Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā shurimara

Sveiks Ingus!

Kadu dziga katu tu man ieteiktu copejot zandartus videji 10 un vairak m dziljuma, maza straume ar 15g svinu un cena ap 40ls?Un kada pita aukla butu piemerota mana gadijuma?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Elite Jig 18+ un Elite Braid 0,11-0,13mm atkarībā no tā, cik tīra vai netīra no ķērājiem vieta. Ja zecepu nav, tad tievāko.

Atbildēts: 30.marts 2014, 17:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Korpuss

Ko saki par spoli rarenium 2500 ci4 fa ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Savā cenā ļoti laba!

Atbildēts: 30.marts 2014, 16:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā tapirs-n

Sveiks, Ingus!

Vēlējos pajautāt par jaunajiem Salmo Elit Jig kātiem. Iepriekš biju nobriedis uz veco Makrotechu, bet tagad rodās jautājums kurš būtu labāks no jaunajiem kātiem. Jo viens ir ar testu līdz 15gr, bet otrs ir 5-18gr test. Mērķa zivs asaris zandarts. Copēšu ezeros ar dziļimu līdz 8m. Ar ko šie kāti atšķirās, jo ja nav atšķirības lielas tad protams vēlētos smalkāku aprīkojumu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mazliet par to, kur palika vecais Mikro/MakroTech... Ieslīgām eksperimentos, ko var uztaisīt par šo naudu. Abi kāti sanāca gan ar labāku furnitūru, mazāku svaru, kā arī ieguva daudz pievilcīgāku paskatu. Finālā arī to strojs kļuva cits -daudz jūtīgāks. Lai cilvēkiem nejauktu galvu, tie tika ielaisti jaunā sērijā, jo ar vecajiem līdziniekiem tiem vairs nebija pilnīgi nekāda sakara. Vispār jau astoņos metros stāvošā ūdenī var dragāt ar 10g. Sānvējš var plusot klāt gramus 2-3. Atkal auklas faktors... jo tievāks diegs pieļaujas, jo mazāki grami, utt. Jāskatās zacepu faktors, kā arī vidējais zivju izmērs ar ko vispār briest darīšana. Minētie faktori manī rada šaubas par Micro Jig 10 un Jig 18 kātiem. 15g šajā izpildījumā, ja godīgi vēl neesmu rokās turējis. Grūti spriest no tik sausas informācijas.... Pirmais kāts it kā... otram atkal laba rezerve testā... Reāli vajag abus!

Atbildēts: 30.marts 2014, 16:59 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Rozish

Sveiks!

Vēlos nopirkt sev jaunu mikrodžigu cena līdz 200 eiro ko tu ieteiksi spole,auklu,kati? tests un garums es neko nejedzu.domaju kati sakot no divi metri pari. merkis zivis asari un zandarti. ceru ka, palidzesi man. paldies! :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tātad kāts... Elite Jig 10, spole Shimano jaunais Exage mazākajā 1000jā izmērā. Aukla Team Salmo Light Game 0,3 pēc japāņa. Normāls vidējās klases aprīkojums, kurš ar saviem uzdevumiem tiks galā pilnībā. Kāds eirīts paliks pāri arī kādai Tiogas gumiju paciņai.

Atbildēts: 30.marts 2014, 16:45 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā defender

Sveiks meistar.

Iegādājos okuma ergosense jigging 2.10 0-6 g.

skatoties uz makšķeres spicīti neteiktu, ka viņa spēs strādāt tādā svaru diapazonā.Viņa izskatās reāli uz kādiem 5-20 g.

Kā tur īst ir? Tā ir jābūt, vai tas ir kāds neizdevies modelis?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ergosense kātu tā īsti nekad neesmu sapratis.... jiggingi jau mēdz būt dažādi -horizontāli un vertikāli. Pasaulē visus copes veidus ne izskaitīt, nedz arī katrā no tiem iedziļināties. Katrā gadījumā mūsu ķeršanas apstākļos uz šī kāta atrodamā informācija ir stipri greiza...

Atbildēts: 30.marts 2014, 16:41 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā and1c

Sveiki!

Vēlos iegādāties universālu spininga kātu.

Līdz šim darbojos Salmo ar ELITE ABILITY, 4136-240,tests 7-25gr.Ļoti patīk šis kāts bet savu jau ir nokalpojis.

Kādas ir alternatīvas šim kātam?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Alternatīvas ir vienmēr... tik saki budžetu, ko un kur ķersi, lai varam jau runāt konkrēti

Atbildēts: 21.marts 2014, 14:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Azverins

Sveicināts,

Domāju iegādāties Treno, TSTR5-762F, kas tas būtu par zvēru, kāds būtu svars kuram nevajadzētu skriet pāri(zinu, ka dažādiem vobleriem ir dažādas pretestības, bet nu provizoriski) un kādā diapazonā kāts jūtas viskomfortablāk. Kā ar džigu, par kuru jau tika lauzti šķēpi forumā.

Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kā jau te nesen minēju, šī kāta idejiskais autors ir Armands Romanovs. Vīrs ar pieredzi pasaules čempionātos, ik dienas copē un visādi citādi zinošs copmanis. Jau pašā saknē šis kāts tika paredzēts voblerim. 6,8 pēdu versija ir izdevusies manuprāt ļoti neslikti. Labs tviča kāts, kurš savā cenu kategorijā ir ļoti adekvāts produkts. Garākā jeb 7,6pēdu versija, par kuru arī šobrīd runājam savā akcijā ir atšķirīga. Arī fast strojs taču uz vobleri es to neliktu, jo gluži vienkārši garākuskātus par 7 -7,1 tvičam neizmantoju. Tāpēc uzskatu, ka šis kāts drīzāk piemērots ir gumijai seklumā, zālēs, utt. Es jau teicu, nav liela statistika par šo kātu pagaidām sakrājusies klasiskā džiga kontekstā. No 1-7. aprīlim biju iecerējis doties ar K. Kuzminu uz Volgu, taču tieši šajā laikā iekritis ir kārtējā darba tūre pa rūpnīcām.

Atbildēts: 21.marts 2014, 14:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā audenieks

Sveiks! Jautāju Tev kā specam.. Kādu spoli ieteiktu jaunajam kātiņam Salmo Elite Jig 20,240, tests 2-20g. Cenā ap 50 eiro.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Salmo Elite X-Twitch 20

Atbildēts: 21.marts 2014, 13:56 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Arkso

Labvakar, Ingu.

Jautājums Tev kā LJ ēdamgumiju izstrādātājam, saki lūdzu kādus offset āķus tu ieteiktu izmantot ar Tioga 2,4" un 2,8"?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

2,9" Tiogai iekšā iet No 2. Āķis nāks ārā līdz ar pašām paresninājuma beigām. Vispār pēdējā vieta, kur var laist ofsetāķi ārā, tā ir pirmā riba aiz paresninājuma. Tālāk ne, jo astei ir brīvi jāļurkājas. Starp citu Tiogai arī šis paresninājums ir domāts, lai tajā stiprinātu āķi un tas tajā turētos pēc iespējas stingrāk un ilgāk. 2,4" Tiogu ar ofsetnieku esmu lietojis varbūt 2-3 reizes... Čakārnī var droši laist lietā lielāku gumiju. Pēc pieredzes varu teikt, ka šādās vietiņās parasti sēž par sevi pastāvēt spējīgas zivis. Un ar mazo pipucīti tur ķēmoties galīgi nav ko... Lai nu kā 2,4" vajag No 6.

Atbildēts: 21.marts 2014, 13:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Ingus, kādu makšķerēšanas apģērbu Tu ieteiktu pavasara spiningošanai ?Lai ir max. ūdensnecaurlaidīgs, pieejama cena,praktisks, var lietot arī rudenī uz velci ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Redzi, apģērba industrijā, īstenībā tāpat kā arī visās citās, brīnumu nav. Respektīvi pieejama cena nevar dot super augstāko kvalitāti.... šīs lietas kopā vienkārši neiet...diemžēl. Varu vien padalīties ar to, ko pats pēdējās sezonas nēsāju. Līdz šim man bija divi kostīmi... piedošanu trīs. Norfin Scandic temperatūrai ap +15+20grādiem, Norfin Rapid +12+15grādiem. Šiem ūdens necaurlaidība ir aptuveni 2-3 stundas pamatīgā gāzienā jeb 4-5 vidējā mitrinātājā. Kopā ar flīsi un termoveļu kostīmi ir pielāgojami dažādam temperatūrām un manā skatījumā ļoti ērti. Šī brīža temperratūrai man ir Norfin Verity... manā skatījumā labs kostīms, ērts, silts un mitrumu cauri nelaiž arī 4-5 stundu lietū. Īso un stipro lietu arī pārlaiž bez problēmām. Kas svarīgi visi minētie ir elpojoši. Šis gads, precīzāk iepriekšējā gada nogale man iesākās ar nopietnu pagriezienu attieksmē pret sevi :)), kā rezultātā esmu atvadījies no 21kg no sava svara. Loģiski, ka garderobe no 2XL izmēru nomainījās uz M. Pāris dienas atpakaļ sev sarūpēju Norfin Peak Thermo jaku un Peak Pants ūziņas. Izskatās kvalitatīvs komplekts. Redzēs, ko nu šis rādīs... :)

Atbildēts: 20.marts 2014, 09:43 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager