Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Trapers

Sveiks

SHIMANO AERNOS FA 1000 SPOLE + Salmo MICROJIG 2-10 gr. 230 cm + Varivas avani light game 0.3

Vai šāds komplekts būtu ok strādājot ar mānekļiem līdz 8 gr. ?

Paldies! ;)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja robeža jau ir 8g, tad labāk par būtu izvēlēties 0.4 auklu. 0.3 tas ir diegs mikrodžigam 2-4g. Komplekts šķiet ok.

Atbildēts: 5.aprīlis 2014, 16:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lapmezh

sveiks. ir pienacis tas brīdis, kad parasta mānekļa vilkšana ir apnikusi un gribas pamēģināt kādu atsevišķu spēles stilu. Esmu nosliecies uz tviču, bet gribēju apvaicāties vai, tavuprāt, tvičs ir īstā lieta,kas man vajadzīga seklā ezerā, kurā parasti staigāju brišus (garajiem zābakiem) un vai spēšu izraustīt maili, jo esmu līdz kulei vai dziļāk ūdenī un augumos arī pārāk neesmu garš! Ja iespējams, tad ko tu varētu ieteikt cenu diapazona līdz 120 eur. liels paldies jau iepriekš

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks! Ar vienu tviču nekur tālu netiksi... Ir reizes, kad vobleris strādā un tik pat biežas ir reizes, kad labāk par vobleri tiek ņemta gumija vai tas pats rotiņš. Arī rotiņu var izspēlēt atraktīvi... starpcitu :) Tāpat arī gumiju! Ar to vispār, variējot ar āķu sistēmām, var darīt dažādus brīnumus. Tieši tāpēc manā atbilde ir tāda, ka tavā gadījumā iebridienā ir vajadzīgs kas universālāks. Es to redzu kā 7,6 pēdu garumā testā līdz gramiem 20. Man šķiet Team Salmo Tioga 7,6 un testā līdz 23g varētu būt apskatīšanas vērts kātiņš. Ātra akcija, kas der voblerim. Tāpat arī labas metiena īpašības, kas seklumā ir ļoti svarīgi, jo jāmet ir pēc iespējas tālāk. Tāpat arī kāts ir salīdzinoši viegls un zivis no tā maz krīt nost. Man pašam ir šis kāts un to parasti lieku lietā reizēs, kad ir nepieciešams viens universāls spinings.

Atbildēts: 5.aprīlis 2014, 16:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā klc

Sveiks... kur varetu nopirkt lucky john basara..?? konkreti interese basara 70 un 90 302 krasojums.(skatijos luckyjohn.info)

Atbild Ingus Dukaļskis

Klau... viņiem ir jābūt visos labākajos copes veikalos mūsu valstī. Cik zinu, tad šonedēļ tie vēl bija muitā. Iespējams līdz veikalu plauktiem tie vēl nav nokļuvuši. Bet nu tas domājams ir tuvākās nedēļas jautājums noteikti. Fishbon solīja šos voblerus tirgot arī internetveikalā. Diezgan smalki šo tēmu esmu aprakstījis aprīļa Copes Lietās. Youtūbā ir labas filmas uztaisītas par šiem vobleriem. Atslēgas vārdi Lucky John Haira, Anira un Basara. Ļoti interesanti, inovatīvi un pats galvenais rezultatīvi mānekļi ir padevušies.

http://www.salmoru.com/info/surveys/summer/123691/

Kā jau minēju, līdz nākamās nedēļas nogalei esmu prom. Strādāju pie nākamajiem jaunumiem. Tāpēc aicinu sazināties ar konkrētiem tirgotājiem par šiem vobleriem. Par to pielietojumu protams runājam šeit.

Atbildēts: 5.aprīlis 2014, 09:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā atvari

Sveiks, cik apskatījos LuckY John mājas lapā, ir daudz jaunumu( modeļi un krāsas) ēdamajām gumijām un jaunie vobleri par kuriem raksti aprīļa Copeslietās. Kuros veikalos tās un tos var meklēt Rīgā.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jaunumi tiešām ir, to ir daudz un tie ir ļoti labā kvalitātē! šī gada lielākais jaunums noteikti ir jaunie vobleri. Starp citu šobrīd esmu nedēļu kā rūpnīcā, kar strādājam jau pie 2015.g. jaunumiem. Tie, kas seko LJ facebūkā, šito jau pat būs paspējuši redzēt... Jaunajiem rotiņiem labākajos LV veikalos jau vajadzētu būt nonākušiem... vobleri iespējams vēl muitojas. Piedod, ja dezinformāju! Kādu laiku jau esmu tālu no mājām.

Atbildēts: 4.aprīlis 2014, 17:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Salmo x-twich kāts un shimano ultegra 3000 spole. Kāda izmēra japāņu auklu ieteiktu izvēlēties twičam un drošai mānekļu mētāšanai pa zālēm?

Vai Varivas AVANI SEA BASS 2.0 aukla būtu atbilstoša un vai šo auklu ir vērts ņemt, jeb tajā cenu kategorijā ir labākas auklas?

Tāpat būtu pateicīgs, ja ieteiktu kādu japāņu auklu un diametru izvēlēties asaru un zandartu ķeršanai: kāts Elite MicroTech Jig, spole Octana 20FD... vai ņemt to pašu Varivas AVANI SEA BASS 0.8?

Liels paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Sea Bass ir laba aukla. Tavā gadījumā tvičam 1,5 ir īstais izmērs. Ja strādā ar ofsetu pa zālēm, var likt arī 2,0. Uz asari skaties uz 0,6. Tievāku neņem, jo šitai spolei šad un tad patiks niķoties ar 0,3.

Atbildēts: 3.aprīlis 2014, 02:16 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Copmanis10

Sveiki kapēc upē kurā es copēju nekas neķeras bet mazās zivis ir sadzimušas?

Atbild Ingus Dukaļskis

Ļoti labs jautājums... :))

Atbildēts: 3.aprīlis 2014, 02:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARMotors

Sveicināts!

Mikriņam ir Calzante EX 2,21m 0,5-6g. Tvičam paņēmu Treno 2,07m 4-18g. Bet nekādi nevaru atrast neko džigam, lai komfortabli strādātu ar 7-12g, lai ir x-fast. Testiem no 5 līdz 25g un utt., man leikas par lielu amplitūda. Varbūt vari ko ieteikt? Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

St. Croix Legend Extreme 7,6 testā līdz 3/8 jeb 10g. Ļoti labs instruments tavām vajadzībām.

Atbildēts: 31.marts 2014, 16:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Flakais

Sveiks, Ingus!

Iekšējā balss vēl kaut kā cenšas atrunāt mani no dārgas spoles iegādes, bet spoli vajag tik un tā. Attiecīgi kāts no Microtech sērijas (iespējams piepirkšu šī gada modeli), bet spolei skatos tādu budžeta variantu - un acī iekrita Shimano Ultegra c2000s vai hgs (cik saprotu, tās ir Japāņu tirgum). Pēc apraksta visai sakarīgs salikums, izmantotas idejas no dārgā gala, labas atsauksmes u.c. Un ko tu saki par šo izmēru? Vai labāk izmantot pānesumu 5.0 vai 6.0? Vai, tomēr, pielikt klāt (tāda iespēja ir) un skatīties uz augstiem plauktiem - Rarenium, tevis ieteikto Daiwa Luvia. Doma ir kādu sezonu pastrādāt ar Nanofil tipa auklu un tad jau pāriet uz japāņu 0.3, 0.4 auklām. Copes veids - MJ (svari 2-6 grami). Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Priekš kam sarežģīt dzīvi un maksāt lieku naudu par sūdiem, kuri pēc gada jau kļūs lieki un kuri citiem iespējams arī vairs neinteresēs... Vienkārši saku no savas pieredzes :) Ar Ultegru pieredzes man nav. 2000ais izmērs ir labs šim kātam. Kāts tomēr uz vieglo džigu tendēts komforta gramiem 4-8g. Džigam ātro spoli (hgs) parasti neizvēlos. Uzskatu, ka lēnie pārnesumi 4,8-5,2 ļauj labāk šeptēt uz lēnu spēli. Subjektīvs paša pieradums. Ja vari piekrāt, labāk dari to un ņem uzreiz 2004to Luvias. Šī spole džigam ir ideāla. Par Nanofilu neko nekomentēšu. Nepatīk man sakausējumu auklas. Vieglajam džigam, kur nu vēl mikro lietām, tā nav piemērota. Tavā gadījumā ir vajadzīga 0,3 vai 0,4 Team Salmo Light Game, Sunline Small Game vai Varivas Light Game. Šī ir viena un tā pati aukla tikai dažādās krāsās. Visās minētājās pītenēs dzīvo iekšā viena un tā pati YGK Ultra PE šķiedra

Atbildēts: 31.marts 2014, 01:59 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Rozish

Sveiks atkal! :)

Vai džigu spole vajag katru gadu ved uz profilakse?

Spoles pilna apkope (spole tiek pilnībā izjaukta, iztīrīta, saeļļota) vai tikai tirisana un ellosana bez izjaukta?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Spoles apkope ir tas pats, kas apeņu mazgāšana. Var jau it kā iztikt bez, bet diskomforts vienā brīdī radīsies... un neatkarīgi no dibena izmēra :) Tātad neatkarīgi no tā vai tā ir džiga, tviča vai džerka spole.

Atbildēts: 31.marts 2014, 01:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ekach

Sveiki!

Vienā no iepriekšējām diskusijām manīju ka tika aizskarta apģērbu tematika......

Tad nu gribētu jautāt Jūsu viedokli.....

Kopumā kāda atšķirība ir starp Norfin Peak Thermo + Peak Pants un Norfin Verity (temperatūras komforta ziņā, svars utt.) - Kā sakās KURŠ ir labāks?!?

Cik noprotu šie abi ir pavasarim un rudenim!!!

Kādas cenās, ja nav noslēpums Norfin Peak Thermo jakas un Peak Pants bikšu komplekts ir iegādājams uz doto situāciju.....?!?

Un kas labs sakāms par Norfin PRO DRY?!?

Vai ar šo agra pavasarī un vēlā rudenī nebūtu par aukstu!?!

Vienkārši gribas iegādāties kādu kostīmu pavasarim un rudenim un varbūt arī draņķīgai vasarai - lai KOPUMĀ būtu lietusnoturīgs, elpojošs, svara ziņā nepārāk smags un protams KOMFORTABLS!!!

PALDIES!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Varu runāt tikai par to, ko pats esmu konstatējis. Tātad par faktiem... Vienādības zīmi starp Verity un Peak likt nevar. Verity gluži vienkārši ir biezāks un siltāks. Tāt domāts vēlākam rudenim vai agrākam pavasarim. Peak ugunskristības jau ir izgājis. Lietu tur, elpo... Ir plānāks var Verity. Tieši tāpēc atkarībā no tā, kas notiek aiz loga, šos kostīmus miksēju. Par Pro Dry pagaidām varu teikt to, ka kostīms smuks. Mugurā to vilcis neesmu... Domāju, ka lielos vilcienos tam lietu būtu jāpanes vēl labāk kā Peak, jo lietus noturība tam ir 10000 pret Peak 8000. Arī elpošanas cipari par labu Pro Dry 8000 pret 5000. Jāmēra vecīt, jāmēra ir kostīmi!

Atbildēts: 30.marts 2014, 17:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager