Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā egons85

Sveiki.Priecigus ziemassvetkus!

kadu katu un spoli jus ieteiktu spiningosanai kopsumma lidz 100ls?

parsvara nodarbojos ar spiningosanu - metasanau.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies!

Wow... vecīt, to kātu nu jau ir simtiem! Šaut uz dullo man nepatīk. Spiningošana mētāšana protams ir laba lieta :), bet nu gribās zināt, ko konkrētāku. Ķēršanas vieta, laiks, zivis, mānekļu veids, utt.

Atbildēts: 26.decembris 2013, 19:25 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā DavisSe

Sveiks Ingus.

Zinu ka ir daudz par to runāts, bet tomēr.

Vai vari ieteikt kātu džigam uz zandartu. Grami kurus izmantotu 6-12g. Makšķerēšana notiktu ezerā 5-10m. Vai ir tāds kātiņš cenā līdz 100ls?.

Paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paskaties uz Tiogu ar balto galu -ielīmēto spici. Jaudīgākais Tiogas solids kā reiz ir priekš 8-15g. Labs kāts ar labu furnitūru.

Atbildēts: 26.decembris 2013, 19:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copite

Sveiks! Velejos pajautat , kadus maneklus butu labak izmantot tagat decembra sakuma?

Loti gribas nokert lidaku bet galigi nezinu uz ko !!!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Dažāda veida gumijas, ko lietoju tik pat dažāda veida sistēmās. Gumijas lielākais plus šobrīd ir tāds, ka to var lēni izspēlēt. Šī brīža lēnīgajam plēsējam tieši tas arī ir vajadzīgs.

Atbildēts: 23.decembris 2013, 15:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aigars82

Sveiks, Ingus!

Vai makšķerējot asarus ar maza izmēra balansieriem (teiksim 3cm-4cm) tu izmanto kādas pavadas? Ja pavadu izmantot ir nepieciešams, tad kāda materiāla vai konkrēta modeļa pavadas tu iesaki izmantot? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nē, uz asari gan eju bez pavadas. Pēdējos gadus lietoju tikai labu fluorokarbonu. Līdakai gan pavadu vajag. Tā mēdz mānekļus nošķērēt. Kas attiecas uz balansieriem, tad šī brīža lielākā intriga ir kā mūsu ūdeņos sevi parādīs jaunais Mebaru. Krievu kolēģi jau ķer, pie tam ļoti veiksmīgi. Mums gan pagaidām ar ziemu īpaši nesekmējas.

Atbildēts: 23.decembris 2013, 15:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Emchiix

Sveiks! Man salūza MICRO PITCH CARBON Salmo - Tiogas spice. Vai Tu varētu ieteikt kur es tādu varētu salabot?

Lure 1-8 gr

TSTI3-652MF

1.98 M.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nojaušu par ko runā, lai gan Tevis norādītais nosaukums ir pilnīgi greizs :) Salmo servisā spices vajag meklēt.

Atbildēts: 19.decembris 2013, 15:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Meisters

Sveiki,

laikam jau pārcilāju senu tēmu, taču visu sezonu meklēju labākās pavadiņas twicham, izmēģināju dažādu firmu un diametru pavadas, taču savu "īsto" neatradu... varbūt varat ieteikt, kādu firmu un modeli... būtībā lietoju mailes svarā no 8-15gr

un vēl lielākas problēmas sagādāja pavadas piemeklēšana poperim, tādēļ ceru, ka varēsiet padalīties savā pieredzē, jo izskatās, ka šogad spiningošanas sezona ievilksies... :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Voblerim, vēl jo vairāk, tvičam, vajag ņemt stīgu un nekļūdīsies....

Atbildēts: 19.decembris 2013, 15:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artig

Sveiki!Man jautajums par pavadam vieglajam dzigam,copeju ar 4-8 gr. svaru,lietoju 0.6 pito auklu pec japanu meriem,lietoju Flexonit pavadas 0,15 ,bet man liekas,ka ta ka drusku pa smalka,ar 4-5gr. vel ja,bet 7-8 gr. jau prasas drusku rupjaku!Gribu lugt Tavu padomu,vai prieks 0.6 auklas Flexonits ar diametru 0.27 nebus par rupju,varbut tad nemt tadu salikumu-0.8 aukla ar 0.27 pavadu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Te ir atkal jautājums kādos apstākļos un kādas zivis tiks ķertas. Līdz 5g un smalkajiem diegiem pie noteikuma, ja zacepu ir maz vai to nav vispār, es lietoju smalko 0,15mm pavadu. Smagāki grami pavadu metiena paātrinājumā var pārplēst vai citādi nolietot to daudz ātrāk. Te ir vēl variants siet 0.23mm fluorokarbona metru un galā īso pirmā numura stīgu. 0,27 uz 0,6PE man šķiet pa resnu...

Atbildēts: 10.decembris 2013, 10:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Moss

Sveiks, Ingu!

Vēlos iegādāties labu spoli mikro- un vieglajam džigam. Padalies, lūdzu, zināšanās un savās pārdomās par šīm divām alternatīvām: jaunā Daiwa Exist2005 vai Shimano Stella FE1000S. -Kura ir labāka?

Vai tas Daiwa jaunais Zaion, MagSeal, utt. fīčas ir tā vērtas, lai nopogātu ciparu, ko par to prasa? Varbūt tomēr palikt pie Stella- esot jaudīgāks dzelzis. Kādi, Tavuprāt, ir plusi un mīnusi vienai un otrai. Gribu to izmantot ar StCroix LegendXtreme LXS70LF2 un kādu PE 0.4 auklu.

Starp citu, ar ko Exist ir tik ūber labāka par jauno Certate, izņemot cenu un pāris gramus svarā? Gan vienā, gan otrā gadījumā man ir iespēja dabūt īsto japāni, bet iekams izdaru izvēli, vajag eksperta viedokli! :) Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Smukas un labas jau ir viņas abas, taču reālas prakses man ar viņām nav. Šoziem gribu nomakšķerēt TwinPower mg 1000S, lai gan līdz ar Luvias 2004 izmēra ienākšanu, sāku pārdomāt priekš kam vispār tie 1000ie izmēri vajadzīgi? Bikiņ lielāks, bet ne 2500 būtu pat labāks... Stella ir jaudīgs dzelzis pašā pamatā. Domāju nenokaujams aparāts. Vai tādas kategorijas spoli vajag uz mikruhu/laita, kur pilnībā var tikt galā ar 2-3kh max dragu, nu nezinu, varbūt... es vispār būtu gatavs pāriet tikai un vienīgi uz Stellām, bet man vajag 5 tādas :)) Certatei lieku drīzāk= ar Twinu. Tas noteikti nav vēl Stellas līmenis. To var viegli izsecināt kaut vai pēc tehniskajiem aprakstiem. Un vispār es galīgi neesmu šo brendu lielākais pārzinātājs. Man vienkārši patīk šīs mantiņas un tas mēdzu regulāri lietot. Tavā gadījumā man uz šī paša kāta stāv Luvias 2004 ar 0,6PE. Uzskatu, ka dzīvi baudu pietiekami spilgtu :)

Atbildēts: 10.decembris 2013, 10:52 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā noob

kādus ezerus jūs zināt Rigā ar laivubazem

Atbild Ingus Dukaļskis

Babīte, Kaņieris, Baltezers, Lilaste, Ķīsis, Alberta dīķi...

Atbildēts: 10.decembris 2013, 10:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā koshais

sveiki:) kadas domas Tev par graphiteleader Olimpic Finezza Neo tubular ar testu 0,6 -8 vai labak Calzante ex tubularu. Nesu isti dzirdejis atsauksmes par pirmo baidos iekrist :D

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es Tev iesaku doties uz Prūšu 25 pie Vitālija un visu skatīt un taustīt dzīvajā. Es neesmu spējīgs atbildēt uz jautājumu, kurš no tiem labāks vai sliktāks. Tie vienkārši ir atsķirīgi. Finezza pēc būtības ir ausgtāks gals, pēc būtības... Calzante mani apmierina.

Atbildēts: 10.decembris 2013, 10:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager