Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Juveris

Ingus, ko Tu saki par Pontoon 21 Chaser; 2,56 m; 10,5-35gr;XF. Komplektā ar SHIMANO AERNOS 3000 ?

Un kāda nozīme ir spininga auklas krāsai ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Nesaku neko, jo šo kātu rokā turējis neesmu

Auklas krāsai ir liela nozīmē, Rozā, oranžo un eletrozaļo var labāk redzēt, tieši tāpēc šis krāsas arī pārsvarā izvēlos.

Atbildēts: 6.marts 2014, 09:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

Sveiks vēlreiz! Kā kādu laiciņu atpakaļ jautāju, tad tagad pārjautāju: tātad rarēnium ir gana labs gan mikro gan vieglajam jigam? un kādu izmēru būtu labāk izvēlēties? Acis esmu uzlicis uz 1000.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mikrokātam ir ok! Vieglajam es ņemtu lielāku izmēru. 1000šā izmēra lielākais plus ir tā nelielais svars un balanss, ko tas attiecīgi rada ar vieglajiem kātiem. Man pašam ir bijušas reizes, kad liekas, ka 1000 izmērs pie zivs izvadīšanas vai pārmetieniem pārāk lēni savāc auklu. 1000 vai 2000 izmērs.... te atšķirības pastāv, bet ne es zinu ko par tavu novērtēšanas prasmi, ne kātiem un kur nu vēl par ķeršanas apstākļiem .... :) Vispār šo jautājumu esam cilājuši ļoti bieži...

Atbildēts: 6.marts 2014, 09:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Juveris

Sveiki, interesē iegādāties spininga kātu Aernos 3000 spolei,darbojos ar rotiņiem līdz 4 Mepps, un šūpiņiem,dažreiz vobleri -dziļumam līdz 5m.Līdakas ,asari uc. plēsoņas no Latvijas ūdenstilpnēm.Gan no laivas, gan retāk no krasta.Esmu noskatījis kaut ko brendiem Grafitleader, Major Craft ,vai budžeta Pontoon.Kādu garumu iesakiet,testu,ko pats izmantotu no manis nosauktajiem.Saprotu ka pirkums būs nopietns.;)Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Parasti jau spoli piemeklē kātam nevis otrādi... Tu zini, to kātu šobrīd ir tik daudz, ka kaut ko momentā nosaukt ir grūti. Visos Tevis minētajos brendos ir labas lietas. Dodies vien uz veikalu un izvēlies uz vietas. Ir daudz faktoru, kas man nav skaidri... cik izšķirīga ir metiena distance, cope no laivas/krasta, pītā aukla/fļuriks, vobleri no kādas klases, utt., kāpēc tik liela spole... Visticamāk, ka pats paliktu pie garumiem 7-7.6" un testa robežās 5-25g. Līdzīgam nolūkam kā ikdienas copē, tā arī mačos lietoju TSTI8-752F no Team Salmo.

Atbildēts: 4.marts 2014, 09:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

Sveiks! Jautājums par twich kātiem. Ko Tu ieteiktu prieks twich ar mailēm lidz 15cm. Kas no pagājuša gada team salmo kātiem, kā arī daiwa, shimano?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paskaties uz jauno Team Salmo Treno TSTR2-682F. 6,8pēdas (2.07m), ātrs strojs, laba blanka. Interesants kātiņš.

Atbildēts: 4.marts 2014, 09:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Sencis

Labdien!

Jaunajā Salmo vasaras katalogā ieraudzīju jaunumu: Team Salmo Treno. Šīkāku informāciju, izņemot oficiālo, uzgūglēt neizdevās. Tāpēc jautājums - Treno VS Tioga, cenu kategorija, vai šogad būs piejams Latvijā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kā jau biju minējis iepriekšējā sezonā, Team Salmo kātu sērija arvien paplašināsies. Treno ir nākamais modelis. Vēl 3-4 modeļi šobrīd ir izstrādes stadijā. Treno vērtēju kā labu kātu ķerot līdaku ar vobleri vai ar gumiju zālēs. Džiga sakarā to pagaidām komentēt vēl nevaru, jo copēts ar to šajā manierē pagaidām ir mazs un statistika nav paguvusi ievākties. Kāts no Tioga atškirās ievērojami. Nevaru pateikt, kurš ir labāks, jo tie vienkārši ir atšķirīgi.

Atbildēts: 4.marts 2014, 09:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jig79

Sveiks!

Vēlos iegādāties spoli micro jig spiningam. Kurš modelis man būtu jāizvēlas no shimano, ja kāta tests ir 1-7 grami un garums 2.35m. Mērķa zivs Asaris un Zandarts. Mānekļi volfroma jig no 3-6gr ar Lucky Jon ēdamgumijām. Auklu jau nopirku 0,06 pītā par 50 euro Salmo veikalā. Tagad gaidu kad ienāks tioga kāts!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tas varētu būt Stradic CI4 1000FML vai Rarenium CI4 1000. Otrai plus tāds, ka tai ir rezerves kasete. Spoles vērtēju kā līdzvērtīgas.

Atbildēts: 4.marts 2014, 09:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jancuks26

Sveiks Ingus!

Lēnām meklēju kātu džigam, jaunajai sezonai. Pārsvarā copēju Daugavā un Lielupē.

1. Vai 2.10m kāta garums ir ok džigam no laivas, vai tomēr vajadzīgs garāks?

2.Vai esi copējis ar St.Croix Avid AVS70MF2. Ja jā, tad no kādiem gramiem sākas jūtība?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

1. Esmu palicis pie 7 un 7,6 pēdu kātiem. 2,13 -2.3m kā nu kurš šo tulko. Zini, jautājums ir no kādas laivas tiek "spēlēts". No pellas var darboties ar īsāku, no augstas laivas es parasti izvēlos garāku kātu. Tīrākā patikšas un personīgā komforta padarīšana. 7nieks ir universālāks ar to, ka to var izmantot ne tikai džigam, bet arī piemēram voblerim. Sanāk 2 zaķi ar vienu belzienu. Ar 7,6 atkal metiens ir tālāks,kas ir svarīgi tieši džigā.

2. Ar šo konkrēti neesmu. Man ir bijis 6.8 Arvīds līdz 17g. Nožēloju, ka tik viegli no tā šķīros. Tagad tam būtu uzkrāmējis virsū antitangles riņķus un baidījis tviču. Mūžu dzīvo, mūžu mācies...

Atbildēts: 6.februāris 2014, 10:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andrisandris

Sveiks kolēģi :) pēdējā žurnālā daudz rakstīji par kātiem spolēm u tt. minēji, ka daudz ko maini savā inventāra klāstā. līdz ar to jautājums - kur paliek tas no kā atsakies? vai tos rīkus iespējams dabūt savā īpašumā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jā, kāpēc gan ne?! :)) Pret inventāru izturos ļoti saudzīgi, tāpēc man tie kalpo ļoti ilgi. Visu vajadzīgi un nevajadzīgo joprojām rūpīgi glabāju mājās.

Atbildēts: 6.februāris 2014, 08:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaspars.a

Sveiks. Vēlējos tev pajautāt par spolēm spiningam.esmu iesācējs un esmu noskatījis divas spoles...shimano catana 3000sfb un abu garcia stamina 4000fd...kura no šīm būtu labāka?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Labākam kam ?... universālāks noteikti būtu 2500 vai 3000ais izmērs. Catana ir normāla budžeta klases spolīte... kā jau visas šajā segmentā, ar saviem niķiem, taču adekvāta savai cenai.

Atbildēts: 2.februāris 2014, 12:01 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā chuga

Kurā veikalā var nopirkt Mebaru šķērsbļitkas?

Paldies par sapratni!

Atbild Ingus Dukaļskis

Salmo veikali -tas ir pirmkārt. Internetā šeit http://www.fishbon.lv/site/categories/by_type/lv/Ziemas%20mak%C5%A1%C4%B7er%C4%93%C5%A1ana/lucky-john-balansieri

Ja kādam ir zināmi citi tirgotāji, un tādi bez šaubām ir, padodiet ziņu zemāk komentāros. Zinu, ka ir krāsojumi, kuri jau ir teju beigušies.

Atbildēts: 2.februāris 2014, 11:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager