaz desmit veidi ( drop shot, wacky, carolina, klasiskais džigs, pavadiņu sistēmas utt.)kā apāķot šo mānekli un ar to ļoti veiksmīgi ķert. Sorry, bet nespēju akceptēt tik primitīvu piegājienu copei, kādu tu šobrīd man piedāvā :)

Atbildēts: 10.jūnijs 2014, 15:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā green24

Sveiks!

Vai veikalā ''Asaris" Jēkabpilī var būt Lucky john basara un haira jaunie vobleri

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Uzzvani uz šo veikalu un apjautājies :) ...nemācēšu teikt.

Atbildēts: 10.jūnijs 2014, 15:24 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Priekshnieks

Sveiks Ingus!

Jautājums ir par zīmolu SAVAGE GEAR... kas no šī zīmola ir atrodams tavā arsenālā un ko tu ieteiktu no šī zīmola Latvijas ūdeņiem?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Bija brīdis, kad pamatā strādāju ar džerku. Ķēru lielas zivis un priecājos līdz sapratu to, ka ar smalku inventāru viss pasākums kļūst daudz izjustāks un adrenalīna bagātāks. Deviators bija samērā rezultatīvs džerks. Eiropā, kur lielās zivis tiek aizsargātas krietni vairāk nekā tas ir pie mums, šī brenda produkcija ir ļoti populāra. Lielas gumijas, lieli vobleri... viss tendēts uz trofejzivju ķeršanu. Britu salās, Francijā, Vācijā, Holandē šie mānekļi ir ļoti populāri. Kas attiecas uz mūsu ūdeņiem, es par 90% strādāju tikai ar LJ. Gan mačos, gan standarta copē. Arī tāpēc, ka šo mānekļu izstrāde ir mans maizes darbs.

Atbildēts: 9.jūnijs 2014, 09:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā green24

Sveiks!

Ja es nopērku tioga gumijas zivtinu vai dzīvo gumiju vinai var likt tādus pasus akus ka parastajai vai savādāk?

kādas būtu labas lucky john gumijas līdakai asarim apmēram 5 eur

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Dzīvā gumijā!!! Ar vārdu sakot aizmirstam ēdāmo gumiju. No šodienas dosim vaļā ar dzīvo gumiju un Tiogai paredzētiem āķiem :))))

Bet, ja nopietni tad katram māneklim ir sava veiksmīgākā āķu konstrukcija. Tavā gadījumā tā var būt klasiskā džiggalva ar attiecīga garumu āķi, kurš ir piemeklējams izejot no mānekļa izmēra.

Atbildēts: 9.jūnijs 2014, 09:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Moss

Sveiks, Ingu!

Vai ir atsauksmes par jauno Stella? -Pēc aprakstiem/apskatiem youtube, esot ar vēl gludāku darbību (smalkāks zobratu mehānisms, utt), labāk regulējamu bremzi, utt. Esmu noskatījis FI2000S izmēru mikro-/light džigam.

Un, vai stella ir līdzvērtīga daiwa exist/luvias plānajiem #0.4 diegiem. Man te ar FE2500 un #0.6 avanti seabass gadījās "bārdiņa". Bet skatos, ka daiwai savādāks auklas klāšanas princips, kas neļauj/samazina tādas iespējas.

Un vēl, vai, Tavuprāt, ir jēga iepringt uz viendaļīgu kātu, piemēram, StCrox Legend extreme (LXS70LF). Vai jutība un kaifs ar tādu copēt tiešām ir tik būtiski lielāki, lai uzņemtos klapatas ar viendaļīga kāta pārvadāšanu? ā, un vēl- citi bodnieki StCroix smāde, jo (konkrētais modelis) esot daudz par cietu 1-3g izspēlēšani. Tavas eksperta domas? & Ne asakas!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jauno Stellu ir sanācis pagriezt. Pašam ar Stellām ir tikai triju gadu aktīvās copes pieredze. Tiekšu tā... spole tiešām ir izcila, taču tā arī rada pamatīgu atkarību. Ja reiz esi sācis lietot šāda līmeņa mantas, atpakaļ ceļa vairs nav. Maciņam ir ko turēt :)) Ja par jauno Stellu runājam, man nav reālas prakses ar to. Līdz ar to īsti kompetents par to runāt neesmu. Katrā gadījumā to vēl daudz gludāko gaitu varbūt ja arī manīju, tad pavisam minimāli. Nedomāju, ka FI praksē tik ļoti atšķirās no FE. Cena tai pagaidām diez gan kodīga pat Japānā. Stella pēc max drag noteikti ir pārāka par Luivas. Ne velti cena tai ir trīs reiz lielāka. Bārdiņu var izmest gan Certate (pagājušā nedēļas nogale), gan Stella. Brīnumi, lai arī reti, bet notiek ar visām viņām. Tiesa šie gadījumi ir tik reti, ka tiem īsti pat nepievēršu uzmanību...

Atbildēts: 5.jūnijs 2014, 10:44 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā copespro

Sveiks!

Vai tu nevarētu ieteikt kādu labu spininga kātu cenā līdz 40euro.

Un attiecīgi šim kātam spolīti.

Testu kaut kur no ~5-25gr. un ne īsāku par 2,1m un ne garāku par 2,5m.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šajā kategorijā ir atrodami gana daudz kātu. Gribu tev ieteikt doties uz veikaliem un skatīt visu klātienē. Grūti man izcelt kādu vienu konkrētu, jo pēc būtības manā skatījumā viņi visi ir diezgan līdzīgi :)

Atbildēts: 5.jūnijs 2014, 10:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager