Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā suitpc

sveiks pa ar tām tioga gumijām forelēm arī derēs,ka piemeklēt pareizāko āķi pēc numuriem skatoties

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar Tiogu 2" un 2,4" esmu mazliet forelējis. Arī Hogy Hog un Bugsy Shad mazākie izmēri šajā virzienā strādā vienlīdz labi. Owner S-59 āķīšus 4 un 6 izmērā vajag sarūpēt.

Atbildēts: 28.aprīlis 2014, 13:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā hardwell

Labdien vēlējos uzdot jautājumu. Spiningoju tikai 2 gadu tuvojuties sezonas sākumam. vēlos to atklāt dubnas upe bet gultne ir pilna ar ķērējiem vecam siekstām un zariem agrāk nācās atstāt skaitos japānīšus un gumijas. velētos pajautāt ar ko varētu samazināt norauto mānekļu daudzumu?? ir idejas par ofset sistēmām bet vai tas būtu efektīvs variants upē ar lēnu tecējumu dziļumi sākot no 1,5m - 2m??? kāda metode šeit būtu tieši laikā.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

ofseta āķis ir teju vienīgā izeja. Sit iekšā youtūbā carolina rig, taxas rig un skaties līdz paliek skaidrs. Video ir labs skolotājs...

Atbildēts: 25.aprīlis 2014, 11:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artig

Sveiks!Man jautājums par jaunajiem vobleriem Lucky John Basara,kā viņi strādā ar klasisko ietīšanu,ar pauzēm,vai viņi vairāk domāti tādam izteiktam tvičam,ar agresīvu spēli?Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Basara atkarībā no izmēra ir mazliet atšķirīga. Pavisam nedaudz. bet atšķirīga. Copē tas šad un tad ir izrādījies nozīmīgi. 90ais izmērs, kurš arī pavasarim būs visaktuālākais, uz līdaku pagājušajā gadā jau tika daudz testēts. Zivi ķer labi! Vobleris padodas tvičam ļoti viegli. Rezultātā nav vajadzīgs extra fāst kāts, jo pietiek ar standarta fāstu. Zivi ķer tas gan pie stop&go animācijas. Tik pat labi arī uz tviču. Ar tviču, protams, variācijas iespējas daudz plašākas, tāpēc arī rezultāts parasti ir košāks. Pavasarim vajadzētu sākt ar peldošo versiju un dot vaļā ar to gar pērnajiem meldriem, tāpat arī starp jauno zāļu galiem. Rezultāts neliks ilgi gaidīt. Savukārt, SP versiju, kas dabā kopā ar pavadiņu ir pavisam lēnu grimstošs (dabā SP praktiski vispār nepastāv, jo tie visi ir lēnu grimstoši -pavadas, auklas faktors), ir vērts laist darbībā jau tad, kad līdaka sāks zāles pamest. Tad attiecīgi jau 1,5m -2m ar to ir īstā šeptēšana. Tas par pavasari... ideālais auklas diametrs šim māneklim -1,2

70ais, 56ais izmērs ir asaru vobleri... rezultatīvi vobleri. Bet par šiem mazliet vēlāk...

Kā jau rakstīju, būsiet pārsteigti par to, kā šie vobleri lidos :) Kā lode!

Lūk, arī kino:

http://www.youtube.com/watch?v=RrJNyRqNDOg

Atbildēts: 23.aprīlis 2014, 14:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marix1

Sveiks! Kādu diametru (mm un lbs) tu man ieteiktu Power Pro Braid auklai twičam?

Nopirku jauno basara 90 sp un nerodu kādā dziļumā viņš iet.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pačuksti, kur atradi Basaru? Cik zinu Salmo veikalos tās būs uz nedēļas baigām vai nākamās sākumā, bet man vajag obligāti pašam priekš sevis izrakt vienu konkrētu krāsojumu... Tas ir viens no LJ speciālajiem 2014.g. krāsojumiem...Viņu nav daudz...

Ar vārdu sakot ņem ciet Varivas Sea Bass 1.2 japāņu mērā. Aukla ir dažu latus dārgāka var Power Pro, bet ieguvums ir daudz lielāks kā pārmaksātā cena. Piedod, bet Power Pro izmērus vairs īsti pat neatceros. Šķiet 0,15mm un 10lb vajadzēja būt īstajam. Basara 90SP iet pusotrā metrā un zivi ceļ augšā no 2 un pat 3m. Šobrīd aktuāls ir peldošais F variants, lai seklumā var līdakas ieštangāt.

Atbildēts: 23.aprīlis 2014, 13:58 | 1 komentārs | Adrese atbildei

Sveiks Ingu! Velos pieversties dzhigam,tapec iesaki ludzu iesaceja komplektu-kats,spole,aukla,pavadinjas,un maneklju top 5. Un uz kadu budzhetu jarekinas? Copeshu Daugavaa,Koknesee. Cik noprotu pec Taviem rakstiem zhurnalaa,tad Tev shi vieta nav svesha. Paldies :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Doma apsveicama! Nu tad parēķinam! Elite JIG10 kātiņš ap lašiem 30, spolīte Exage 1000 ap 50-60latiem vai X-Twitch mazākais izmērs ap 35ls. Aukla Elite Braid 0.09mm ap 15ls. Tālāk mānekļi : Tioga 2,4" 2,9" un 3,9" pa pakai, plus Long John un Ballist. Un var doties uz copi! Kungi, visas cenas, kuras es te minu ir stipri informatīvas.Konkrētāku info jums noteikti sniegs veikalnieki. Šie cipari man vienkārši ir iespiedušies atmiņā.

Atbildēts: 20.aprīlis 2014, 11:21 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā vildboy

Čau!

Jautājums par offseta āķiem. Precīzāk izmēriem. Kādus izmērus rekomendējat izmantot, piemēram, slavenajai Relax kapyto4l gumijzivij vai Mc. Greedy 3,9'' ? Veikalā viss skaidrs, ieej uz pamēri kas der, kas nē, bet, ja iepērkas interneta veikalos, tad ne visām gumijām ir pierakstīti attiecīgi āķu izmēri. Paldies par atbildi jau iepriekš.

Tight lines, Eduards

Atbild Ingus Dukaļskis

Relax Kopyto ir vajadzīgs 6/0. Mr. Greedy 3,9" var likt 4/0 un tādā gadījumā āķis nāks ārā precīzi līdz ar tā stiprināšanas kanāla beigu līniju. Ja nu tomēr gribās lielāku, tad var likt arī 5/0. Manā skatījumā šis jau ir pa lielu, taču man ir vesela plejāde oponentu, kas uzskata, ka tieši 5/0 ir īstais izmērs. Nu i dies' ar jums! Es palieku pie 4/0 :)

Atbildēts: 20.aprīlis 2014, 11:12 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā KlaavsK

Sveiks!

Gribu pievērsties džigošanai. Tikai ne micro džigam. Sākot no kādiem 3-4gr. Kādu iesaki pirmo kātu un kādu aukliņu likt? Spole man ir.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paskaties varbūt vari atrast Elite Jig 10. Kopā ar Elite Braid 0,09mm un tevis noslēpumā turēto spoli būs labs komplektiņs :)

Atbildēts: 20.aprīlis 2014, 11:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aga

Sveiks!

Esmu spiningošanas iesācējs un drīz jau sāksies sezona.. Vēlos uz šo sezonu iegādāties pīto žilku.. Varbūt ir kādi ieteikumi, kādu labāk!? Cena apmēram 20EUR...

Parasti mētāju gumijas mānekļus, gadās iemest arī kādu dzelzi, rotiņu, vobleri..

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Elite Braid -japāņu vidējās klases aukla. Tavs diametrs 0,17mm

Atbildēts: 20.aprīlis 2014, 11:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marix1

Liels Tev paldies, Ingus par atsaucību. Šodien saņēmu savu jauno Team Salmo Treno kātiņu 2.07m 8-28g! Tiešām skaists kātiņš, paldies par ieteikumiem kātiņa izvēlē!

Tagad skatos uz Salmo x-twich vai Power Pro Braid pīto auklu, kuru un kādu diametru Tu man ieteiktu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu re! :) Ar šo izraustīsi visu ko vēlējies. Kātam resurss ir ļoti ievērojams. Tvičam ir ieteicama salīdzinoši stīva auklu -šajā gadījumā Power Pro ir labs budžeta klases variants. Pats savulaik daudz ar to copēju. Dilst ātri, bet no spoles nebrūk nost. Mazāk cilpu. Tas pie noteikuma, ja izmantosi budžeta klases spoli. Elite Braid ir mīkstāks, kā jau PE tas ierasts. Mīkstai aukliņai jau ir vajadzīga laba spole.

Atbildēts: 20.aprīlis 2014, 11:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā eddy47

Čau, vai ir liela atšķirība starp spiningu kātiem Salmo Elite MicroJig 7 un Team Salmo Tioga Micro Jig ar vienādiem testiem un garumiem? Ja ir tad kāda un kā tas izpaudīsies copē? Paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Starpība ir un visai ievērojama. Nulīdzigi kā braucot ar VW vai Audi. It kā iet abi un neslikti iet..., taču otrais ir komfortablāks, ērtāks ilgāk kalpojošs un sirdij tīkamāks. Līdzīgi ir ar šiem kātiem. Tiogai ir labs 40T grafīts, kvalitatīvāka furnitūra, utt... Ne jau velti starpība ir redzama arī cenā.

Atbildēts: 20.aprīlis 2014, 10:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager