Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Jig28

Noskatiju salmo veikala katus - salmo elite jig 28 un salmo drop shot, doma ir ka vares izmantot ar gumijas zivtinam gan lidakam gan asariem, abi viena cenu kategorija abiem jutiga spice, vienigi jig28 spicite ir cita krasa dzeltena, varbut jums ir bijusi darisana ar siem katiem un kuru jus ieteiktu? paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Tīram jigam noteikti, ka Jig 28. Spice labāk rādīs to, kas notiek ar mānekli. Tāpat tā arī smuki signalizēs par copi.

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renciks18

Sveiks!

Kādu pīto auklu tu man ieteiktu priekš spiningošanas?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Dzeltenās krāsas Elite Braid :)

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JurisMAD

Sveiks Ingus , vēlos uzzināt vai uz Salmo diamond spininga ar testu 5-25 ātras akcijas var raustīt voblerus ???

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šajā cenu kategorijā meklēt normālu tviča kātu nav lielas jēgas. Grafīts tomēr maksā naudu...

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā girtskresla

Sveiks! Tā kā tu esi tas kurš izdomā Lucky John mānekļus, tad vēršos tieši pie tevis! Vai tiešām Lucky John ir tik trula kompānija, kas bieži nespēj izgudrot jaunu pavisam nebijušu mānekli, bet vienkārši nokopē citu pazīstamu kompāniju mānekļu izskatu un uzliek virsū tikai LJ "štampi" un pasniedz kā jaunu LJ mānekli? Šeit es minēšu konkrētus piemērus - Savagegear kompānija ir krietni vecāka par LJ un piemēram Savagegear rotex spinner rotiņš jau tirgū ir vismaz četrus gadus, pontoon 21 ball concept spinner rotiņš ir tieši tāds pats kā iepriekš minētais savage gear,taču mainīta ir tikai rotiņa serdene, un šajā pavasarī LJ kā jaunumu tirgu izlaiž jauno LJ bonnie blade rotiņu, kas ir pilnīga kopija Savage gear vai pontoon21 rotiņiem, un LJ ir pamainījis tikai rotiņa serdeni, pat āķi ar sarkanajiem diegiem ir tādi paši! Un gandrīz visu LJ bonnie blade krāsojumi ir tādi paši kā savage gear. Kāpēc tik bezkaunīgi un brutāli tiek kopēts izskats no citām kompānijām? Vēl kā piemēru varu minēt Rapala x rap saldūdenim, un LJ pilnīgi nokopē izskatu un pasniedz kā LJ magic sinker. Manuprāt vēl viens piemērs ir Abu Garcia Abu Atom šupiņš un LJ nokopējot izskatu un formu pasniedz to kā LJ Thunder Spoon Bait, tikai pievienojot iesistas zvīņas šupiņam. Itkā jau prieks ka pašmāju kompānija kaut ko cenšas un dara, pārdod savus mānekļus utt, bet tajā pašā brīdi kauns, ka paši gandrīz neko nevar izdomāt un vienkārši visu nokopē.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Labs jautājums, uz kuru arī ar prieku atbildu. LJ pirmsākumi ir meklējami precīzi 26 gadus atpakaļ, kad Salmo uzsāka savu biznesu ražojot tieši rotiņus un pa pastu tos sūtot pa pus pasauli. Rotiņi bija augstākās kvalitātes un šajos tirgos stāvēja līdzās Mepsam. LJ kā mānekļu brends tika reģistrēts 12 gadus atpakaļ. Kas attiecas uz Savage Gear un Pontoon, tad šie brendi ir knapi 5-6 gadus veci. Krietni jaunāki un nenoliedzami dinamiski brendi. Kas attiecas uz krāsojumiem, tad konkrētais Yamame (ovālie foreļu sānu rimbuļi) ir precezī 20 gadus atpakaļ radīts japāņu vobleru krāsojumu novirziens, kuru nav izgudrojis un reģistrējis nedz Pontoons, nedz arī Savage Grear. Pontoons arī nav pirmais, kurš šo krāsojumu ir uzsācis lietot rotiņam. Šis krāsojums viņiem ir aizgūts (reāli nosperts) no viena neliela japāņu spinerbeitu ražotāja. Savage Gear, par cik šis brends vairāk strādā uz rietumeiropu un ar Pontoonu nekonkurē, šo krāsojumu izlaida apm. 3 gadus atpakaļ. LJ savukārt arī savos mānekļos -gan vobleros, gan šūpiņos un rotiņos ir paredzējis Yamame krāsojumu stilu. Rotiņus šajā krāsojumā bija plānots palaist jau pagājušajā gadā, bet dažu iemeslu dēļ tas nesanāca. Man personīgi viņš patīk un kāpēc man gan no neizmantot, ja tas nevienam nepieder :)) Jā, šie visi rotiņi top vienā rūpnīcā! Tirgus šie brendi dala pilnīgi atšķirīgi un domstarpību te nav pilnīgi nekādu. Kas attiecas uz vobleriem, LJ šobrīd ir attiecies no lētā gala, jo šobrīd ļoti nopietni strādā pie saviem modeļiem. Hairu vai Aniru taču nenosauksi par kopiju... Vai arī tomēr saskati? :)) Viss mainās... cilvēki mainās, brendi mainās.... Nav jau tas vells tik mells, kā to mālē. Īstenībā, kas man šķiet dīvaini pēc vakardienas atgriešanās no Masakavas, kā krievi šobrīd lepojas ar savu superkopētāju Kosadaku un kā mēs letiņi nīstam savu LJ... es par to brīnos, ja godīgi... LJ pēcapjomiemir šī brīža reālais austrumeiropas tirgus līderis mīksto mānekļu ražošanā. Dīvaini, bet daudziem tautiešiem tas nepatīk. Vai mentalitāte?

Atbildēts: 7.maijs 2014, 20:49 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 777

Labdien, Ingu! Tuvojas līdaku spiningošanas no laivām atklāšanas laiks, un vēlos pajautāt, kādi ir pēc Jūsu pieredzes un domām visķerošākie bleķi (vizuļi, šūpiņi). Ja nav noslēpums atklājiet savu Top 5. Jau iepriekš pateicos par atbildi! ;)

P.s. pagājušajā gadā pēc citu copmaņu - kolēģu, vai konkurentu, (kā nu kuram) pieredzes un maniem novērojumiem maija mēnesī tie ķēra retāk nekā vobleri, bet krietni lielākas līdakas!?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kūsamo Profesors! Pārējiem es nemaz nezinu nosaukumus, ja gadīgi... Pamēģini jauno LJ Bonnie Blade 4jā un 5jā numurā. Šis rotiņš labi ķer līdaku. Zini, kā ir ar tiem pavasariem... katrs gads nāk ar saviem untumiem un tāpatir jāsagatavo gan gumijas, gan vobleri. Bleķi protams arī...

Atbildēts: 28.aprīlis 2014, 13:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā null

Sveiks,

Esmu asaru/sapalu spininga meklējumos. Cope notiks no krasta 30-40m platā upē ar lēnu un vidēji ātru straumi, dziļumi līdz 4m (konkrēti - Venta ap Skrundu, ja esi tur bijis). Izmantojamie mānekļi - rotiņi no 1. līdz 3. numuram pēc Mepps klasifikācijas un vobleri līdz 10g. Nedaudz vairāk spiedīšu uz rotiņiem (kādi 60%), bet gribētos arī, lai var patvičot voblerīšus.

Domāju, ka man vajadzīgs kāts ar testu 3-15g, garumu 2.40 - 2.70m. Vai vari ko ieteikt cenā ap 100 EUR, vēl labāk, ja Tu varētu nosaukt gan kādus konkrētus kātu, gan spoļu modeļus cenu diapazonā 150 - 200 EUR par komplektu, kurus meklēt.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ļoti līdzīgos apstākļos pagājušod ķēru vienā no Volga pietekām. Arī 30-40m platums. Dziļums līdz 3m. Vobleris, rotiņš, gumija pat mazāk. Sākot lasot atbildi pat atbilde teju jau bija gatava, līdz nonācu līdz vēlajam garumam 2.4-2,7m.... Toreiz man nebija daudz no kā izvēlēties un tāpēc dragāju ar Team Salmo Powder. 1.98m versija ar testu līdz 8g mešanas ziņā bija pat ļoti ok. Visur kur gribēju, iemetu. Rotiņš līdz 3jam numuram bez problēmām. Kas attiecas uz vobleri, tad Anira 49, Basara 56 un 70 izdīdīju pēc visiem priekšrakstiem. Kāts viegls, jūtīgs! Tā tas arī manā arsenālā iegūlās. Spolīte kāda mazā jāskātas. Varbūt kāds Daiwas 2000ais izmērs, kas ieguļas budžetā.

Atbildēts: 28.aprīlis 2014, 13:36 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiki, velos pieversties mikrodzigam , kadu spoli ieteiktu un katu auklu cik resnu , no laivas ! budzets ap 200euro paldies jau ieprieks

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu ļoti daudz esam šo tēmu cilājuši gan te atbilžu sadaļā, gan forumā mikrodziga sadaļā.

Atbildēts: 28.aprīlis 2014, 13:29 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ARmisT

Sveicināti ! Jautājums sekojoš, ir vēlme Rīgas apkaimē, vai arī apmēram 50km rādiusā ap to pastaigāt gar kādu upi un padžigot, tad nu lūk - kādi būtu ieteikumi, kurā vietā to visjaukāk būtu darīt ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tici vai ne, bet Daugava pilsētas robežās ir ļoti rezultatīva :) Esmu bliezis pie Saules akmens un pie reizes ticis arī vismaz 5 dažādu kāzu bildēs :))) Divreiz esmu arī cienāts ar pīrāgiem un vēl šo to... :)

Atbildēts: 28.aprīlis 2014, 13:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aicis69

Sveiks, Ingus! Paldies par veikumu, ieroču jomā! Šod. testēju jaunos štrumus, TRENO 762F un 90ās BASARA-s. Ir ok., BA90SP-110 atnesa zaļsvārcīti, mēra, protams amnestēju, bet prieks, BASARA strādā! Bet ņemšu šiem vobleriem, TRENO ar testu 4-18, 7-24 liekas par smagu, tāds mans viedoklis. Kāti super! Man patīk. 231 ņemu, jo esmu arī krastinieks. Esmu pārliecināts, ka 7-24 būs perfekts arī zandartam, pamēģināju pabumbot, skanīgs! Visu cieņu, tā turēt!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu nevajag, lūdzu, bērt sāli uz brūcēm... :))) pie tam vēl minot lomus. Esmu šobrīd darbā un copi pošos uz 1.maiju. Trinos kā nelabais.... :))) Basara 90niekam un Anira 69 izmēriem (nevajadzētu aizmirst arī šo vobleri, kas ir otrs šī gada jaunums), tiešām būtu labāk likt uz Treno 4-18. Tomēr 10g tikai... Pačukstēšu to, ka šis kāts tiks galā arī ar nākamo jaunumu, kuru izskatās, ka sagaidīsim uz augustu un kurš būs 110mm un 130mm izmēros. 110nieku uz aci izskatās, ka šis kāts arī vēl vilks. Bet nu skaidrāk pēc pirmā maija zināšu teikt. Katrā gadījumā inventārs Tev ir labs un atliek vien lietā likšanas jautājums :)

Atbildēts: 28.aprīlis 2014, 13:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mikucis15

Sveiks!

vai tiešām flurkarbona 0,20 vai lielāka pavadiņa spēj nodrošināt to ka līdaka nevar nokost mānekli?

jo iepriekšējās brīvdienās biju asaros, un neizbēgami arī līdakās uzķērās, un nokoda četras Tiogas. aukla bija monofīlā

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kad vēl cītīgi džerkoju, nonācu pie secīnājuma, ka līdaka nespēj pārkost 0,7mm fluorokarbonu. 0.2mm zobainā nogriezīs kā skābeni... Četras nokostas gumijas pie normālas asaru copes nav nekas sevišķs. Ikdienišķa parādība. Galvenais, lai mērķa zivs, kas šajā sakarā ir asaris, ķertos.

Atbildēts: 28.aprīlis 2014, 13:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager