Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Marx

Sveiks, kādus no LJ ēdamajām tu man varētu ieteikt tagadnei?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu nekas jau baigi nav mainījies. Mazās Tiogas un Ballists joprojām stabili ķer asari. S-Shads labi strādā dropšotā un Mr. Greedy batoniņi uz līdaku. Atliek vien saprast, ko un kur vairāk gribās ķert.

Starp citu, piedāvāju Jums visiem uzčurāt šitai ziemai un nedēļas nogalē visiem kopā doties spiningot. Kad tad vēl mēs tik brīvi jutīsiemies laivās janvāra sākumā un vidū? :) Zivis joprojām ķeras!

Atbildēts: 3.janvāris 2014, 15:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ediijs

Sweiks,Vēlos nopirkt džiga kātu.Copes vieta ezers dzīļums līdz 10 m.Gumijas izmantošu līdz 4''.

Esmu noskatijis Salmo elite Zander light 240m ar testu 0-13 gr.Un kāds ir šim kātam maksimālais svar ko var likt galā, 10gr džggalvu var??Varbūt vari ieteikt kādu citu Salmo spiningu tajā pašā cenu kategorijā ,kurš varbūt būt piemērotāks??

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es Tev gribētu ieteikt Salmo Elite MacroTech kātu. Tam var krāmēt virsū droši 12 un 15g. Grunti tas kvalitatīvi kasa līdz 12g. Kātiņš pietiekami smalks un jūtīgs. Savā klasē un cenu kategorijā domājams ir viens no labākajiem. MacroTech man atmiņā ir iespiedies diezgan spēcīgi. Abi lielākie zandarti Daugavā uz baltās Tiogas 3,9" tika izvilkti tieši ar šo kātu...

Atbildēts: 3.janvāris 2014, 15:09 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dinker

vai ir iespejams noķert līdaku decembrī?

Atbild Ingus Dukaļskis

arī janvārī un februārī...

Atbildēts: 2.janvāris 2014, 15:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marx

Sveiks, vai karolīnas sistēmai un citām sistēmām derētu 0,20 mm bieza monofīlā aukla?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ķerot kaut ko un kaut kur noteikti derētu...

Atbildēts: 2.janvāris 2014, 15:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DavisSe

Sveiks!

Ko saki par šo kātu Major Craft Restive Rts-732L 7'3'' / 2.21cm ar testu 5-15. Kā džiga kātu uz zandartu. Dziļumos līdz 12m.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāts ir labs, bet īsti nezinu, vai tas vilks gramus 15-18, kas 12m dziļumā var noderēt.

Atbildēts: 2.janvāris 2014, 15:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Metalists

Sveiks! Kā tu uzskati,kaprīzā asaru copē var uzlaboties rezultāti,ja izmanto džigojot mīkstāku gumiju nekā parasti? Tāds jautājums,jo zinu,ka ja parastās džiga zivtiņas patur vārošā ūdenī viņas kļūst daudz mīkstākas. Ir vērts tā darīt?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ēdamgumijas... to mīkstumam piesieties nevar pat gribēdams. Mīkstāks spēlē labāk, tas gan.

Atbildēts: 2.janvāris 2014, 15:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā DanielsB

Sveiks. Gribēju paprasīt par ziemas copi. man ir teleskopiskā ziemas makšķere 88CM garums ar bezinerces spoli. Gribu kā ziemas spiningu kādu auklu man likt virsū un kādu sistēmu taisīt.

man ir LJ balansieri un LJ vertikālās bļitkas un vēlos ar visiem mānekļiem pamēģināt

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Grūti apstāstīt divos teikumos to, kam cilvēki velta veselu dzīvi :) webā ir simtiem labu video, kur smelties tieši ķeršanas tehniku padomus. Varu padalīties ar savu līdaku spininga izvēli. Pēdējos divus gadus ķeru ar Salmo Pro Pike. Šis ir jauns tiešām cienījamā kvalitātē uzbūvēts skanīgs kātiņš. Nekādi sardziņi nav vajadzīgi, jo tas signalizē pats visu. Aukla -fluorokarbons 0,3mm. Ķeru gar zālēm, zacepu daudz. Zivij auklas diametrs ir akceptējams. Spoles nosaukumu neatceros, bet tā ir mušiņcopes spole. Man patīk kā darbojas šī mašīna. Ja gatavojies tieši uz līdaku, noteikti iesaku pamēģināt jauno LJ Pro Series Mebaru balansieri. Ļoti zivīgs māneklis! Mani paziņas ar viņu rezultatīvi ķer no ledus jau pāris nedēļas. Pašam Mebaru ir labi strādājis arī vaļējos ūdeņos.

Atbildēts: 2.janvāris 2014, 14:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

Sveiks!Laimīgu jauno gadu!!

Jautājums par MJ spolēm.

Noskatīju Helios. Tik budžets isti to neļauj.Varbūt vari ieteikt ko nedaudz lētāku? Patlaban darbojos ar Adrenalīnu, tikai nepatīk kā viņā klājas smalkās auklas:(

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies! Lai zivīgs un visādi citādi veiksmīgs arī Tev Zirga gads! :)

Redzi, tur jau tas suns aprakts... Smalka pītā aukla un kvalitatīva tās uzklāšana. Budžeta spolēm šis pasākums nav ceļams. Te ir divas izejas. Pirmā sakrāt naudu un paņemt Šimaņa Stradicu vai Rarēni vai otra, samierināties ar to, ka spolīte aukliņu klāt švakāk un copēt vien tālāk.

Atbildēts: 2.janvāris 2014, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eddy47

čau, iegādājos kātu SALMO elite jig master 5-20, 260, gribētos zināt vai varu likt tam galā MEPS šupiņus vai nelielus rotiņus, vai tas kāts ir paredzēts tikai un vienīgi micro džigam?

Atbild Ingus Dukaļskis

Kāta tests noteikti neliecina, ka tas būtu mikrodžigam radīts. Bleķīšus ar to protams arī var uzmētāt.

Atbildēts: 26.decembris 2013, 19:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fantomass

Labdien!

Ziemassvētkos dāvanā esmu saņēmis multiplikatoru spoli " CORMORAN BLACK STAR JERK"

Vēlētos uzzināt kāds kāts būtu piemērotākais šai spolei, pārsvarā džerkošu no gumijas laivas, mans augums ap 185 cm, un cik smagus mānekļus var lietot kombinācijā ar šo spoli.

Jau iepriekš paldies par atbildi.

Un novēlu Jums lomiem bagātu 2014 gadu

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies par novēlējumu.

Darbojies ar šo spoli neesmu. Tīri pēc specenes skatoties šī neizskatās pēc klasiskās džerka spēka spoles. Tā, ka sākumā noteikti neiesaku krāmēt virsū neko lielāku par gramiem 40. Pēcāk jau pats sapratīsi. Ja spole neizjuks pirmajā pusgadā, iespējams, ka tā ir arī dzīvotāja. Pagaidām vēl neesmu redzējis nevienu jēdzīgu džerka spoli zem 100-120ls, ar kuru varētu droši un pārliecinoši rīkoties.

Atbildēts: 26.decembris 2013, 19:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager