Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā biomasters

Sveiks. Gribu iegadāties kātu tvičam. Doma, lai var izraustīt sākot ar 90 ridžu un lielākus voblerus, iespejams līdz rudrai. Vai tas ir iespējams? Negribas vairākus tviča kātus. Ko varētu ieteikt? Vai ir kāds universāls kāts ar kuru varētu izraustīt manis minēto testa amplitūdu. Cope notiks nolaivas, kātam jābūt divdaļīgam, un īsāku par 2,1m īsti negribas. Ko un ar kādu testu varētu ieteikt? Varbūt ir kāds Major Craft, vai Croix modelītis, protams var ieteikt arī citus variantus. Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Sākšu ar to, ka šobrīd to kātu jau ir tik daudz, ka tajos visos noorientēties ir nereāli. Un tas pat nav mans mērķis :) Varu padalīties vien ar to, kas pašam arsenalā. Viens tviča kāts visiem vobleriem ir iespējams vien pašā šīs tehnikas apgūšanas stadijā. Pēcāk tu sāc saprast, ka pat vienas 90to vobleru saimes ietvaros viens vobleris ir vieglāks tvičojams, otram atkal pretestība ir lielāka. Vienā kulē iemest 90to un 130to vobleri vispār ir neprātīgi. Rezultātā vainu vienu vobleri kātā nejutīsi vai otru nespesi iekustināt. Tāpēc divi kāti ir pats minimums. Man pašam ar laiku ir izfiltrējušies pat trīs. Smalkākais no tiem ir vobleriem izmēros 50-80mm, otrs 90-110mm. Nu un trešais ir jaudīgākais priekš 120-130mm. Principā, ja ķer ar 150mm vobleriem, tad te jau ir vajadzīgs vēl jaudīgāks instruments. Principā katrā brendā var kaut ko atrast uzskaitītajām vajadzībām. Manā gadījumā tie ir Team almo Ballist 3-12g un St. Croix Tournament LTWS70LF vieglajam tvičam. Team Salmo Tioga TSTI8-752F vidējam voblerim un LES70MHF no Elite St. Croix voblerim uz 120-130mm.

Atbildēts: 16.maijs 2014, 09:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maartinsh

Sveiks! Ko vari pateikt par team salmo ballist 1.8m? Nevaru izlemt starp iepriekšminēto un jauno treno.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ballist ir smuki, jūtīgi, vairāk no laivas ķeršanai radīti kātiņi. Pamatā nelieliem un vidējiem vobleriem. Treno ir krietni "brutālākas" sērijas kāts, ar kuru kārtīgi valdīt zivi zālēs ķerot tās ar gumiju, vobleri, kārtīgu šūpiņu utt. Paņemsi abus rokās, sapratīsi, ko es šobrīd ar to domāju.

Atbildēts: 16.maijs 2014, 09:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Roobz

chau Ingus,es gribēt pajautāt par elite x twitch 22 kaatu,oribit 110sp vish spees pavilkt?

Atbild Ingus Dukaļskis

Mierīgi!

Atbildēts: 16.maijs 2014, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ivog

Vēlējos pajautāt - kā pareizi jāsprauž ēdamgumija uz ofseta āķa? Derētu links uz kādu video vai zīmējumu. Pašam nesanāca atrast, jo nezinu angliskos terminus.

Atbild Ingus Dukaļskis

Nu... šo tēmu esmu stāstījis un rādījis gan žurnālos, gan kopā ar kolēģiem Makšķerēšanas noslēpumos vairākkārt. Internetā vari pameklēt pēc atslēgas vārdiem -soft baits and offset hooks.

Atbildēts: 16.maijs 2014, 09:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā esjauneko

Sveiks!

Esmu noskatījis Salmo Elite X-Twitch 22 kātu ar domu, lai ir viens kāts gan džigam, gan tvičam.

Jautājums par spoli - vai Ocuma Trio jeb Ocuma Octana būs laba izvēle šajā gadījumā? Kāds būtu pareizais spoles izmērs?

Varbūt vari ieteikt kādu citu spoli šajā cenu kategorijā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

X-Twitch man pašam šķiet kā vistīrākais voblerkāts. Džigot ar to protams arī var, taču sensorikas tam nenoliedzami trūkst šim pasākumam. Voblerim, normālam rotiņam, kārtīgai gumijai seklumā šis kāts ir labs. Neesmu pārliecināts, kas šobrīd no Okumām vairs ir palicies. Trio 30 vai Exage 2500 šajā cenu kategorijā ir vērts apskatīt.

Atbildēts: 16.maijs 2014, 09:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā green24

Labdien!

Vai zini kādam mēram jābūt lai ņemtu asarus?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es tik reti ņemu zivis, ka vienai otrai varu arī mēru nezināt. Asarim iekšzemes ūdeņos minimālo izmēru, cik zinu, tad nav. Es laižu vaļā visus, kas lielākus par 30cm, lai sargātu tieši lielos. Apēst kilogramnieku nav gudri. Tas zellis tomēr ir savus gadus 10-15 nodzīvojis tā arī nepiečakarēts. Arī līdakas lielākas par 2kg vienmēr laižu vaļā. Tā ir laba prakse. Jāēd ir mazākās, kas arī ir garšīgākās...

Atbildēts: 7.maijs 2014, 21:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā edgars1234

Sveiki. Velos iegadaties spiningu domaju uz kadu foreli aizbraukt bet vairak no laivas. Maneklus raustu "tvicoju" . Kadu katu un spoli ieteiktu man, ka ari auklu un pavadas ?? Lieta tada ka domaju pec tam pirkt vel dzerka katu , tad varbut pirkt uzreiz dzerka katu ar multiplikatora spoli un tos pasus tvicha voblerus raustit uz ta pasa kata???

Atbild Ingus Dukaļskis

wow.... cik sarežģīti tas viss izklausās. Pārāk grūti iebraukt darba dienas vakarā... Putra vecīt, dzīvo tavā galvā... Jautājumu lasu 4to reizi un tā arī nesaprotu, kur tu brauksi, ko ķersi un pirksi :))

Atbildēts: 7.maijs 2014, 21:00 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā aicis69

Paldies, Ingus, par expertīzi! Ar nepacietību gaidīšu jaunumus! Močī pie ūdeņiem, un NE ASAKAS, TEV!!!

Atbild Ingus Dukaļskis

Močīt vajag vienmēr! Un galvenais pārāk nebēdāt par neveiksmēm, jo tās mūs māca :)

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā KlaavsK

Sveiks, Ingus, var palūgt Tavu epastu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Ingus at salmo.lv

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 4undra

Sveiks! Jautājums par jauno salmo x twich/jig kātu 6-17? vai šis būs arī piemērots zandartu medībām un vai šis tiks galā ar jaunajiem baspara mānekļiem.vai tomēr labāk ņemt 7-22 testu garumā 2.32? jo džigam vairāk redzu 2.32:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jaunos X-Twichus tiko testēju sezonas atklāšanā. Biju pat patīkami pārsteigts gan par to, kā tie met. Tāpat arī par to, cik šī sērija ir glīti attīstījusies. 2.32 ir univerāls garums. Tāpēc tas der vairāk gan džigam, gan ķeršanai no krasta. Īsākie atkal ir ērtāki ķerot no laivas. Versija 6-17 ar Basara 90 un 70 ir labā kombinācijā.

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:56 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager