Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Jancuks26

Sveiks!

Vai Shimano Technium būs laba saskaņa kopā ar Tiogu TSTI8-752F? Paredzēts vairāk džigam Daugavā un iespējams arī tvičojot.

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šis joprojām ir viens no maniem mīļākajiem kātiem universāļiem. Zini, man viņš ir ciešā savienībā ar Rarenium 3000SFA un 1.2 pīto auklu. Pielietojams tam gana universāls -vobleris, bleķis, gumija... Technium 2500 pēc balansa būs ok.

Atbildēts: 5.jūnijs 2014, 10:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā grincca

Sveiks Ingus,

Vēlos iegādāties jaunu spoli spiningošanai kuru tu ieteiktu no šīm?

Shimano Catana 3000SRB vai

Mistrall Galaxy 3000?

Un kāds kāts būtu atbilstošāks.

Lielākoties spiningoju Burtnieku ezerā.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Neesmu šīs spoles rokā turējis... Visu izsaka cena, kādā ir vēlme ierakstīties. Saprotu, ka šis ir 30-40ls gals. No tā, ko budžeta klasē esmu pats reāli lietojis, domāju, ka Elite X-Twitch ir ok. Šī spole tiek ražota kopā ar Daiwas budžeta klasi. Catana šajā cenu kategorijā arī domāju, ka ir adektvāta.

Atbildēts: 5.jūnijs 2014, 10:26 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā green24

Sveiks!

Vari pateikt kādu mānekli asarim (plastmasnieku)

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Basara 70 un 56, Anira 49 un Haira Tiny 33 Shallow Pilot no jaunā Lucky John!

Atbildēts: 5.jūnijs 2014, 10:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andris-gu

Labdien!

Varbūt neparasts jautājums... Gribu iegādāties Lucky John (LJ-110-L Pro Team) kreklu ar garām rokām (katalogā vasara 2014, 222 lp.) tādu kā tu ar koleģi no Krievijas makškerēji kaut kur Volgā, reklamējot Basaras un Aniras, taču pie mums Salmo veikalos izrādās tādu kreklu nav un it kā tie nav paredzēti Latvijas tirgum. Varbūt zini kur var to iegādāties? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāpēc šo kreklu nav Salmo veikalos, īsti pateikt nevaru. Mans viedoklis ir tāds, ka tiem noteikti vajadzētu būt pieejamiem. Šie krekli ir domāti copei vasaras periodā, lai mēs saulē nenodegtu. Materiāls ir ļoti ātri žūstošs un viegls. Katrā gadījumā noliktavā viņi un ja ir vēlme pie tiem tikt, ziņo savus izmērus un vēlamo krāsu man personīgi.

Atbildēts: 5.jūnijs 2014, 10:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Jonjs

Klau, kas vareetu buut pa vainu, ka metot ar titaana pavadu Pontoon 21 un citi vobleru pirmie āķi aizķeras aiz pavadas? Vareetu buut nepiemeerots kāts?

Atbild Ingus Dukaļskis

Drīzāk jau metiens ir nepiemērots. Šis ir jautājums pie kura var piestrādāt. Otra izeja ir vobleri ar magnētisko sistēmu. Tie parasti gaisā skrien pavadiņai pa priekšu un tajā ieķeras krietni retāk.

Atbildēts: 27.maijs 2014, 10:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Skaties_daba

Sveiks!

Kopš pagājušā gada esmu pievērsies džigam un šogad tika iepirkts Salmo Elite MicroJig, tagad tiek meklēta spole, biju noskatījis Salmo Exage 1000 FD, bet nu daži meistari saka, ka būs nesaprašanās ar smalko auklu. Auklu likšu #0.4, gribu 1000 izmēra spoli no Daiwa vai Shimano, ko vari ieteik budžetā no 80 - 100 eiro. Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja budzets ir 100 EUR robežās, tad Exage ir sakarīgs variants.

Atbildēts: 26.maijs 2014, 10:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā madars99

sveiks nevari pateikt kur var nopirkt lucky john haira voblerus vai kad viņi iznaks

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Iespējams, ka būsu pat tos nogulējis. Rīgā tie ir Salmo veikalos. Arī reģionos tiem jābūt... bet sīkāk stāstīt nemācēšu. 33ais izmērs ir krietni papārdots. 44ais jau ir nākamās sezonas jaunums.

Atbildēts: 26.maijs 2014, 10:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveik!Man te radie jautājums pa jaunajiem Salmo džigu kātiem nevaru izlemt kuru ņemt priekš Ļīdakām uz Zandartiem 15 jeb 18

Ir doma copēt pārsvarā pa ezeriem līdz 10m saprotu 10m dziļumam vajadzētu 10gr čeburaškas=gumija līdz 10cm LJ ēdamām gumijām!

Bet šad tad arī tieku uz Lielupi un Daugavu pacopēt!Kuru tu labāk ieteiktu?

Auklu domāju Salmo 0.10mm

Spoli nezinu varbūt Shimani kādu Exage jauno bet cik ilgi kalpos?Varbūt kautko dārgāku ņemt lai nav katru gadu jāpērt jaunu!?:)Varbūt ko vari ieteikt no spolēm?

Un tāds jautājums pa jauno MicroJig 10 kātiņu apmēram cik reizes viņš ir jūtīgāks salīdzinājumā ar pagāšgada Microtech kātiņu jo Microtech kātiņš pagāšgad man ļoti ļoti patika ar viņu copēt

Un varbūt varētu arī kādu spolīti ieteikt priekš-MicroJig 10 tā lai pāris sezonas kalpotu!:)bet ne dārgā gala spoles!:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jig 18 ir tas pats vecais MacroTech. Tik vien, ka jaunajai versijai ir atvieglota roktura daļa. Kātiņš salīdzinājumā ar Jig15 ir daudz jutīgāks, asāks. Man patīk arī tas, ka Jig18 ir baltā spice. Tas palīdz šad un tad ko vairāk ieraudzīt. Copei tavos apstākļos es viennozīmīgi izvēlētos Jig 18. Šim kātam tomēr ar arī vēl sava jaudas rezerve. Spole? Ja vari ko vairāk celt par Exage, ņem Rarenium 3000SFA. Ļoti smuks komplektiņs izveidosies kopā ar 0.11mm Elite Braid. MicroJig 10 salīdzinājumā ar MicroTech ir kļuvis vieglāks un ērtāks roktura dēļ. Jūtu, ka tas arī ir mazliet vēl jūtīgāks kļuvis. Šie kāti savā cenu kategorijā ir ļoti labi instrumenti.

Atbildēts: 20.maijs 2014, 09:50 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Atsevišķš jautājums pa Shimano Rarerium CI4

Ko labu tu vari teikt pa šo spoli un ko sliktu!?Ja nemaldos tad sportisti ar izmanto šo spoli!?Un cik varētu viņas kalpošanas mūžš ja visu dara pareizi.....?? gribas iepirkt priekš spininga pārsvarā strādāju ar gumijām līdz 10cm un svina svaru līdz 10gr

izmēru domāju ņemt 2500

Jau iepriekš paldies pa sniegto atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Normāla spole. Vienīgais, ko neieteiktu ar to darīt, ir vilkta baļķus vai piemēram kādus zacepus. Uz džigu 5-20g pilnvērtīgi lietojams pasākums. Spole pamatā domāta priekš džiga, tviča ar nelieliem mānekļiem. Tāpat arī iemest kādu bleķi. Tā nav vinča! Ja pastāvīgi to nepārslogosi, copēsi bēdu nezinot.

Atbildēts: 20.maijs 2014, 09:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā cork

Sveiks Ingus,

Vēlos tev pajautāt tev kādu ieteikumu par to kādā secībā sākt pārbaudīt mānekļus kuri atiecīgajā dienā/vietā strādā, ķerot līdakas?

Piem. Kastē ir gumijas zivtiņas, vobleri, rotini, šūpiņi.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ļoti labs jautājums! Paldies!

Joprojām daudz lauzu galvu par šo jautājumu. Mana šī brīža pārliecība ir tāda (nevaru noleigt, ka tā varētu arī mainīties) , ka ir mānekļi, kuriem aktīva līdaka biežāk metas virsū uzreiz. Tātad, ja viņa tobrīd ēd, viņa ņems uzreiz. Tāpēc sākot jaunu dienu vai copi vai arī nomainot ķeršanas vietu vairumā gadījum sāku ar vobleri vai to pašu rotiņu. Ļoti bieži negausīgākās zobaines izšauj momentā. Šie mānekļi ūdenī rada lielu traci, kā rezultātā arī zivs tos pamana momentā. Spilgts piemērs ir asaris, kurš ļoti bieži izšauj pirmais. Rīma nenoturās un uzbrūk. Gadījumā, ja nekas nenotiek, tad jau var laist lietā gumiju un dažādi ar to sākt spēlēties. Vilkt lēnāk vai ātrāk, gremdēt, raustīt un visādi citādi iznesties. Ja klusums ir arī pēc trīs, četru dažādu mānekļu nomaiņas, parasti mainu vietu mainu. Mans domu gājiens var būt arī ir stipri subjektīvs. Pilnībā pieļauju to, ka citi rīkojas savādāk. Tas ir tikai normāli...

Atbildēts: 16.maijs 2014, 09:53 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager