Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā soks

Sveiks Eini!

Kā tur Lādzēnos ar līņiem?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Čomi ja staigā, bet uz ēšanu nav naski. Bišķi jāpagaida, jo arī ūdens vēl ir ledaini auksts. Seko manam "feisbukam" un tad jau būs ok.

Atbildēts: 10.aprīlis 2019, 15:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā drunk_gnome

Sveiks,

Lādzēnos ar fīderi ir ispējams makšķerēt? Vai nereāli- baigā dūņa?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Situācija ir vienkārša. Paši taisām un liekam pontonus vietās kur varēs ar fīderi. Dūņa apakšā ir, bet tā ir tā saucamā "cietā". Ar barotavu kas sver 20 - 40 gr. viss sanāks. Vēlams gan barotavas lietot tās kas ir no plastmasas sakausējuma un spārniem. Uztinot auklu uz spoles šāda veida barotavas uzreiz ceļas no grunts augšā. Metāla velkas pa grunti. Būs ok, bet pagaidām baltā zivs nav aktīva. Kad jau viss sāksies tā daudz maz nopietni, tad iemetīšu ziņu pie sevis "feisbukā" un bildēs copeslietas.lv

Atbildēts: 10.aprīlis 2019, 15:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MrFish

Sveicinati. Varat ieteikt kadu 5-6m kātu līņu copei? Budžets €100

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es tev pateikšu ļoti vienkārši. Meklē veikalos kātu kas ir starp 5 - 6 m garš, un kam tests ir 20 - 50 gr, vai 30 - 70 gr. Manuprāt Salmo vajadzētu tādam rīkam būt noteikti, bet jāmeklē ir tūlīt, jo šos kātus izmanto arī vimbotāji. Vasarā viņu vairs var arī nebūt.

Atbildēts: 9.aprīlis 2019, 14:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ivars_Ka

Sveiks. Jautājums par Ladzenupurva dīķiem. Vai līņu sezona ir jau atklāta ?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Nu ar līņiem, ezeros, ir tā kā ir, un arī Lādzēnos tie šķiet vēl nav modušies. Toties līdakas ir iznārstojušas un ar rītdienu veramies vaļā. Spiningotāji jau rakstās, jo laivas ir tikai 16 gab. Plusā karūsas un breksis kas ir jau modušies, un var copēt no krasta, vai pontoniem. Protams, arī no laivas. Ja ir vajadzība var droši zvanīt un pastāstīšu ko vairāk, jo veidošu līņiem un karūsām iebarojamās vietas un t.t. Viss ir procesā. Mob. 25951125

Atbildēts: 2.aprīlis 2019, 15:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pucejanis95

Sveiks,plans brivdienas aizsaut uz nepazistamu karieru! Cik dzirdejis esmu ka esot gan breksi gan raudas! Plans ar fideri un pludinu,dzilums lidz 14m ,gultne smilsaina! Ko ieteiktu,baribu ar zemi jaukt vai labak gaisu tiru baribu jo gultne gaisa un ar esmu vai ieteicams tagad augu valsts esmu vai labak ko galigaku

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu pirmkārt. nelien uz tiem 14 metriem :)))))) Tur nav ko darīt. Ja jau karjers, tad noteikti ir vietas kur seklumi mijas ar dziļumiem, bet ne dziļāk par 4 metriem ( aptuveni). Zivs, pēc ziemas nāk sildīties. Es Daugavā šorīt, sešos metros izcēlu pirmo 500 gr pličuku, vēl bija trīs copītes un secinājums, ka ir par dziļu, jo līci, seklumā, kur dziļums nav lielāks par trim metriem var redzēt, ka notiek kustība. Par iebarošanu.....man nekad nav patikusi gaiša gultne, bet ja tāda ir tad sameklē gaiši brekšu barību, smilšainu zemi un jauc kopā. Zeme un barība 3 : 1. Pieliec klāt kādu sliekas aromātu. Ja ir karpas, tad protams, ķiploks.

Atbildēts: 28.marts 2019, 13:16 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā soks

....Tātad Eini, Lādzēnu ūdenskrātuve?

Atbild Einārs Siliņš

Jā. Šogad dzīvošos Vecumniekos pa Lādzēnu ūdenskrātuvi. Aptuveni ar 10 aprīli ( datums var mainīties ) laidīsim ezerā arī laivas un spiningotājus, bet tikai pēc tā kad būs veikta kontrolzveja un nokonstatēts, ka līdakas ir iznārstojušas. Par cik ezers ir ļoti bagāts ar līņiem, tad būs sagatavotas vairākas copes vietas kā no krasta pontoniem ( diviem cilvēkiem vietas uz pontona), tā arī īpaši sagatavotas vietas ezerā un vienkārši no krasta. Darbosies arī neliels copes lietu veikaliņš. Vismaz iebarojamās barības, ēsmas un šādi tādi sīkumi arī būs pieejami. Būs divi atpūtas namiņi, trīs pirtis....un tā tālāk. Līņu vietas visu laiku ik pa brīdim iebarošu. Nu tā arī ņemšos. Laivu nav daudz, 15 gab. tāpēc interesentiem vēlams pieteikties laicīgi. m. 25951125

Atbildēts: 28.marts 2019, 10:47 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā MV-F

Sveiki!

Vai štekermakškere būtu piemērota līņu copei?

Redzot kā angļi velk karpas, tad līnis tāds nieka pretinieks vien ir (es domāju izvilkšanu no ūdens).

Vai tādā gadījumā aizaugusi vieta jāatīra vairāk nekā ja copē ar parasto makšķeri?

Funktieris kāds - parastajai makšķerei vējā pluds peld sāņu kur vējš pūš, bet ar štekeri to var noturēt vienā punktā +/- 20 cm robežās.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā ar štekeri var vilkt jebkuru zivi, kuras pretestību iztur štekera gumija. Taču te ir jārēķinās ar vienu niansi, ka copes vietai ir jābūt attīrītai no zālēm. Ja tev āķis kaut kur zālē aizķersies, vai zivs iespruks tajā pašā zāļu pudurī, štekers nebūt nebūs tas kāts ar kura palīdzību tu varēsi āķi vai zivi ar spēku no zāles izvilkt kā to var izdarīt ar parastajām copenēm. Štekers ir no ļoti plāna materiāla kas no vienas puses ir pietiekoši izturīgs, bet otras, pat spēcīgākā sānu vējā, var sadalīties vairākos gabalos kā tas ir jau pieredzēts vairākkārtīgi mačos.

Atbildēts: 28.marts 2019, 10:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vandambis

Labdien.

Man vasarā bija tāda situacija liņu copē.

Iebaroju vietu armijas bāzē visur dziļums vienāds 2m.

Bet vakaros vienā vietā kur daudz makšķernieki makšķerē raudas un ruduļus vakaros sapulcējas dažāda izmēra līņi un visi kko lasa krastā vai no udens rožu lapām,bet uz iebaroto vietu neiet,baro krastā 30cmvai 50cm vai 2m .

Taja vietā var lēkāt,dziedāt līnis prom nemūk kka viņam viss vienalga,bet nākamā rītā barības vairs nau,ir barots ar kombikorniem

dažādām veikala barībām,ēsma dažāda veida sliekas,baltie,kukuruza

Pamat aukla 0,20pavada 0,18.

Vai varētu būt tā,ka viņi mani redz un tāpēc necopē?

Liņi tajā vietā uzturas visu savu aktīvo periodu un kko lasa no krasta malas un no ūdensrozēm.

Uz ko vinus varetu iekārdināt?

Ar ko pievilināt lielās karūsas?

Tās ar te ir redzētas bet nekad neķeras.

Vietējie te ķer tik raudas un ruduļus.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Garu tekstu uzrakstīji, bet atbilde šajā jautājumā, ir pavisam vienkārša. Nezinu cik liels ir tas dīķis, bet domāju, ka tajā ir ļoti laba bārības bāze līnim un vēl papildus tiek piebarots ar kombikormu. Šādā vietā barot nav nekādas jēgas. Vienkārši ņem un copē, jo tā zivs ir pārēdusies. Šādas vietas ir man bijušas daudz. Esmu aizsaukts paskatīties un ko tur secināt?:))))) Zivij ir izcila barības bāze un viņai ir pie kājas mana kukurūza, naktenis, baltie, rupjmaize vai mežakuiļa kules krunkas:))))). Neko gudru es tev nevarēšu pateikt. Tas, ka tu esi tuvumā, dīķa zivi nebiedē. Upē būtu savādāk.

Atbildēts: 25.februāris 2019, 10:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā SavageGear1

Sveiki neesu latvija ipashi keris zivis dzivojos pa zviedriju,tadelj nau ne jausmas kas te notiek,täds jautajums kur es varetu ritdien paspiningot riigas apkārtnē?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vispirms, ko nozīmē apkārtne?:)))))Neņem ļaunā, nekā personīga, vienkārši vārds apkārtne ir baisi plaši mērāms, un katra cilvēka interpretācijā savādāks. Man Rīgas apkārtne, un spiningošanai, vairāk būtu saistāma ar Gauju. Ja gribi vari atbraukt 40 km no Rīgas, zem Ķeguma HES. Tur kreisajā krastā patreiz velk zandartus un līdakas. Līdakas pilnas ar lieliem, skaistiem ikriem......:((((((

Atbildēts: 25.februāris 2019, 10:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā SavageGear1

Izlasīju rakstu par Ogres upi tagad tur ir iespēja kaadu zandartu un Liidaku nokert,ar spiningošanu, lasīju rakstu jaspiningo no daugavas liidz liikajam tiltam taj posmā?un augstak taj likumā nau jēgas vajrs ?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tā nav gluži, ka nav jēgas makšķerēt Ogres upē. Kas to rakstu ir rakstījis, kur redzams un kad tas ir rakstīts? Ir dažādi laika posmi gadā, kad ir ļoti laba cope, un ir pilnīgi nekāda, šajā upē. Ja runa iet tikai par spiningošanu, tad protams, labākais posms ir no grīvas līdz līkumam kas ir virs Līkā tilta. Taču tas viss ir ļoti šaurā izklāstā.

Atbildēts: 25.februāris 2019, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager