Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā marix1

Sveiks vēlreiz! Tad kādu kātu, auklu un spoli, pavadiņu tu man ieteiktu tvičam? Vobleri galvenokārt rapalas x-rap mailes.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Team Salmo Treno 6,8 8-24g, Shimano Rarenium 3000SFA, Varivas Sea Bass 1,2 auklu un titāna pavadiņu uz 9kg. Ļoti simpātisks komplekts vidējā klasē.

Atbildēts: 11.marts 2014, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ekach

Sveiki!

Jautājums ir par SALMO TWICH kātiem....

Tātad 2014 gada jaunais modelis Salmo ELITE X-TWITCH 17 (garums 213, tests 6-17g)

Un pagājušo gadu modelis Salmo Elite X-Twitch (garums 198, tests 5-25g)

Cik noprotu no veikalnieku cenām, tad 2014 gada modelis ir uz pusi lētāks nekā iepriekšējo gadu līdzvērtīgais modelis ko pieminēju.... /man liekas aizdomīgi, jo nekas nepaliek lētāks :) /

Kāds varētu būt skaidrojums tādiem cenu diapazoniem..... tas tak nevarētu kkāda veidā ietekmēt kvalitāti vai ko citu!!!

(vienkārši negribas lieki tērēties šāda veida eksperimentiem....)

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu visu pirms man ir jāatgādina tas, ka ar cenu veidošanu un pārdošanu man nav tieša sakara. Manos darba pienākumos ietilpts attīstīt Lucky John brendu, sortimentu, mārketingu un citas lietas. Tāds ir mans maizes darbs. Kāpēc šo kātu cenas plauktā tik ļoti atšķiras, pagaidām varu vien minēt... X-Twitch sērija nāk no korejiešu rūpnīcas, kur šobrīd tiek ražoti Daiwas un Pontoon21 GAD sērijas kāti. Kvalitāte tiem visiem ir līdzvērtīga. Es domāju vai tik te nebūs iezagusies kāda kļūda... varbūt... Painteresēšos

Atbildēts: 11.marts 2014, 13:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marix1

Sveiks! Muļķīgs jautājums..ar ko atšķiras tviča kāts no klasiska spininga? Ar tviča kātu gumijzivi un bleķus arī var mētāt? Un vai rapala x rap ir tvičojamais vobleris? Būtu jauki, ja cooeslietās parādītos kāds rakstiņš par šo tēmu..:) Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu ir tā, ka katram māneklim ir savs efektīvākais vadīšanas stils/paņēmiens. Viens spēlē pats par sevi ļoti aktīvi. Citam atkal ir nepieciešama speciāla vadīšana, lai tas šo savu efektīvāko spēli iegūtu. Tad, lūk, vobleri ar pavisam nelielu mēli vai vispār bez tās parasti ir jārausta. Šo tehniku arī sauc par tviču. Šajā tehnikā ir milzums nianšu, no kurām vairumu var vien izprast ar laiku un atrodoties pie un uz ūdeņiem. Teorētiskā līmenī vien iebraukt ir bezjēdzīgi. Tviča kāts attiecīgi ir pielāgots šiem ķeršanas apstākļiem. Vairumā gadījumu tas ir garumos 1,8-2,3m. Ātras akcijas jeb stīva blanka. Testos 4-15g, 7-21, 10-30g. Ar tiem var mest visu. Tik vien, ka kā jau minēju katrai mānekļu grupai ir savs efektīvākais inventārs, un nule minēto mānekļu sakarā tas jau būs cits. Vispār par tviču rakstīts ir daudz. Aprīļa CL būs gabals par jauniem vobleriem tāllidotājiem un tviča tēma pakārtoti tajā tiks apskatīta.

Atbildēts: 11.marts 2014, 10:53 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā nezinitis123

sveiks Ingus! man interesē, kura no spolēm mitchel pag pro extreme 200 un rarenium 1500 ir labaka priekš foreļošanas ar mānekļiem, kuru svars nebūs augstāks par 7 g ? aukla 0.4 sunline small game. interesē tieši izturība. nevaru izvelēties tieši no šim abam jo abas ir ļoti vieglas un man tas ir svarīgi.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es jau nesen rakstīju to, ka ar Mitchell spolēm man nav bijusi nekāda darīšana, tamdēļ komentāru nebūs. Rarenium es arī šaubos vai ir tāds 1500. izmērs. Droši, ka biji domājis 1000šo. Un par šo spoli esmu runājis ļoti daudz. sorry, bet malt uz apli ilglaicīgi nevaru :))) apnīk! Spole mikrodžigam ir laba!

Atbildēts: 11.marts 2014, 10:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā latvians88

sveiks! skatos,ka ukrainu salmo-store.com jau ir parādījusies uzlabotie elite micro jig un elite jig kāti ar baltajiem galiem 2-10g un 5-18g testā pie mums arī būs pieejami? un kad? izskatas jau skaisti un labi, atvieglinati rokturi līdzigi kā tiogām! ja tie ir tie?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tā ir! Esošajiem kātiem arī tiek veikts nopietns apgrieds, kā rezultātā tie kļūst vieglāki, jutīgāki un rokai tīkamāki. Pieejamai tie būs jau tuvākajās dienās. Sīkāk stāstīt pratīs veikalnieki.

Atbildēts: 11.marts 2014, 10:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā yuuhuu

Gribētos painteresēties par x twich kātu. Man visas mailes ir sākot no 7gr - 13gr (dziļākā ir x-rap 1.5m). Kādu kātu man labak pirkt 3-15 vai 5-25 ? Vairāk kas mani uztrauc par 5-25 kātu ir cik tālu varēšu aizmest 7gr voblerīti ? Tad vel gribētu painteresēties par spoli twicham, dotajā brīdi skatos uz Mitchell mag pro extreme 1000 vai arī Shimano rarerium 2500.

Atbild Ingus Dukaļskis

Pirmām kārtām jau jāņem vērā tas, ka X-Twitcham šogad ir nopietns papildinājums. Man pašam interesants šķiet 4156-213 jebšu 2.13m ar testu 6-17g. Interesanta blanka. 2-2.13m ir garums, kurš tvičam ir jēdzīgākais manā izpratnē. Cits metiens pavisam, cita zivs izvadīšana.... Tavā gadījumā būtu jāņem 5-25g. Redzi tie 7g voblerīši arī nav rakstīts, ka visi lidos vienādi. Vienam iekšā magnētiņš, kā rezultātā tas lido tālāk, cits pats pa sevi ir štruntīgs metienā. Sānvējš, pavējšs, pretvējšs, nosaluši pirksti... Daudz blakus faktoru... Vispār jau tvičam skaties kā gribi, bet ir vajadzīgi vismaz divi pat trīs kāti. Tas tā, ja tēmu ceļām jau nopietni. Viens vobleriem līdz 10g. Otrs visām vidējām mailēm. Un trešais pilnam komplektam vēl 20g+. Piedod, ja sajaucu galvu! Rareniumu vajag 3000SFA.

Atbildēts: 6.marts 2014, 14:16 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā atvari

Sveiks, izlasīju marta žurnālā par džiggalvām, super daudzveidība. Kur viņas var nopirkt, lai varētu paildināt savu kastīti.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šī ir tēma, pie kuras šobrīd pastiprināti strādāju. Šis tas jau šosezon nonāks veikalu plauktos. Šis tas ar nākamo gadu. Katrā gadījumā šobrīd īpaši spēcīgi tiek attīstīta Lucky John produktu ražošana Rīgā.

Atbildēts: 6.marts 2014, 10:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zaurinss

Sveiks Ingus !

Mēģinu atrast sev jaunu kātu ar testu līdz 35g vai 40g , bet skatoties uz tādiem kātiem kā St.Croix , Daiwa, Graphiteleader utt atduros pret tādu problēmu tik līdz gribi kātu ar lielāku testu tā tas ir castinga kāts !

Varbūt vari kaut ko ieteikt ?

Paldies !

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Redzu, ka ķemmē internetu... Dabā viss nav tik bēdīgi. Princips vienkāršs... būtībā bezinercene nav domāta lielākiem mānekļiem par 18-20g. Tie jau ir lieli mānekļi un lai lieki nekautu nost bezinerceni, šim nolūkam tiek lietoti multiņi. Tā notiek visur izņemot Austrumeiropu, kur visticamāk zemo mest prasmju dēļ, multi nav diez ko lielā cieņā. Pēdējo reizi par šo vārdu korektumu pārliecinājos nesenajā braucienā uz Japānu. Tieši tāpēc arī ir kā pats saki. Šajā kategorijā jo īpaši valda casting versijas. Un tas ir pilnīgi pareizi. Jāsaprot kādam nolūkam un kādos parametros tiek meklēts kāts.

Atbildēts: 6.marts 2014, 10:03 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Dagins

Sveiks!

Saki lūdzu vai Salmo Diamond DS Spin ir pilnvērtīgi izmantojams arī džigam klasiskajam?

Ar cieņu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Apstākļu spiests var džigot ar jebko. Arī ar Diamond DS Spin. Šis vispār ir diezgan dīvains un unikāls kāts. Nav daudz spiningu ar šādu stroju. Ja gribi labu kātu džigam, skaties uz 2014. gada MacroTech. Šis kāts šosezon ir pārvērties līdz nepazīšanai un šajā cenu kategorijā šogad būss viennozīmīgi labākā manta. Jauns dizains, jauni riņķi, cits straujs, tāpat tas ir kļuvis vēl vieglāks.

Atbildēts: 6.marts 2014, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā holmz

Sveiks,

Uz atlaidēm iegādājos Salmo Tiago microjig katiņu, kam tests bija 3-5 grami ja nemaldos. Domaju tagad pa spoli, jo mana Abu Garcia orra spele bus pa smagu. Skatos ka ebay ir spolite par labu cenu, bet spole japanas tirgum. Ta ka viņu nav man iespejas nekur aptaustit, tad gribeju prasit vai kads viedoklis vai ari vari ieteikt labu alternatīvu? Spolīte - shimano 12 ulterga c2000hgs

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Neesmu pārliecināts vai te ir vajadzīga 2000 izmēra ātrā spole. Šis ir tas gadījumus, kad kātam ir ļoti laba saderība ar Rarenium vai Stradic 1000iem izmēriem.

Atbildēts: 6.marts 2014, 09:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager